Přejít na obsah

tichyz

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem tichyz

  1. Zdarvím,mám též 4x4 1,9 TDI PD 74 kw 6rychl Elegance a spotřeba okolo 6,5l. V létě k 6l a v zimě do 7l a řekl bych, že nemám lehkou nohu a v zimě jezdím hodně na vysočinu a po těch okreskách se rád sklouznu. Nějakou nestabilitu auta při vjetí na led neregistruji a ESP ani ARS nemám. Připojední zadních kol je plynulé bez nějakého zvuku. V zimě paráda daj se stím vyvádět psí kusy jenom nesmíš ubrat. Jinak auto v pohodě akorát teď řeším přibrždování zadních kol viz příspěvek za stránce podvozek - za názory dík.
  2. Děkuji za vaše názory. Netušil jsem že vaše názory budou tak rychlé (jsem tu nováček).Žádnou kontrolku ani spínač ASR ani ESP tam nemám.U zadních kol jsem vše pouze kontroloval tzn. vyčistil čidla,promazal spoje kabelů i ten nalisovaný plech pod kotoučem co snímá čidlo ABS. Dnes jsem se zkoušel na ručku otáčet na louce a pravděpodobně se něco děje na předku,jak jste naznačovali. Při zatáhnutí za ruční brzdu něco zadrnčelo u LP kola a auto se na pravou stranu blbě stáčelo. Na levo to šlo líp. To je divný co? Sundám přední kotouče a vše zkontroluju. K té rychlosti 20 km - to mám vypozorované podle tachometru. Opravdu při té vyšší rychlosti nic nebrzdí.
  3. Zdravím příznivce Škodovek. Vlastním Octávii 4x4 1,9 TDI PD r.v.2002 najeto cca 192000 km. Auto už mám cca dva roky a maximální spokojenost hlavě pohon 4x4 super. Prosím o radu co může způsobovat následující závadu. Při parkování nebo otáčením na parkovišti dochází k blokování zadních kol. Děje se to pouze v malé rychlosti do 20km a přední kola jsou v rejdu a je jedno jestli couvám nebo jedu do předu. Při popojíždění rovně je vše v pořádku. Při jízdě cca 100 km v kuse se závada potom neprojevuje. Až zase po třeba hodinovém zastavení. Ve vyšších rychlostech a při smykování na louce nebo na sněhu vše funguje tak jak má. Olej v Haldexu a filtr jsem vyměnit před 2000 km. Závada se projevovala už před tím. Kontroloval jsem čidla ABS vyměnil jsem zadní kotouče a furt nic. Pravda je, že po výměně zadních kotoučů a destiček to ihned po opravě přestalo ale druhý den se závada opakovala. Celková kontrola na počítači dopadla bez závad. Tak nevím. Za radu nebo názor předem děkuji.
×
×
  • Vytvořit nový...