Přejít na obsah

ivi

Uživatel
  • Počet příspěvků

    4
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Návštěvy profilu

Návštěvy profilu jsou zakázány a nejsou zobrazeny ostatním uživatelům.

Oznámení ivi

Nováček

Nováček (1/14)

1

Popularita

  1. Ahoj. Elektrika se zapojuje k zadnim svetlum, kde se :vypinuji" pripojovaci konektory a "pripinuje" se k nim nova elektrika od tazneho (ja mam vse origo Skoda, kde je podrobny navod). Az k pojistkam vozu, se potom taha jeden kabel pres cele auto. Pro zapsani tazneho do velkeho technicaku, potrebujes mit hotovou evidencni kontrolu. K tomu potrebujes Typovy list, ktery je soucasti dodavky tazneho zarizeni schvaleneho pro pouziti na pozemnich komunikaci. Jestli tazne zarizeni bude spravne nainstalovano a bude fungovat el.zasuvka jak ma, obdrzis protokol o schvaleni technicke zpusobilosti (evidencka) a muzes si zajit v klidu na mestsky urad, kde ti za 50Kc zapisi tazne zarizeni do velkeho technicaku a vystavy novy, maly technicky prukaz. Nomtaz na liftbacka neni o nic jina, jako na specebacka. Moje tazne kupovane origo Skoda, bylo mozne montovat na obe varianty vozu. Typ na tazne mam jedine od origo vyrobce, protoze i cena byla velice podobna vyrobcum jinym a paslo jak melo.
  2. Ja měl původně něco podobného. Takže by mě to všechno stálo i s chladičem, pružinami, alternátorem a td. kolem 30tis.Kc, tak jsem jim pouze poděkoval a dal se do toho sám. Zvolil jsem tažné zařízení napevno z jasného důvodu. Parkuji s vozem před bytovķou a toto bylo nejlepší možné řešení, jak se ubránit prasklému nárazníku (což už se mi stalo). Promiňte, ale tažné zařízení je nejlepší parkovací senzor a vyšel mne na 6.000 Kč i s přihlášením.
  3. Děkuji kolegovi za doplnění. Já to udělal tak jak popisuji.
  4. Ahoj kolegové, nenašel jsem zde žádný podrobný návod na montáž tažného zařízení a proto jsem jej vytvořil a v příloze přikládám soubor, ve kterém je popsána montáž tažného zařízení i s fotkami. Montáž svépomocí není náročná a schválení na úřadě také ne. Musí být však Typový list k tažnému zařízení (dodává snad každý výrobce), provést evidenční prohlídku a zajít se schválením na úřad, kde za 50 Kč zapíší tažné zařízení do TP. Snad to někomu pomůže. Tažné zařízení Rapid Spaceback.docx
×
×
  • Vytvořit nový...