Přejít na obsah

hnizdo.1

Uživatel
  • Počet příspěvků

    28
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem hnizdo.1

  1. Nicméně tady šlo jen o snížení hladiny. Jinak čerpadlo není úplně nutné. Když jsem jednou přelil při výměne (protože jsem prostě idiot) asi o 3dl, vytáhl jsem to velkou injekční stříkačkou s nasazenou vhodnou hadičkou a taky to jde.
  2. Mě by spíš přišla vhod změna rozsahu otáčkoměru (2.0TDI 110). Nevím, kterej blb u škodovky vymyslel cejchování otáčkoměru tak, že špička výkonu (resp. pád výkonové křivky) je opticky už cca v polovině stupnice.....ta druhá půlka otáčkoměru je tam proboha k čemu? U fyzickýho otáčkoměru bych to ještě pochopil (museli by vyrábět jinej otáčkoměr pro každej motor), ale u virtuálního to musí takto udělat opravdu idiot.
  3. Mám to stejně. MIB3 a starší design budíků.
  4. Já se chvíli pokoušel přehrát různé formáty a usoudil jsem, že nemá cenu s tím ztrácet čas. Drtivou většinu to nepřehrálo, případně chyběl zvuk. Konvertování videí jsem řešil naposledy před 20-ti lety, kdy opravdu většina zařízení trvala na tom "svém, jediném správném" formátu. Že v dnešní době existuje zařízení, pro které se musí konvertovat video, aby šlo přehrát, považuju celkem za ostudu. Podle mě má být ta doba už dávno pryč. Nejjednodušší řešení je koupit si za 1500,- krabičku s Androidem, která emuluje Apple zařízení (k infotainmentu se připojí přes Carplay) a pak se dá přehrát v podstatě jakýkoliv formát bez toho, aniž bych musel jako idiot něco konvertovat. Prostě vezmu libovolné video, nahraju na flashku nebo do telefonu a hotovo. Zatím se mi nestalo, že bych narazil na video, které nejde přehrát. Další výhodou je, že přehrávání funguje i za jízdy (logicky, protože přehrávání již nemá pod kontrolou infotainment a tak ho nemůže omezovat.).
  5. Podle toho, co tady píší ostatní (i podle vlastních zkušeností), je třeba novější FW. Mě to u 270 nefungovalo ani z flashky, ani online. Jakmile mi tam v servise flashnuli verzi 306, natáhly se mapy z flashky pod loketkou - něměl jsem tam ale čísla silnic (viz pár příspěvků výše) a chovalo se to prapodivně. Po nějakém čase se mi začaly aktualizovat mapy i on-line a po další aktualizaci už mám i čísla silnic, čili problém bych přisoudil asi mapám 22.6, ve kterých nejspíše byla chyba. Do updatu softwaru bych asi doma nešel - rozhodně ne u auta na operák, protože de-jure vlastně vůbec není moje, ale jen půjčený. Když to aktualizovali mě, tak tvrdili, že je to celkem slušná drbačka klidně na půl dne. Současně mi aktualizovali i virtuální kokpit (což by asi nějakou logiku mělo, protože se tam zobrazují data z infotainmentu).
  6. Neni - tedy minimalně v případě MIB3 a S3 je i pod loketní opěrkou
  7. @SabizaTak hodne stesti s reklamaci a pak dej vedet, jak to dopadlo. Treba nebudou zkouset standardni vytacky typu “ale vy jste v tech botach nadmerne chodil”. Snad se jedna jen o vyherni kus a neceka nas to brzo vsechny….na druhou stranu ja jsem za prvnich 20tkm vyhercem pomatenyho infotainmentu a senilniho volantu, kterej zapomina, ze ma kapacitni senzory….taky se mi zjevne v mezivrstve (topna folie) zacina rozlepovat (ci jinak mrvit) celni sklo, cili budu mit nejspis slepy okno…..tak si k tomu klidne pridam jeste nemej woofer, at se mi ta sbirka kriplu ze sortimentu simply clever pekne doplni.
  8. @Deliberator Nemam jak porovnat, ale muze byt. V tom pripade ale i “stara” A6 s Bose je na tom vyrazne lip, nez Canton v Supovi. Vicemene to potvrzuje, co jsem psal s odkazem na 17 let starou sunku….proste nemam pocit, ze jsme se za temer 20 let nekam posunuli….coz je asi nejak blbe. I tady zaznely nazory, ze SIII Canton na tom neni zasadne lip nez SII se zakladem. Doba je tak divna, ze v lepsim pripade kvalita stagnuje a nahoru jde “jen” cena, v tom horsim jde cena nahoru a kvalita dolu. Bohuzel moderni zakaznik si vyslechne marketingovy pindy a bere to, co je, at to funguje jakkoliv, a prijde mu to vlastne normalni (ja asi budu vyjimka, protoze me to neskutecne vytaci). A vyrobci si na to hodne rychle zvykli - takze proc se vlastne snazit (a neusetrit), ze?
