Přejít na obsah

Martin1M

Uživatel
  • Počet příspěvků

    13
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem Martin1M

  1. Pokročil, respektive nepokročil, jsem o něco dále. Šel jsem do servisu, že mám špatné kompresní tlaky, že mi auto cuká. Nic mi s tím nedělali, prý že kompresní tlaky jsou v pořádku. Ptal jsem se co dál a nevěděli. Řekli mi, že to může způsobovat to a to a to... a konečnou cenu nedokáži odhadnout... Mám počkat až se to projeví víc. No super, mám čekat až se mi auto rozsype. Já už fakt nevím co s tím... Je možné nějak přes vag překontrolovat nastavení rozvodů? Děkuji za jakoukoliv odpověď. PS: Adminovi se omlouvám. Nevšiml jsem si, že mi to upravuješ, dobře mi tak.
  2. No ja nevim... Snazil jsem se jeste presne zjistit ty tlaky a prý, že to bylo lehce pod limitni hodnotou. Mechanik neveri, že závada budo v tomhle. Mohu poprosit priblizne na kolik by vysla vymena tech ventilu? nechce se mi do toho moc vrazet, kdyz ani nevim, jestli to pomuze. Jeste me tak napada, nemela by se vyrazneni zvednout spotreba pri nizkem kompresnim tlaku ve valci?. Ja jen, že jezdim v narocném terénu (mnohdy kratke cesty) a to jen za 6,5 l (nejezdim brzda plyn, ale rad to klidne protahnu na 140 i nakratkých usecich), dlouhe cesty mam tak za 5,3 na PC - real 5,5 a v zasekanem meste klidne i 10l. Kdyz jsme u tech rychlosti, tak nad 140 km/h to necuka.
  3. Tak to me to drzi otacky vzorove. Vymenil jsem svicky za super plus bosch, natankova shell 95, pri akceleraci se cukani zmirniolo na minimum, ale pri uvolneni plynoveho pedalu je to stejne. Jinak auto celkove lepe ,,tahne" odspoda. Vsiml jsem si, že kolem vicka oleje mi lehce prosakuje olej -špatně to těsní. Je to ale minimum, mam od vymeny oleje 5000 km a kontrolka jeste ani neproblikla. Vymením (pridam) jeste tesnení a uvidim. Na serizeni klapky mi jeste neprišel kabel. Vsiml jsem si, že za studena neni klapka uplne kolmo na stenu (neni uplne zavrena), tak cca o 3 až 4 stupne pootocena, je to normální nebo spatbe serizena? Předem dekuji za odpoved
  4. Jaké auto mělo příznaky? Mě je divný, že nemám žadne jine priznaky: volnoběh je OK, pri akceleraci žadny pokles výkonu (jen to cuknuti -a to same pri uvolneni plynového pedálu), vždy mi jedou vsechny válce, voda se neztrácí... Auto jede jak má.. Objednal jsem si kabel, tak seridim tu klapku a vymenim jeste raz ty svicky. Sundávat hlavu se mi moc nechce (neverim si) a v servise to bude dost drahe, zvlast kdyz to nebude ta závada.
  5. Přesné tlaky nevím, nechal mi to dělat narychlo znamý u známého (znamý též neví). Vím jen, že to nebylo nic hrozného a doporučil, než se stím začne delat neco vetsi, vyzkouset jeste jine svicky. Jinak se jedna o 1,4 16V 55 kW, rok 2003, kod motoru BBY a najeto 111 000 km. Mám ted svicky NKG a jeste tedy zainvestuji a koupim a vymenim za: http://www.cc-autodily.cz/svicka-zapalov-bosch?sort=cena_dph Jsou na motor BKY, ale predpokladam, ze na BBY je to stejne.
  6. Výsledek: nízký kompresní tlak v prvním válci. Jestli mohu poprosit, co tedy dál? Vyměnit těsnění hlavy? Řekli mi, že to není tak hrozný a vyměnili by první svicky, ale ty jsem menil.. i přesto by je raději vyměnili...
