Přejít na obsah

wifizn

Uživatel
  • Počet příspěvků

    96
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    1

Příspěvky zveřejnil wifizn

  1. ČAO

    TAK JSEM SE KONEČNĚ ROZHOUPAL A NECHAL JSI NACHIPOVAT Škoda Roomster 1,2 TSI, 63kw, a volba padla na motorpower, -po přečtení všech možných příspěvků,

    Po tel. domluvě  jsem zajel k Praze, a nelituji!!!!Provádí měření výkonu před a po úpravě, Nechtěl jsem kupovat zajíce v pytli,

    Plně profesiální přístup, vše vysvětleno, co a jak se bude dít, Takže po kávě první měření na válcové zkušebně, ať víme ,co mám vlastně pod kapotou,- a světe div se- naměřený výkon 74kw- to jsem se divil, ale bylo mi vysvětleno, že už od výroby mají více kw, , po domluvě nahrán soft ze silnější verze, ale výkonnostní křivky se moc od sebe nelišíly, tak nahrán další a po změření na brzdě- 89kw, a dokonce dvakrát- pro kontrolu.,Takže navýšení o nějakých 15kw, Po zkušební jízdě- spokojenost, a cestou domů cca 300km pořádně vyzkoušeno, nejsem žádný závodník , že bych tohoto výkonu využíval stále, ale v prvních km jsem se docela vyžíval, Pocitově auto jede perfekně, žádné kuckání , prodleva apd. ,Mít nějaké kw k mání navíc je dobrá věc, ikdyž ten výkon nebudu využívat stále.

    Takže velká spokojenost a doporučení, dík MOTORPOWERu

     

     

    A pribalili ti pri odchode aj poukaz na bezplatnú výmenu rozvod. retaze?

  2. Ohledne ventilu,to mi rikal primo mechanik ve Skodovce,kdyz jsem tam volal.Udajne tomu dost veci nasvedcuje.Jako dost hlucne starty po ranu,kovovy zvuk od motoru,a tendence chytat na tri valce na poslednim startu.Nehlede kdyz jsem s ni jel naposledy cca 20 km. tak mi asi tak 2 mela tendenci chcipnout.Dojel jsem domu,ze to vezmu na servis,a uz jsem to nenatocil.Spis uz se neotocil ani motor..

    Menil si dakedy rozvody?

    Aky je rok/mesiac vyroby auta?

  3. Tak mám taky za sebou akci 24W6. Musím potrdit změnu v chování motoru, kdy téměř zmizel takový ten "naftový" tah někde mězi 1600 a 2000 otáček. Mám zatím najeto 100 km a spotřeba se mně zdá stejná - časem vyhodnotím přesněji.

    Co mně však tentokrát zklamalo, byl přístup servisu (resp. momentálně přítomných pracovníků, protože dosud jsem problém neměl - řetěz vyměněn bez problémů, info o přehrátí softvaru při první návštěvě), kdy ani při příjmu, ani na dílně (byl jsem u toho) jsem o akci 24W6 nebyl informován. Protože čtu pozorně příspěvky na foru, tak jsem přesně věděl, co se děje a trpělivě jsem čekal na kýženou informaci "milý pane děláme vám v rámso svolávací (pardod servisní) akce instalaci podložky ...blablabla - to se ale nestalo.

    Napis aku mas vykonovu verziu zrejme 77kW? ? a aku mas verziu sw? A rok mesiac/vyroby?

  4. Ahoj, já mám na yetine najeto na motor 1.2 TSI 77kw cca 155tis km a motor pohoda, jen jednou meněny rozvody a olej menim po 15 tis. Ten motor vydrží daleko víc, jen se o to pořádně starejte. Stačí si mé příspěvky najit pod forem Yetiny.

    Viktore pri kolkých km si menil rozvody?

  5. Teď o dovolené mi začalo auto padat do nouzového režimu (EPC + "Závada motoru! Zajeďte do servisu.") a to jsem byl zrovna v Chorvatsku. Navštívil jsem Autokuča Bosnič u Splitu, pánové mi provedli servisní akci 24W6 a moje dojmy jsou následující. Průměrná spotřeba padnula skoro o litr (odježděno cca 2000km) auto jede naprosto normálně, i když při sešlápnutí plynu na podlahu na dvojku už to tolik "netahá", ale to mi fakt nevadí.