  9. U me je hodnota 7 = nejhlasitejsi poslech. Pri vypnutem motoru a stojicim aute ale samozrejme rozdil neni. Jeste se mozna zkuste pro zajimavost pohrabat v moznostech ztlumeni pri navigacnim hlaseni, parkovacim asistentu atd. (resp. vsechny ztlumeni uplne zrusit), jestli tam nahodou neni nejaka zrada a infotainment negeneruje nejaky event, který by zvuk utlumoval. Ja normalne posloucham cca na 30-40% hlasitosti, ktera mi prijde "bezna" (pokud se s nekym v aute nebavim, pak to chce min).
  10. No nic......od konspiračních teorií zpět k tématu - to jest aktualizace map. Povedlo se mi přesvědčit autorizák, že bych fakt rád měl nevykopávkový software a mapy. Přebral jsem tedy po půl dni auto se slovy "máte tam zaktualizovaný software, mapy a rádio". Nenapadlo mě to samozřejmě na místě kontrolovat. Druhý den jsem vlezl do nastavení a vidím mapy 11/20. Nicméně zaktualizovali SW Columbusu z vykopávky 270 na 306 a proběhla i aktualizace kodeků - teď už sice otevřu většinu videosouborů, ale je to stejně k prdu, protože v 95% u toho není zvuk, takže zase nic - z žádného mkv kontejneru se mi zvuk nepovedlo přehrát - zato z mkv kontejneru vytáhne titulky, které po něm nikdo nechce, jež nejdou vypnout, a zobrazí je na displeji 3mm písmem (bez podpory češtiny, takže některé znaky stejně vynechá). V on-line aktualizacích pořád vůbec nic..... Na dotaz v servise, jestli by mi teda mohli aktualizovat ty mapy, který mi prý aktualizovali a pořád je tam nemám, mi s naprosto klidnou tváří odvětili, že mapy neaktualizovali a že je to asi placená služba :-)))) Dle Columbusu mám "předplacen" balíček on-line aktualizace map, který nefunguje - takže mám za to, že to vůbec nefunguje, asi ještě někomu zaplatit, ne? To už chce hodně slušný "smysl pro humor". On celej ten systém je pseudo on-line, protože jsem zkusmo loupežníkům z Cubic Telecomu (či jak se jmenují) zaplatil 2GB, ale když se připojím k hotspotu Columbusu, tak dat by se v něm stejně nedořezal - všechny telefony co v autě mám se normálně na data dostanou a Columbus, kterej by měl mít nejlepší signál, nic. Občas z něj něco vypadne, ale je to bída, z 2GB se mi povedlo horko-těžko vyčerpat 400MB, protože většinu času to ani nefunguje, nebo je to stěží na nějakej messenger. Mapy se povedlo zaktualizovat off-line po ujetí dalších 1000km, protože mám pořád ještě v autě zastrčenou tu flashku s aktualizací map ze Škoda potrálu. Navigace se ale chová prapodivně a například namísto číselného označení silnic zobrazuje pouze prázdné barevné obdélníčky - například i v navigačních instrukcích, kde zobrazuje, že mám z "barevného obdélníku" sjet na "jiný barevný obdélník". Vypadá to fakt hodně trapně a já být někým, kdo je zodpovědný za to, jak celý ten jejich slavný jakože-infotainment (ne)funguje, tak asi vezmu pušku a jdu se oběsit do rybníka. Má někdo po aktualizaci map 6/22 stejný problém se všudypřítomnými prázdnými obdélníky (viz foto)?
  11. Mozna zbytecna otazka, ale zkouseli jste sahnout na nastaveni hlasitost vs rychlost? U me to dela obrovskej rozdil.
  12. @KrostaJasný, profil mám, jakožto "hlavní uživatel", či jak tomu nadávají (ten, co u sebe musí při registraci mít alespoň 2 klíčky), na hosta nejezdím. Jinak jsem se díval a mapy nemám ze začátku 2021, ale dokonce 11/2020 (což je paradoxně starší, než datum výroby auta - to je právě 2021). On celej ten infotainment je prapodivnej - například jsem nepochopil, proč tu všichni řeší odblokování videa za jízdy - ale teď mi došlo, že to možná ostatním alespoň nějak funguje - já dal na flashku zkusmo asi 5 filmů v různých formátech z mýho domácího NASu (běžný formáty, který dneska přehraje i slabej telefon - žádný 4K rozlišení atd.) a zjistil jsem, že na stojícím autě to ani jeden není schopný přehrát (úspěch byl, když se rozjel alespoň zvuk, ale většinou ani to ne - jeden film se dokonce rozjel i s obrazem, ale jen jednou, napodruhé už ani prd). A složitě někde něco konvertovat do konkrétních formátů a datovejch toků, z toho jsem už dávno vyrostl a doba je podle mě taky už jinde - takový vopičárny jsem dělal tak před 20-ti lety abych to dostal do "přežvýkatelnýho" formátu pro jednoúčelový (většinou už tenkrát čínský) zařízení s chabým výkonem (typu DivX LCD přehrávač), ne pro auto 21. století za 1,2mil. Edit: Jelikož bydlím blízko Slavkova, vzal jsem to ráno přes Bayera, že se zeptám, co to tam mám za nefunkční paskvil. Všude mrtvo, zamčeno, zhasnuto......dneska se u Bayera ve Škodovce prostě nemakalo, ale zaskočil jsem vedle do Audi/VW. Popsal jsem problém a technik na to povídá, že s tím mají v Audi taky problém a že teď zrovna mají nějaký výpadky poskytovatele a že on-line aktualizace jim zrovna moc nefungujou. Prodávám jak jsem nakoupil - dál jsem po tom nepátral, co že je to za poskytovatele a čeho vlastně, protože mi řekl, že musím stejně přijít v pondělí, až bude někdo ve Škodovce. Prý ale i na takovou hovadinu, jako je upgrade firmwaru / map objednávají na týdny dopředu. Vzhledem k tomu, že už v týdnu od 18. jedu 3000km za čáru, tak si asi koupím zase držák na mobil a cestou si budu zpívat. Jako na potvoru cestou do toho Slavkova Columbus totiž zaprotestoval tak, že nenastartovala ani ta stará navigace a následně směrem na Brno zatuhnul i Carplay. Musel jsem to během 40km 2x restartovat dlouhým podržením vypínacího "tlačítka". Tak už se těším jako ďas, až budu za těch 3000km 50x restartovat infotainment, abych si alespoň poslechl něco přes Carplay.....v autě za 1,2....
