Přejít na obsah

Killix

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Killix

  1. Zdravím, 

    mám také problém se světly a tohle vlákno je mu asi nejblíže, abych nemusel zakládat nové.

    Jde o to, na STK mi přišli na to, že mi nefunguje regulace náklonu světel. Nejde to ani na jedné straně. 

    V servisu mi řekli že rovnou vyměnit celé světlomety 4000/ks. Pravděpodobně to asi budou vadné servomotorky, tak jsem se chtěl zeptat, jestli nemáte někdo zkušenosti s jejich výměnou. Počítám že budu muset demontovat přední masku a světlomety a pak už netuším, jestli to vůbec půjde. 

    Předem dík za tipy.

  2. A hlavně tu chybí model vozu a rok výroby. Ideálně sis měl nechat v servise najít číslo dílu podle VIN.

    Jedná se o Fabii II combi 1,4 16V 63kw rok výroby 2008. A právě se nemůžu zorientovat v těch náhradních dílech. Kdyžtak zkusím ten servis.

     

    To libero: mám najeto cca 165 000 km a měněny ještě nebyly

  3. Ahoj.

    Zrovna řeším podobný problém s ložisky. Při vyšších rychlostech na 50 Km/h, hučení od pravého předního kola.

    Jel jsem do autorizáku, projel se s technikem, auto zvedli a že tedy ložiska - a lepší je prý vyměnit obě najednou. Když mi ale řekl cca 6000,- tak to mi přišlo na "lidové" vozidlo docela dost. Ale bohužel neměli skladem.

    Tak jsem brouzdal po netu a a opravdu v Kelly stojí ložisko 2500,-, ale např. na TADY je mají do 1000,- 

    A teď bych se Vás chtěl zeptat:

     1. opravdu je možný takový rozdíl za stejné zboží?

     2. nevíte jak je to s označením dílů? Narazil jsem na několik kódů (např. 6Q0407621AD, 6Q0407621AH...), které se liší v těch posledních písmenech, tak nevím v čem je rozdíl, abych nekoupil něco blbě.

     3. jaké máte zkušenosti se značkou FAG, nebo jaké ložiska by jste mi doporučili a na co si případně dát pozor při výměně?

     

    Díky

  4. Ja bych volil jen podle techničaku , ono mohla by nastat nedej bože nehoda a pojištovna se už ma čecho hytnout , jinak z technickeho hlediska nic tomu nebrani mit takove gumy i na leto ;)

    Dík za názor, ale asi to stejně risknu a obuju gumy co nemám v TP...nechápu proč jsou ty stejné pneu , které jsou ještě menší dražší skoro o polovinu...

  5. Zdravím, možná je to tím, že jsem trochu nechápavej. Sice jsem přečetl celé vlákno, ale nikde nebyl explicitně řešen můj problém, nebo jsem ho nenašel.

    Jde o to. Chystám se přezout na letní, mám FII combi 1,4 16V 63 kW. Mám na ní originál litá kola 6Jx15 H2 ET 43 a pneu 195/55 R15, která jsou K.O. Tak je chci vyměnit za 185/55 R15, konkrétně Dunlop SP sport 01 185/55 R15 82H. V techničáku mám tento rozměr ale je u něj napsáno M+S což je zimní. Můžu používat tento rozměr i jako letní? Díky za odpověď.

  6. No stál jsem tam jak trubka a čekal jestli někdo přijde, protože všude samozřejmě samý výstražný cedule a nápisy že smí obsluhovat jen vyškolená osoba, atd. Nakonec jsem šel pro obsluhu a řekli že sámoška...ale není to nic složitýho...jen zasunout, zajistit a zmáčknout tlačítko. Ale přece jen to je jiný žen tankovat benál.

  7. Tak je to tam. Nakonec jsem se k přestavbě přece jen rozhoupal. Byla mi doporučena firma FEDOR v Prostějově, tak jsem tam po tel. objednání zajel. A můžu říct že jsem byl velmi spokojen. Mé obavy z toho že to bude nějákej servis, kde to budou dělat někde v garáži na koleni byly hned pryč. Opravdu profesionální přístup. Jelikož nemám s LPG žádné zkušenosti, tak mi poradili, vše semnou prošli a ukázali. Takže maximální spokojenost. V pátek odpoledne jsem tam auto dovezl a v sobotu ráno si ho zase vyzvedl.

