Přejít na obsah

Dolejs

Uživatel
  • Počet příspěvků

    26
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení Dolejs

Nováček

Nováček (1/14)

2

Popularita

  1. Včera jsem to zkoušel a ten starej napínák po naplnění olejem šel lehce zatlačit ten novej to neudělal a navíc to vypadá že má i tužší pružinu.. Od výměny je neskutečné ticho po startu,., Nechápu proč ho neměnili už ve škodovce i s rozvodama..
  2. zkusím zítra dnes nemám auto u sebe.. snad to bude konečně ok.
  3. Dnes výměna za 07F původní byl 07B takže asi originál. Uvidím zítra jak to ráno bude po startu. Srovnání tuhosti napínáku je ten novej o dost tužší tak snad to bude ok..
  4. Já koupil Helix Ultra, jezdí ho ségra ve fabii a bez problému..
  5. Sorry jsem si ani nevšimnul že jsem v Rapid sekci.. Zítra dám novej napínák, olej budu měnit o víkendu tak uvidím jestli to pomohlo. Předtím tam dávali 5w30, já zkusím 5w40 i když ten rozdíl asi žádnej nebude.. Jinak jsem předpokládál stejnej popis na napínáku jako viz foto..
  6. No podle škodovky se dělaly dvakrát jednou v po roce( 2011 a 20 000) a pak to dalo jen,, dalších´´ 40 000km.. ty první řetězový sady prý nestály za nic.. zkusím tedy vyměnit ten napínák a uvidím. Olej jsem objednal 5w40 od Shellu.. Koukal jsem na měrku a je teď po cca 10 000km na půlce měrky..
  7. Tak jsem na to koukal a žádný číslo na něm není. Po víkendovém startu to cca 3-5 vteřin zarachotilo a pak už byl klid. Má smysl měnit celé rozvody nebo zkusit vyměnit ten napínák? Rozvody se dělaly někdy v 2016 při cca 65 000 teď to má cca 110 000km.. díky za radu
  8. Jaký je tam moment? Mrknu na to v pondělí co tam je a uvidím max udělám kontrolu a vyčištění..
  9. Je to nějaká složitá výměna nebo se to jen vyšroubuje a namontuje nový? Je potřeba nějak natočit rozvody?
  10. Je to číslo napínáku někde vyražené? Na autě jsou dělaný rozvody v roce 2016 a mělo o cca 40 tisích míň.. jednou ta týden to trochu cca 2-3 sekundy zarachtá pak je zase dlouho klid takže bych udělal kontrolu jestli ten napínak je původní nebo novej typ..
  11. Jak moc je to náročné vyměnit ten napínák za nový?
  12. Tak nakonec je to 6kvalt ale má to šajtru z 5 kvaltu.. někdo to asi z důvodu poškození šajtry předělal a jinou než 5kvalt neměl..
×
×
  • Vytvořit nový...