Přejít na obsah

matanasis

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem matanasis

  1. Palivový filtr jsem měnil asi před měsícem společně se svíčkama a vzduchovým filtrem... M.
  2. Mám možná stejný motor 1.4 Mpi 50Kw rok výroby 2003 těsnění se mi vypouklo už po 50000 Km Já vůl jsem to dal do autorizovaného servisu a nechal jsem tam 7600,- v českých korunách... Dělali mi tlak, bruz nebyl potřeba, práce, výměna expanzní nádobky a snad i pročištění chladícího systému, šrouby,voda A za to takovou pálku...., takže pokud nejseš sebevrah, tak to dáš nějakýmu schopnýmu klučinovi, který ti to udělá do 4000,- Jinak samotný těsnění stojí do třech stovek....to je parodie.... M.
  3. No něco na tom bude.... dám na tebe a nechám si jí vyčistit.... Dneska jsem si na shallce koupil čistič palivového systému SONAX, tak jsem zvědav jaký to bude mět efekt... Jen bych potřeboval ještě jednu malou radu, pokud s tím budeš mět nějakou zkušenost... Ten SONAX má objem 250ml a v návodu píšou nalít celý objem do palivové nádrže, jenom dle mého selského rozumu, když tam budu mět 10l benálu, tak výsledná koncentrace čističe bude větší, než kdybych tam měl 40l , bojím se abych ten motor ještě více nepoku.... Jak to mám teda naředit? kolik litrů benálu na 250ml SONAXU???? Díky moc za pomoc M.
  4. Tak nakonec jsem zatím vyzkoušel po důkladném zahřátí motoru ho protočit na dálnici....tak trošku jsem mu protáhl trubky (-: Vytočil jsem ho na pár sekund až k červenému poli 5,500 otáček a po nějaké chvíli kupodivu kontrolka zhasla....zatím to jede normálně, tak uvidíme co to bude dělat dále Každopádně ještě určitě vyskouším ten čistič vstřiků, jenom by mě zajímalo, jestli má nějakou funkčnost při řádném zanesení a jestli je schopen pročistit i škrtící klapku... M.
  5. Jo jo, jenom kdybych ještě měl ty zkušenosti a věděl jak ty vztřikovače přehodit...(-: Myslíš že by to mohlo být jedním ze vztřikovačů? Ale proč to nedělá pravidelně nebo hned po nastartování, při nižších otáčkách a proč se to po měsíci používání objevilo znovu? Spíše proč se to na měsíc ztratilo ? Navíc při volnoběhu se chvěje ručička otáčkoměru....
  6. Zdarec machři, tak jsem si to tady řádně pročetl a říkám si kde může být zakopaný pes... zapalovací lišta, lambda sonda 1 či 2, škrtící klapka či ŘJ.... já tipuju Lambda K věci: Vlastním fabii I. comby rok výroby 2003 1.4 Mpi 50Kw typ motoru AQW nalítáno 51000 Km Koupil jsem jí při 36000Km r.2007 po roce odešlo těsnění pod hlavou oprava 7500,- málem jsem to nerozdýchal... :kuk: 8 měsíců OK - taky jsem najezdil velký PRD ale co se nestalo autíčko začlo trucovat znova Natankoval jsem půl nádrže a po pár Km škub škub do kopečka...postupně se to zhoršovalo...žeby hnůj místo benálku?? Na druhý den už poblikovala kontrolka elektroniky motoru pak už jen svítila, hnůj jsem vyjel natankoval novou dávku a docela slušný...mimochodem tankuji jen na shell.. Jenomže už jsem byl objednanej na servis u známího PC ukázal problém v zapalování svíček či co... 50000Km tak co vyměnili jsme palivové čerpadlo, svíčky, vzduchový filtr, olej autíčko jelo ok ale prej kdyby problém přetrvával, tak to bude asi zapalovací lištou... Po cca 1000Km je to tady znova navíc teď v zimě je to hrozný... Všiml jsem si, že po nastartování to jede chvíli klidně a po mírném zahřátí motoru to začne. Nejvíce to cítím na dvojce a trojce při nižších otáčkách jede jede a škub jede jede a škub...vždycky když to přišlápnu a to i mírně..Když držím plyn stabilně, tak občas mám pocit, jako by to po vynechání chvílema jelo jenom na tři válce Dneska večír jak jsem jel z práce, tak už kontrolka klidně svítila a auto jelo kupodivu klidně... Ale co teda s tím???? kdo mi pomůže a poradí??? Když bych chtěl odskoušet tu zapalovací lištu, můžu si jí půjčit od kamaráda, který má 1.2 HTP ???? nebo jsou jiný a nejde to Díky moc za pomoc Matanasis
×
×
  • Vytvořit nový...