    Takže zatím spokojenost.

    Jen doplním, že jde o Fabku 1.2TSI 63kW 05/2010, najeto 40.000km

    Spotreba klesla? hmmm to sa mi nezda

  6. tak a ja sa čoskoro chystám na ďalšiu výmenu rozvodov prvá bola pri 27 000km druhá bude pri 43 000 Km

    zároven som podal na slovenského dealera sťažnosť

    na zmenu výkonu auta bez mojho vedomia tj reklamné materiály dostupné na predajni sľubujú zákazníkovi výkon 175nm pri 1600 otáčkach a ja tých sľubovaných 175nm nemám ani pri 2000 ot :DDD

    škoda o probléme vie a zákazníka neinformuje !

    týmto ho zavádza a klame ....

    Daj vediet ako si dopadol! :)

  7. Myslím si, že toto vlákno je absolutně ujeteté. My přeci nesoutěžíme mezi sebou, kdo má či nemá problémy. Už ten název Antisvolávačka předurčuje jakousi snahu o boj mezi majiteli 1,2 TSI. Proč zakladatel nezvolil méně konfrontační název? To, že většina třeba nemá žádné problémy (což má toto vlákno asi dokázat) je třeba? pravda, ale otázkou je, kdy říci, že výrobek je problémový, zda je to např. při 10% či 20% postižených či ... Fakt je, že problémy jsou. V jakém poměru se stejně nedozvíme, neboť ne všichni sledují toto fórum či dokonce mají ambice něco vůbec napsat. Nikomu neupírám toto vlákno, ale váha informace "jezdím, žádný problém" je řekl bych nezajímavá a majitelům s problémy nijak neposlouží, neporadí. Snad, že víme, že už někdo dokonce najel x tisíc km a stále se točí, ale nikdo stejně neví, jak ještě dlouho bude. Prostě my nikdy nebudeme mít seriózní statistická data pro učinění pravdivého závěru (kromě VW) o obecné spolehlivosti tohoto motoru. A co je vlastně ta obecná spolehlivost? Také jsem si prošel výměnou řetězu, 24W6, špatný sw, dobrý sw, ... dnes jsem zase spokojen, ale jak dlouho?

    Suhlasim, máme tu predsa anketu poruchovosti :))

  8. U mňa bola 24W6 prevedená v rámci ročnej prehliadky na bezproblémovom motore proti mojej vôli, z dôvodu nariadenia Škodovky. Mechanik mal tú drzosť klamať, že motor po 24W6 pôjde lepšie. Na motore neboli pozorované žiadne nežiadúce prejavy.

    A ide lepsie?:)))))

  9. Ak je dlhý úsek a nikoho nikde sa mi nechce podradiť a jemne pridávaš tak to TSI 77kW od 1600ot aj na 5-ke ide krásne (ale ozaj jemne pridávať) nie je problém, samozrejme nie kopec a plne naložený, a určite nepodtáčam! nemám problém mu dať 5500 kedykolvek ak je potreba. A jazdit 50 pri 1200 je trápenie, treba počúvať (len ak dole kopcom).

    Plne suhlasim! treba pocuvat motor a na 5ke pri 1200, je sagotaz motora. osobne radim do 4ky ked klesne rucicka pod tachometrových 60.

  10. Mám cca 18.000 km po výměně rozvodů. Protože mi při startech (jedno jakých) rětěz občas stejně chrastí, opět jsem věc reklamoval v servisu. Ten provedl přezkoušení odchylky polohy vačkové hřídele vůči natočení klikové hřídele s negativním výsledkem (nedošlo k prodloužení řetězu). V tom případě již zřejmě občasné zařehtání řešit nebudu a vcelku beru vysvětlení servisu, čím je (a zřejmě vždy bude) zvuk způsoben.

    Tak zrejme napinak je na ceste do večných lovisť

×
×
  • Vytvořit nový...