Přejít na obsah

capillus

Uživatel
  • Počet příspěvků

    7
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem capillus

  1. Měl jsem podobný problém s tím, že se čerpadlo po delším "odpočinku" asi na vteřinu roztočilo a pak "ztrácelo sílu" až se zastavilo. Koupil jsem nový čerpadlo, to se už neroztočilo. Až pak mě napadlo měřit napětí. Na prázdno to u čerpadla dávalo 12V, při zátěži to šlo pod 4V. Usoudil jsem, že je někde po cestě přechoďák. Rozdělal jsem páčku pod volantem - to je docela vopruz se sundaváním volantu, odpojováním airbagu atd. Důkladně jsem vyčistil kontakty u páčky, ale nebyli nijak zoxidované. Dlouho jsem pátral, jestli je někde na svazku mezi volantem a čerpadlem nějaký konektor, ale nic jsem nenašel ani v autě ani na webu. Nakonec jsem prostě protáhl od čerpadla k páčce novou dvojlinku a bylo po problému. Kde konkrétně ten problém nastal jsem bohužel už nenašel. PS: Když už jsem měl nový čerpadlo, tak jsem ho tam nechal. To jsem netušil, že se asi do jiných modelů vyráběli čerpadla s opačnou rotací. Při pokusech s novým kabelem jsem to zkoušel na prázdno, čerpadlo se vrtilo a já byl spokojenej. Pak jsem dolil kapalinu a vyrazil na cestu. Ostříknul jsem přední sklo a zadní stěrač se rozjel na sucho :-). Tak jsem ostříknul zadek a rozpohyboval se přední stěrač. Přepájet se mi to už nechtělo, tak jsem tam vrazil zpět starší čerpadlo a s takhle jezdím bez větších problémů už skoro dva roky.
  2. No, možná je to součástí té hadičky č.15 ( 03E 103 474 C). Na netu jí nikdo nenabízí, asi budu muset zajet někam na vrakáč. Někdo někde psal, že je to odlučovač oleje, ale spíš bych si tipnul na ten zpětný ventil, aby se vyrovnával případný přetlak v krytu vaček a zamezil zpětnému nasávání vzduchu do krytu.
  3. Dobrá, děkuju. Až to dokutim dám sem foto. edit: Přeci jen ještě jeden dotaz. Ta bílá "věc" na mezi odvětrávacími hadičkami - je to odlučovač oleje nebo zpětný ventil? Je to hezky vidět i na Woodyho fotce na první stránce. Já to na své hadičce nemám, tak nevím, jestli se to do mé verze ještě nedávalo nebo je to schované ve víku motoru. Má to taky nějaké číslo? Nemůžu to nikde najít. Podej mi prst a chytnu ti celou ruku, co? Doufám, že ještě nejsem moc otravnej.
  4. To je přesně ono, díky moc! Není tam víc variant? V jedné odpovědi z e-shopu tvrdili, že se v roce 2006 vyráběli pro HTP 40kW tři různé verze té trubky. Předpokládám ale, že i kdyby to tak bylo, tak jsou pro mě použitelné všechny (vzhledem k tomu, že zbytek budu kutit jinak). Nebyla by tam ještě prosím čísla těch hadiček a odlučovače na odvětrání vaček (č.15 na obrázku výše)? Ještě jednou mockrát děkuju!
  5. Mohl byste mi někdo prosím přečíst číslo spojovací trubky mezi klapkou a filtrboxem? Mám Fabku z r. 2002 (HTP 40kW) se sáním v krytu a taky bych chtěl sání mimo. Hledám tu hadici na netu asi tejden a nic. "Profíci" z různejch shopů mi nedokážou na dotaz odpovědět a dokola opakujou: Potřebujeme číslo toho dílu. Fitrbox a zbytek udělám jinak, ale tu hadici ke klapce bych chtěl origo.
  6. Ahoj lidi, zkusíte mi prosím taky pomoct? Taky mám problém s ostřikem oken. Čerpadlo se netočí, resp. po stisknutí páčky ostřiku se párkrát líně zatočilo, z trysek vytryskl velmi slabý proud a po cca 2s konec. Při dalším bezprostředním pokusu se už ani nezatočilo. Po dni odpočinku se zase na 2s rozběhlo a konec. Stěrače stírají normálně. Vyměnil jsem čerpadlo za nové a ouha, pořád se netočí. Rozdělal jsem ovládací páčku pod volantem - kontakty vypadají jak nové, orientačně jsem je proměřil multimetrem - vše se zadá OK. Tipnul bych si na přechodový odpor kdesi v cestě - možná koroze někde v konektorech. Nevíte, jestli je v cestě relé, případně jaké má označení? Prohledal jsem co se dalo, ale zdá se, že tam není. Není někde v motorovém prostoru konektorová spojka na kabelu k čerpadlu? Budu to muset celé projít, tak by se hodily nějaké tipy. Jde o HTP (40kW). Díky moc!
  7. Rád bych toto téma oživil. Tyhle zrcátka by se mi na Fabce I taky líbily. Dají se najít i pod názvem X-look sport. Nemáte je někdo ve svém okolí? Líbí se mi zrcátka na Fabii II (tvarem, velikostí i výhledem) a tyhle mi je připomínají. Zajímalo by mě jak vypadají na autě a hlavně jak jsou velká. Ideální by bylo foto přímo na autě, nemáte někdo prosím?
×
×
  • Vytvořit nový...