Přejít na obsah

Bundislav

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Bundislav

  1. Zdravím potřeboval bych radu na mým fávu mi špatně svítí pravé přední světlo levý jde mormálně.A pak jak protáhnout kabely od neonů přes prahy mám favorita r.v.89 předem díky za rady. :help: :help: :help: :help: :help:

    To ti snad svítí jen špatně žárovka ne? Zkus proměřit napětí nebo vyměnit žárovku

  2. Jsem ze hry. A v autoservisu neznají příčinu stále se opakující závady na mém Favoritu 136 LS. Vždy po nějakém období se objeví ( někdy i značné množství ) benzin v olejové nádržce. Podotýkám, že pumpa byla měněna už 3x , karburátor přeměřen a příslušný ventil vyměněn. Jednou tekl benzin s olejem už i z filtru. Kde je chyba, ví někdo. Fotr

    Ahoj. možná je to hloupost, ale nemohly by to být pístní kroužky? tama se ti toho moc nedostane.Ale pokud píšeš, že se to stane až po určité době..taky varianta.

  3. Zdravím.. potřeboval bych poradit, koupil jsem Formana rok 94, ale je tam strašně velká vůle v řazení.nikdy nevím jestli tam mám jedničku nebo trojku.Strašně se vyklá do stran. dá se to vůbec ještě spravit? A jestli ano tak na kolik mě to výjde? jestli to má vůbec cenu. díky všem za rady.

    Čao. No podíval bych se zespodu na kloub co spojuje hřídel z převodovky a táhlo řazení je to spojené takovýma objímkama tvaru "U" s čepem. Tak ten čep...Na fáčku mi to taky dělalo a bylo to tohle..držela jen jedna strana. ;)

  4. Caute, mam Favotira 1994 jeden z tech poslednich,1.3MPi,a mam to na plyn.Tak to porad drtim na plyn a ted mi to nejede na benzin!!!.

    popis problemu : kdyz to nastartuju,tak to neudrzi otacky a hned to chcipne ! kdyz je drzim pod plynem, tak to nechcipne. no a kdyz jedu tak to ma jakoby "zpetnej tah" .. pridam plyn a nejdriv to jakoby zacne brzdit a zpomalovat a pak to asi za 3 sekundy teprve jede ... no a kdyz dojedu na krizovatku tak to opet chcipne :( benal tam mam ..

    nevite nekdo kde mam zacit hledat pricinu ?

    Čao, podíval bych se na všechy palivové fitry ....kdyby si měl karbec, stačilo by asi taky omrknout 1. komoru podle toho co tu popisuješ by fungovala komora 2., která jde ve vyšších točkách, ale v tvém případě bych asi ještě mrkl na škrtící klapku. Jestli není zanešená ;)

  5. No jsem si jistý,jelikož jsem ho dnes i měnil,protože už to takhle blbne už asi týden a už jsem ztoho v koncích.Motor je 2000km po kompletní GO a nerad bych ho odrovnal

    Čao, asi bych se podíval pod vanu na nasávací koš oleje. Řekl bych, že by mohl být zanešený.Obzvláště po GO to se ten motor teprve zajíždí a je možné, že je koš zanesený železnýma pilinama a zrovna při průjezdu pravotočivé zatáčky kdy se většina oleje dostane mimo dosah koše je to ucpané a máš tyhle problémy. ;)

×
×
  • Vytvořit nový...