Přejít na obsah

pepan11

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem pepan11

  1. Díval jsem se na to, typ oleje neznám ale intervaly jsou cca každých 15 - 15,6tkm
  2. Zdravím všechny, auto máme konečně doma. Koho by zajímala cena a seznam měněných dílů můžu mu napsat do soukromé zprávy. Po opravě je motor jak nový, zdvihátka zřetelně cvakají cca 2 vteřiny než utichnou a po dalších cca 20-30 vteřinách se motor hezky zklidní a klesnou mu otáčky. pro ukázku přikládám nafocený píst (všechny jsou na tom stejně, vůle byla kolem 0,1mm). Tak jak vypadají písty vypadal celý motor...
  3. Zdravím všechny, auto máme právě u známého v dílně. Po kompletní demontáži motoru vyšlo najevo, že všechny 4 písty jsou na odpis - mají velké vůle, sedřené teflonové vrstvy, zapečené kroužky... Dále teče vodní pumpa a celý motor je výrazně zakarbonovaný. Válce jsou po proměření v pořádku. Vzhledem k opotřebení dalších dílů budou komplet nové rozvody, olejové čerpadlo, těsnění a gufera, hlava na přebrus, zdvihátka, olej, filtry a výše uvedené písty. Snad jsem na nic nezapomněl.. Dávejte si pozor co kupujete, já měl s sebou mechanika a stejně to bylo k ničemu.
  4. Pánové nestraště mě. Tohle mě děsí čím dál víc. Koncem měsíce fábii strčím do servisu. Teď musí ještě vydržet alespoň 500km. Řeknu jim ať se zaměří i na písty..
  5. Marfan mě upozorníl, že zvuk jaký můj motor skutečně vydává (výše uvedený byl jen podobný z internetu), nezní úplně typicky na zdvihátka. Nejedná se o něco závažnějšího? Můžete to prosím někdo zkusit objektivně posoudit? Autorizovaný servis i neautorizovaný mi to tipli na zdvihátka a že prý je mám dojezdit, dokud to nebude horší a dokud motor jezdí jak má. Přikládám moje videa: Zastudena: Zatepla: Ještě jednou díky.
  6. Děkuju za nabídku. Mně odhadli cenu kolem 550 czk/kus, včetně vahadel + práce. Celkově bych se dostal někam ke 12 - 13 tisícům (neautorizovaný servis). Samotná zdvihátka prý raději mění i s vahadly /záleží v jakém jsou stavu/.
  7. Zdravím všechny. Tak jsem byl v servisu (jen na konzultaci), poslechli si to všichni mechanici a shodli se, že to bude vadný hydroštel. Ale při zahřátém motoru to prý není úplně hrozné (klepou okamžik jen při přidání plynu, zastudena do 90 stupnu klepou celkem dost) a cena za jejich výměnu se prý zatím nerovná užitné hodnotě. Mám poslouchat motor a když se to rapidně zhorší tak přijít.. Co říkáte?
  8. Díky za odpovědi, ale neklepou hydroštely, jak všude čtu, hlavně na volnoběh? Mě to totiž klepe jen když šlápnu na plyn. Stačí abych upustil plynový pedál a rachot je pryč.
  9. Zdravím, koupil jsem ojetou FII, 137.000 najeto a po výměně rozvodů, v servise jsem absolvoval kompletní prohlídku a OK, včetně diagnostiky. Nechal jsem vyměnit olej za Mogul 5w40 včetně všech filtrů. Nicméně nejsem zvyklý na takový hrubý, klapavý zvuk motoru při akceleraci viz video: https://www.youtube.com/watch?v=IMcnG5Cgmc4 (klapání začíná 0:24). Takhle to dělá pořád i při zahřátém motoru (např. po ujetí 200km) a zmizí, kdykoli pustím plynový pedál nebo vyšlápnu spojku. Výkon je myslím v pořádku. Je to normální zvuk těchto motorů? Nemám se bát? Jsem totální autolaik :-) Díky moc.
×
×
  • Vytvořit nový...