    Co se týče systému, tak mi nabízeli STAG nebo LOVATO. Nakonec jsem vzal to LOVATO. Tak uvidíme. Ale jak říkám zatím spokojenost. Tak snad to vydrží.

    Jinak hned při první návštěvě LPG čerpačky se mi stala vtipná příhoda. Prý v 99% je to s obsluhou, tak jsem to něják neřešil. No ale natrefil jsem zrovna na čerpačku bez obsluhy, tak jsem chvíli koumal jak na to, pak jsem se musel zeptat obsluhy....ale nakonec vše dobře dopadlo....tak příště to už snad zvládnu sám. Nebo vyberu čerpačku s obsluhou :-)

    Tak díky za tipy a rady a rád se zase zapojím do dalších diskuzí.

    PS: Už vymýšlím co by se dalo dělat s autem dál. Narazil jsem na předělání palubního PC na MaxiDOT...tak uvidíme... :-)

  8. Tak po přečtení vašich komentářů a po tom co jsem nad tím znovu trochu popřemýšlel,

    tak do přestavby s největší pravděpodobností půjdu

    Chtěl bych se zeptat, který systém by jste mi doporučili (tartini, BRC, STAG...a ja nevím kolik jich ještě je) a nějáký dobrý servis, kde by mi auto přestavěli za nějákou rozumnou cenu (jak jsem psal nejlépe Brno a okolí).

    Zatím mi byla doporučena firma v Moravských Budějovicích....

    Nemáte třeba někdo zkušenosti s : http://www.lpgservis.cz/ nebo http://www.prestavby-brno.cz/ nebo http://www.autolpg.cz/

  9. Díky za tipy a rady.

    Nakonec jsem to propočítal a vypadlo mi následné.

    Jak jsem psal, jezdím tak 4x v týdnu 150km, tj. (600km za týden a cca. 2400 za měsíc) no a při dnešních cenách a spotřebě (benzín 5,5 l/100km za 33 kč/l a LPG 7,5l/100km za 16,5 Kč/l) m vyšla úspora na 100km 58 kč, když vemu že projedu i nějáký benzín, investice do údržby LPG, revize (a aby se to líp počítalo) zaokrouhlím úsporu na 50kč na 100km.

    No a když vezmu cenu přestavby 27000 kč (je to takový průměr co jsem viděl že nabízejí různé servisy) tak jsme u návratnosti 54000 km. No a při daném nájezdu by to znamenalo 22,5 měsíce, tedy necelé 2 roky.

    A teď právě teď nevím, nejeví se mi to jako nějáká super úspora. Tak jsem na vážkách. Kdyžtak se na moje odhady mrkněte a napište mi co si o tom myslíte, budu jen rád a snad mi to usnadní rozhodování.Za

    Zatím převládá varianta nepřestavět, protože přemýšlím časem o nějákém novém autě. Na druhou stranu je pravda, že se přestavba promítne do ceny vozu při případném prodeji (doufám pozitivně :-))

    No, ale definitivně rozhodnut ještě nejsem.

    • Pozitivní 1
  10. Zdravím majitele škodovek.

    Nedávno jsem se stal majitelem Fabie II kombi s tímto motorem. Jezdím téměř denně 150km a velmi uvažuju o přestavbě na plyn. Po pročtení tohoto fóra jsem ale pořád na vážkách. Jezdím převážně mimo město se spotřebou benzínu okolo 5,5l/100km a dočítám se že po přestavbě se spotřeba pohybuje mezi 7 - 8l. Auto má nejeto 76000 km.

    Chtěl bych se zeptat jestli je vhodné přestavět motor, který už má tolik najeto, a který byste mi doporučili systém LPG, případně nějákou kvalitní firmu, která tyto přestavby provádí ze nějákou rozumnou cenu, nejlépe z Brna a okolí.

    A ještě jak je to s autorizovaným servisem. Povedou mi dále servisní knížku, ikdyž bylo do vozidla zasaženo?

    Předem děkuji za odpověď.

×
×
  • Vytvořit nový...