Přejít na obsah

Lanparties

Uživatel
  • Počet příspěvků

    11
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Lanparties

  1. Ahoj, 1) myslim, že ty plíšky by měly být OK. Zatlačilš je do těch dvou děr na stranách rádia. Jde to trochu ztuha, vypadá to, jako by snad ani nepasovaly, ale nakonec to půjde, uvidíš. 2) Fábku jsem kdysi (už mám jiné auto) rozvrtával kvůli muzice (zesík vpředu, sub, zadní repra) každý víkend a nikdy to nic s jednotkou neudělalo. Podle mě je to blbost. 3) Ten šuplík je tam nasazenej takovým trnem, spíš než páčit je lepší dovnitř strčit ruce a tlakem do stran nebo nahoru a dolu se to pokusit vytáhnout. Poprvý to šlo taky dost těžko. 4) Co se pinů týče, zkus zagooglit něco na téma "škoda symphony pin" a najde Ti to nákresy, dle kterých případný přepojování uděláš. Ale nevzpomínám si, že bych musel něco při výměně rádia kus za kus přepojovat. Případný potíže sem hoď, vyštracham kdyžtak nějaký fotky (to neslibuju ale). Venca
  2. Díky za další odpovědi. Tak už to mám tak nějak vybráno a snad do týdne se pustím do instalace. Chtěl bych to tedy shrnout, schéma zapojení se mi nechce kreslit na PC a nefunguje mi scan, tak to jen popíšu. Tak prosím o odsouhlasení a vysvětlení jedné věci: Z rádia SYMPHONY dostanu redukcí Line-Out (LOW LEVEL OUTPUT) signál do zesilovače CINCH konektory. Do zesilovače přivádím 12V od baterky, který ještě chráním vnější pojistkou (40A tuším). Ze zesilovače už mi vedou dva HIGH LEVEL OUTPUTY (L/R), které vedu přímo do středobasového reproduktoru, dále výhybkou do výškového repra. A teď přichází matoucí moment, ještě musím do zesilovače zapojit impulzový kabel - ovládání zapnutí/vypnutí... Odkud ho zapojím? Na co ho mám připojit?? Je v té rudukci?? Díky, Venca:)
  3. Díky za rychlé odpovědi. Tu přechodku pořídím, spíš jsem se bál, že to bude nějaké komplikovanější. Ještě se chci zeptat, máte nějaký ideální tip na přivedení elektřiny k zesíku?? Kabely z rádia povedu tím střeďákem kolem ruční brzdy atd., ještě nevím, jak to vypadá za rádiem, ale snad to tam bez problémů protáhnu. Řeším zatím jenom ty kabely od elektřiny. Dá se to vzít třeba u konektoru k zapalovači? Nebo tu musim táhnout někde z pojistkové skříně/motoru? A ještě o jednu radu prosím. Kudy bude nejvýhodnější táhnout kabely k reproduktorům od sedadel? Řekněme, že zesík umístím pod řidiče...(je to správná volba?) Díky, Venca.
  4. Ahoj všem, nedávno jsem se rozhodl pro menší přestavbu audia ve své FABII... Psal jsem to i sem, ovšem studování této problematiky protáhlo rozhodnutí až doteď. Ale k problému. Pouštím se do úpravy přední soustavy. Z finančních důvodů jsem se rozhodl pro koupi nejdříve reprosoustavy a poté rádia. V autě mám instalované SYMPHONY. Do předních dvěří bych chtěl dát komponentní repro http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...-crunch-GP-6-2C a před ně zesilovač http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz...-crunch-GTS-280 Výměna kabeláže i vytlumení dvěří je jasné, na to už materiál koupený mám. Otázkou je pro mě připojení zesilovače k rádiu. SYMPHONY má výstup do zesilovače, netuším jaký a jak vypadá. Nemáte tedy někdo zkušenosti s tím, jak na to? Tohle jsem nikde nenašel. Na zesilovači je low level vstup CINCH, ovšem pochybuji o tom, že SYMPHONY má dva CINCHové výstupy. Zesilovač má i HIGH LEVEL INPUT, nebylo by snažší to připojit přes něj? Tohle chápu elektrotechnicky, ale ne jako zkušený audiotechnik. (Je tu pár příspěvků na podobnou problematiky, ovšem LINKY v nich nefungují a vím houby) Druhou otázkou je upevnění zesilovače pod sedačku, četl jsem o nějakém kitu, připraveném pro tuhle věc, nevíte o tom někdo něco?? Můžete mi tedy poradit a popřípadě i ohodnotit výběr v závislosti na ceně? Díky, Venca:)