  13. Pokud jsi to jeste neresil, tak asi demontovat, vycistit (muze tam klidne pouze poskakovat nejaky zapadly "bordel" po membrane), pripadne vytlumit, slozit. Nic jineho s tim stejne asi nevymyslis - v prvni fazi mozna muzes zkusit pouze sundat mrizku.
  14. Lidi, kteri tvrdi, jak je vsechno za 50 srot mam nejradeji (nebrat jako urazku, prosim)....jenze to jsou dost casto ti, co si kupuji (ci lepe prodavaji) ke streameru zazracny UTP kabely za 5000kc (videl jsem i za 170tkc, coz uz je hodne vtipny) s predstavou, ze maji vliv na kvalitu zvuku, protoze jsou pozlaceny vilami za mesicniho svitu pri uplnku (podotykam, ze UTP kabel nikdy vliv na kvalitu zvuku mit nemuze, technicky to proste v danym prenosovym retezci ani neni mozny). To jim pak na "slusnej" system nestaci ani pul mega, protoze za tech 50 si nekoupi ani kabely, ktery maj technicky na reprodukci vliv limitne se blizici nule. Ja jsem v tom doma za 60tkc a hraje to relativne slusne (kdyz jsem se rozhodoval, mel jsem pujcen i komplet system za 300 a v danem prostoru v tom nebyl zadny markantni rozdil, uz bych na to musel mit akusticky prizpusobenou solo mistnost, v "obyc" obyvaku, kde sedite na (nejlepe rohove) pohovce, ztraci smysl system za vic nez 100tkc, rozdil se pak bez problemu ztrati na akustice mistnosti, a to jsou pak vyhozeny prachy). Cili k veci - Canton v S3 me taky vubec neoslovil - diky subwooferu je tam sice premira basu, jak pro nejakyho teenagera, ale vysky ani stredy nejsou vubec cisty (EQ s tim nezmuze ale vubec nic, ty menice na to proste evidentne nemaji). Za jizdy je to pak samozrejme jeste mnohem horsi. Pro porovnani napriklad v 17let starym Land Roveru (Discovery) je to uplne nekde jinde, co se cistoty zvuku tyce, i kdyz se jedna o starej strep (clovek by rekl, ze za temer 20let jsme se technicky posunuli uplne jinam...ale bohuzel). Z posledni dekady mam zkusenost jeste s BMW 5 a 7 a A8, ale to asi nema cenu ani zminovat, to uz jsme v uplne jine cenove kategorii.
  15. @KrostaOno je sice super, že na webu (na udate portálu) existuje návod na instalaci, ale co naplat, když konkrétně u mého S3 na MiB3 Columbus to podle tohoto návodu nefunguje. Proto bych měl dotaz, zda se někomu opravdu povedlo tímto (či jiným postupem) aktualizovat mapy na konkrétním S3 (ač to nemusí mít vliv, v návodu na update portále je vyobrazen infotainment Octavie). Já mám podle tohoto návodu flash zastrčenou do USB cca měsíc (zhruba 2500km) a nezaktualizovalo se zhola nic, verzi map mám ze začátku 2021 - infotainment flashku vidí, to jsem samozřejmě zkoušel. Online aktualizace taky vůbec nic - ani nic nenabízí. Také jsem jako výše diskutující od Škodovky v tomto čekal alespoň minimální aktivitu - ale reálná situace je hodně chabá až trapná - on-line aktualizace vůbec nic (ani na Wifi) a offline aktualizace dle jejich oficiálního návodu u mě nefunguje. Má někdo nějaký nápad? Díky za podněty.
×
×
  • Vytvořit nový...