Přejít na obsah

pepan11

Uživatel
  • Počet příspěvků

    10
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil pepan11

  1. Zdravím všechny, auto máme konečně doma. Koho by zajímala cena a seznam měněných dílů můžu mu napsat do soukromé zprávy. Po opravě je motor jak nový, zdvihátka zřetelně cvakají cca 2 vteřiny než utichnou a po dalších cca 20-30 vteřinách se motor hezky zklidní a klesnou mu otáčky. pro ukázku přikládám nafocený píst (všechny jsou na tom stejně, vůle byla kolem 0,1mm). Tak jak vypadají písty vypadal celý motor...

    20160602_190822.jpg

    • Pozitivní 1
  2. Zdravím všechny,

    auto máme právě u známého v dílně. Po kompletní demontáži motoru vyšlo najevo, že všechny 4 písty jsou na odpis - mají velké vůle, sedřené teflonové vrstvy, zapečené kroužky... Dále teče vodní pumpa a celý motor je výrazně zakarbonovaný. Válce jsou po proměření v pořádku. Vzhledem k opotřebení dalších dílů budou komplet nové rozvody, olejové čerpadlo, těsnění a gufera, hlava na přebrus, zdvihátka, olej, filtry a výše uvedené písty.

     

    Snad jsem na nic nezapomněl.. Dávejte si pozor co kupujete, já měl s sebou mechanika a stejně to bylo k ničemu.

    • Pozitivní 1
  3. Marfan mě upozorníl, že zvuk jaký můj motor skutečně vydává (výše uvedený byl jen podobný z internetu), nezní úplně typicky na zdvihátka. Nejedná se o něco závažnějšího? 

     

    Můžete to prosím někdo zkusit objektivně posoudit? Autorizovaný servis i neautorizovaný mi to tipli na zdvihátka a že prý je mám dojezdit, dokud to nebude horší a dokud motor jezdí jak má.

     

    Přikládám moje videa:

     

    Zastudena:

    Zatepla:

     

    Ještě jednou díky.

  4. Zdravím všechny. Tak jsem byl v servisu (jen na konzultaci), poslechli si to všichni mechanici a shodli se, že to bude vadný hydroštel. Ale při zahřátém motoru to prý není úplně hrozné (klepou okamžik jen při přidání plynu, zastudena do 90 stupnu klepou celkem dost) a cena za jejich výměnu se prý zatím nerovná užitné hodnotě. Mám poslouchat motor a když se to rapidně zhorší tak přijít.. Co říkáte?

  5. Zdravím, koupil jsem ojetou FII, 137.000 najeto a po výměně rozvodů, v servise jsem absolvoval kompletní prohlídku a OK, včetně diagnostiky. Nechal jsem vyměnit olej za Mogul 5w40 včetně všech filtrů. Nicméně nejsem zvyklý na takový hrubý, klapavý zvuk motoru při akceleraci viz video:  

    https://www.youtube.com/watch?v=IMcnG5Cgmc4 (klapání začíná 0:24). Takhle to dělá pořád i při zahřátém motoru (např. po ujetí 200km) a zmizí, kdykoli pustím plynový pedál nebo vyšlápnu spojku. Výkon je myslím v pořádku.

     

    Je to normální zvuk těchto motorů? Nemám se bát? Jsem totální autolaik :-)

     

    Díky moc.

     

×
×
  • Vytvořit nový...