  5. Hele, teď se tomu docela dost věnuju a myslim si, že bys do toho neměl jít. Už jen výkon. Jak tak koukám, tak ověření výrobci rádií uvádí výkon 4*50, ale jejich RMS výkon se pohybuje kolem 12-18W... Bojim se, že tenhle kousek sice bude mít max 50W, ale zdaleka ne 15w RMS... Jo někdy můžeš natrefit na dorbou věc i v Kauflandu, ale mam zkušenost, že cokoliv takhle seženu (90%), tak má divně vysušený plasty, který zářením UV - slunce rychle stárnou a vypadaj třeba po roce děsně... A to nemluvim jen o slunci, ale teplo zima atd... Je to na tobě, protože když já se někdy pro něco 100% rozhodnu, nikdo mě nezastaví, takže uvaž. Venca:)
  6. No, tak to jsem rád, že to nedopadlo stejně jako u tebe. Mam, resp. v létě jsem na discích měl to stejné Venca:)
  7. Díky za odpovědi. Jasné. No, to všechno jsem udělal a zbylo mi něco kolem 2000 na repra. Co jsem se dočetl v recenzích, tak si myslím, že ty Blaupunkty jsou docela dost dobrá volba - myslím ty THC652: mají výhybku, nejen kondík jako většina zbývajících BPček, co jsem viděl v této kategorii... Navíc výkonově to docela ujde oproti ostatním, co jsem viděl. Kdyžtak bych byl rád, kdyby se někdo v této kategorii cenové vyjádřil přímo na ty THC a výrobce obecně. Venca:)
  8. Nooo, tak musim se taky pochlubit zajímavou zkušeností. Tento rok na jaře jsem dostal svojí tmavěmodrou fabku combi. Celou dobu nám tu stála pod oknem a nic, nikdo si jí nevšiml, bylo to vždy trochu zašpiněné auto se špinavými disky atd atd... Hned první týden jsem si dal tu práci, navoskoval jsem to celý, naleštil, proběhla výměna pneu, leštění disků atd atd...Ukázalo se i, že lak je na tom velmi dobře a opravdu vypadala jako nová. Pneu jsem osadil lesklýma krytama na ventilky ať to s diskama vypadá hezky, druhý den ráno bez ventilků celé auto, sebrali i čepičky...Kdyby se ovšem chovali nějak normálně, poškodili ventilek a auto sedělo na dvou vyfouklých pneu, měl jsem den staré dunlopy a teď honem, aby se nepoškodily o disk, naštěstí nic... Za dva týdny přišel škrábanec přes pravou stranu auta...
  9. Ahoj, díky za odpověď. S tlumením počítám, to už jsem psal nahoře, návod dokone beru od tebe:-). Já jsem se nebavil jen o dB, ale tak obecně jsem řešil jejich výkon. Každopádně mam nějaké ty otázky, protože se v tom rozhodně vyznáš líp než já. 1) Co je špatného na Balupunktu? Není to dobrá značka? 2) Myslíš, že moje volba je výkonově a i materiálově atd. špatná? 3) Co bys doporučil jako špičku komp. repro v této kategorii? Díky předem, Venca.
  10. Ahoj všem, jelikož začínám být nespokojený se svým audiem ve FabiiCombi, rozhodl jsem se pro výměnu nejdřív předku vč. rádia, pak zadní části a nakonec přidání i subwooferu. Rádio ještě nemám úplně vybrané, ale pohybuji se rozhoduji se mezi značkami Alpine, Clarion a Kenwood. Jde teď spíš o fce a podsvícení atd... Ale co se technického hlediska týká, tak jejich max. výstupní výkon se pohybuje kolem 50-60W. Rozhodl jsem se k nim pořídit nějaké lepší a kvalitnější repra s výkonem kolem 50-60W/RMS. Řídím se poučkou na 100W/RMS repro potřebuji 40-80W/RMS zesilovač v rádiu. Mám vybrané dvoje komponentní reproduktory: 1) http://www.ahifi.cz/reproduktory/blaupunkt-gtc-652.html 2) http://www.ahifi.cz/reproduktory/blaupunkt-thc-652.html Přijdou mi cenově přijatelné vzhledem ke značce, kvalitě a výkonu. A teď mi zde vyvstává problém. Ty GTC652 mají nižší RMS Výkon (50W) a také nižší citlivost (91dB) než THC652 RMS výkon 60W a citlivost 92dB. 1) GTC652 mají u výhybky uvedený kondenzátor a to je první věc, která mě trochu znervózňuje, protože ze své domácí HiFi praxe mám zkušenost, že rozložení zvuku je mnohem dynamičtější, při použití plnohodnotné výhybky. Uvažuji správně nebo je to zvukově jedno, jestli tam bude výhybka nebo kondík? 2) Co si o tom myslíte v poměru výkon zesíku v rádiu a výkon reproduktorů? Které vybrat? Co byste doporučili? 3) Má smysl tahat novou kabeláž k reproduktorům? Doslechl jsem se, že to rapidne ovlivňuje zvuk, že seriová výbava je na tom tak tak... O zatlumení dveří atd nemluvím, beru to jako samozřejmost, jde mi čistě jen o volbu repro. Chci, aby nebyly kompromisem, ale opravdu kvalitní zvuk i provedení. Jasné, že v průměru 16cm se těžo hledá obecně kvalita, ale rozhodně musí být špica. Díky předem, Venca.
×
×
  • Vytvořit nový...