  7. Mé podezření na vadný setrvačník mi mechanik vyvratil. Vyměnil snímač tlaku v sacím potrubí a stále problém přetrvává. Nyní se obávám, že bude v háji škrtící klapka. Při prudkém přidání plynu, je klapka zavřena a je slyšet syčení proudícího vzduchu přes ni, po cca půl sekundě se plne otevře a pusti vzduch (to je při prudkém přidáni plynu). Ta odezva půl sekundy, než se otevře klapka, odpovídá době, kdy mi auto při prudkem pridani za jizdy cukne (jednou až dvakrat). Pokud jedu a sundam nohu z plynu, tak se dle meho nazoru klap ihned moc privre a to zpusoví opet cuknuti (tentokrat jen jednou). Na serizeni klapku jsem jiz mel a nepomohlo to. Ted jsem to odpojil od baterie, aby se nastaveni provedlo samo, a po cca 30 km mi zhasli kontrolky, ale problém stále pretrvava. Jeste mohu pretesnit hlavu, ale podle me tam problem nebude. Vubec netusim, co uz stim mam delat, vubec nikdo nema podobne problemy?
  8. Problem jsem stale nevyresil ani po vymene svicek. Myslite, ze by to mohl byt setrvacnik? Zadne klepani ani nic podobneho jsem nevypozoroval a je-li auto nastartovane v klidu, tak ze by se nejak vyrazne trepalo? Nerikam, že je auto uplne bez vibraci, ale podel me je to v ramci mezi. Pri jizde se vibrace neprojevuji. Ja uz opravdu nevim, ale podle me by to ten setrvacnik mohl byt, ale menit se mi ho moc nechce-drahe. Někde jsem se docetl, že by to mohlo jeste byt cidlo klikovky. Mam jiz treti nadrz V-power a take nepomohlo. Predem dekuji za jakekoliv vyjadreni k memu komentari Martin
  9. Tak jsem to ptocistil, pritom jsem rovnou udelal i klapku a stale to pocukává. Jo a navic se mi rozsvitil check a EPC a na volnobeh otacky tak 300 a pak to zdechlo (to vse az kdyz jsem ujel 4 km). Vytahl jsem pojistku č. 17 pokusuli jsem se nastartovat, dal jsem pojistku zpet, najel jsem 10 km a vse zatim OK - EPC a check nesviti. Takze to cukani jsem nevyresil, jeste to na zkousku zaslepim. Potom mi zbyvaji svicky a privody. Jo to z tou pojistkou 17 jsem na to prisel, kdyz jsem menil teplotni cidlo - takhle jsem donuti zhasnou check hned. Nevim, jestli je to tak normalni, ale me to jde.
  10. Tak egr je venku! Moc prostoru tam neni a kdyz k tomu mate obyc imbus a klic, tak verte, ze to odtahnout po tech osmi letech da zabrat! K memu prekvapeni byl egr cisty -jen slaba vrstva cerného nanosu. Zitra to procistim a dam vedet, jestli to pomohlo, ale podle me to nebude ta zavada. Jeste vyzkousim nove svicky a jestli to nepomuze, tak netusim co dal... Nejak rada?
  11. Ano, myslim silentbloky motoru, jestli je mam menene i na prevodovce to nevim...
  12. Ja mam silentbloky menene v roce 2010 (menil je majitel prede mnou), mam k tomu i papir z mereni a vse OK. Puvidni majitel to lehce tuknul, ale dle servisky vymena silentbloku nemela s tukancem nic spolecneho - usuzuji, ze tuknute to bylo mnohem driv. No vycistim to, pripadne na zkouslu zaslepim EGR a uvidim. Neni to moc prijemne, kdyz me to nuti neustale zrychlovat a zpomalovat, nebot takove lehke neustale seslapovani plynu doprovazenen pocukovanim neni moc prijemne.
  13. Mám stejný problém jako rkonf, který zde popsal dne 16. srpen 2011 - 08:25. Sám bych to lépe nepopsal. Mám motor 1,4 16V 55 kW 2003 a najeto 110 000 km. Diagnostika zadnou zavadu nepise. Podle toho, co jsem se zde dočetl, tak zaslepeni EGR mi nepomuze - palubnímu PC by se to nelibilo. Pokud provedu vycisteni, je nutné pote nastavovat EGR vagem, nebo to mohu provest i bez serizovani?. to rkonf: pokud jsi jiz problem vyresil, prosim o radu.
×
×
  • Vytvořit nový...