Přejít na obsah

mzama

Uživatel
  • Počet příspěvků

    5
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Vše zveřejněné uživatelem mzama

  1. Měl jsem podobný problém u téměř nového auta a taky na okně ve dveřích spolujezdce. Zpočátku, při postupu dle manuálu, se nedařilo. Teprve, když jsem v jednom cyklu provedl uvedený postup pro horní a následně i dolní polohu, je vše OK. Postup provést po zapnutí klíčku a ukončit vypnutím klíčku.
  2. Vyzkoušejte tzv.aktivaci automatiky spouštění oken, kterou je třeba provádět vždy po odpojení a připojení akumulátoru: Postup obnovení funkčnosti je následující: • zapněte zapalování, • stiskněte příslušný spínač nahoře a podržte jej, dokud se okno nezavře, • spínač uvolněte, • znovu stiskněte příslušný spínač nahoře a podržte jej asi 3 s. Takto dle manuálu. Doporučuji následně provést totéž pro dolní polohu.
  3. Relé se spínacím kontaktem: Cívka relé (85, 86) - 86 na kostru a 85 na parkovací světlo (např. levé přední - pin č.10) Spínací kontakt (87, 30) - 87 na +12V (např. na napájení DRL - bílý vodič DRL) a 30 na blokovací vodič DRL světel (žlutý vodič DRL) Celkově tedy bude zapojení následující: - černý vodič DRL připojen na kostru, - bílý vodič DRL připojen přes pojistku 5A na +12V při zapnutém zapalování (některá z pojistek v kabině, která je pod napětím pouze při zapnutém zapalování), k tomuto bílému vodiči DRL připojit i kontakt č. 87 relé - žlutý vodič DRL připojen na kontakt č. 30 relé. - cívka RELÉ připojena na parkovací světla (kontakt č.85) a na kostru (kontakt č.86) Budou-li zapnuta parkovací světla, bude relé sepnuto a tím bude na žlutý vodič DRL přivedeno napětí +12V, které způsobí blokování svícení DRL - DRL nebudou svítit.
  4. Zkus v zapojení DRL LED použít autorelé - viz. http://forum.skodahome.cz/topic/116097-denni-sviceni/page__st__25
  5. Jak již bylo řečeno, problém se zapojením DRL LED způsobuje TESTování žárovek. Snadným řešením tohoto problému je použití relé, které coby elektromechanický prvek má dostatečnou setrvačnost na to, aby nebylo schopno sledovat testovací impulsy přicházející do testovaných žárovek parkovacích světel. Používá se běžné autorelé, tj. relé s cívkou na 12V a se spínacím kontaktem (může být i přepínací). Vhodné je provedení v plastovém krytu s úchytem pod šroub. Pro připojení vodičů je pouzdro relé opatřeno FASTONY. Zapojení (2 možnosti): 1) Relé se spínacím (přepínacím) kontaktem: Cívka relé - kostra a parkovací světlo (např. levé přední - pin č.10) Spínací kontakt - +12V(napájení DRL) a blokovací vodič DRL světel 2) Relé s rozpínacím (přepínacím) kontaktem: Cívka relé - kostra a parkovací světlo Rozpínací kontakt - seriově zapojen do napájení DRL světel Tuto variantu považuji za nejvhodnější. Já jsem použil vlastní řešení (bez relé a plně funkční): Blokovací vodič DRL světel je k napájecímu vodiči parkovacího světla připojen přes diodu 1N4007, za kterou je vůči kostře připojen kondenzátor 500nF/63V. Toto řešení ale neodstraňuje krátké zablikání DRL po zapnutí zapalování.
  6. Co se vám honí hlavou?

×
×
  • Vytvořit nový...