Přejít na obsah

HorviLM

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení HorviLM

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. ESP samozřejmě vypnout nejde, myslel jsem vypínání ASR (prtiprokluz při akceleraci). Můj problém byl, že právě to tlačítko nevypínalo zmíněné ASR. Nakonec museli v servisu sundat plaubku a jít po drátu, který byl někde zlomený. Zřejmě během kompletace auta ve Škodovce. Dále jsem nechal poštelovat spotřebu na palubním počítači +8% a už jsem téměř na reálné spotřebě, měřené dle tankování. Myslím že by to chtělo ještě 1-2% přidat.
  2. Ahoj, tak už mám najeto cca 4000km, většina po Německých dálnicích. Dle pal. poč. Praha-Holandsko, 3 lidi, plný kufr, průměrná rychlost 128km/h spotřeba 6,5l. V podstatě jsem to pořát pálil 160-170km/h, kde to jen šlo. Také potvrzuji podměřování pal. počítače oproti tankování cca o 0,5l/100km. S motorem jsem spokojen, pro cestování parádně vyhovuje, ohřívá se trochu pomaleji,s tím souhlasím. Měl jsem s autem dosud dva problémy. První bylo pískání v rychlostech od 120km/h výše, způsobené spárou mezi stříbrnou maskou a plechem kapoty (vyřešeno silikonem zevnitř kapoty). Druhý problém stále přetrvává a v servise řekli že potřebují auto na dýl, než jeden den. Nefunguje vypínání ESP (respektive ASR...ESP nelze vypnout nikdy) kontrolka svítí, ESP funguje, diagnostika ukazuje vše OK. Spínač je také v pořádku... trochu záhada. Vlastně ještě jeden detail...kontrolka výstražných světel (na spínači na palubce) svítí tlumeným světlem, rozeznatelným pouze po tmě. začne jemně svítit po zamknutí auta a po chvíli začne blikat. Myslím že to souvisí s aktivací alarmu. Máte někdo podobné zkušenosti?
  3. Yes! Zdroj pískavého hluku zjištěn. V mém případě to způsobovala horizontální spára mezi čelní (stříbrnou) maskou a plechem kapoty. Po přelepení izolepou ticho.Použiuju tedy silikon a doufám že ticho vydrží.
  4. Ahoj, také přispěji svou troškou do mlýna. Mám novou Octavii combi a při 120km/h začínám slyšet pisklavý hluk od předního okna. Dnes jsem zkoušel oblepit těsnění, haugusy, sklápět zrcátka, snad uplně všechno... četl jsem že pár uživatelů má ten samý problém, ale nikdo nepopisuje řešení. na 100% to nejde od zadního okna...je to někde ve předu. Poradí někdo prosím?
  5. Ahoj, mám týden starou octavii combi 2.0 TDI a při rychlostech nad 120km/h se začíná ozývat pisklavý zvuk. Z počátku přerušovaně, nad 140 už znatelně a stále. Vychází subjektivně z prostoru od kapoty, či předního skla. Dnes jsem zkoušel přelepovat těsnění kolem čelního okna, bočního okna, sklápět zrcátko, oblepovat škvíry na hagusech...a nic...stále hluk. Dám princeznu a půl království za radu vedoucí k dopadení zdroje zvuku. Bojím se že v servise také nebudou schopni pomoci, akorát rozeberou půl auta.
  6. No teda pěkný... už s tim nic neudělam, ale parkovací sensory, xenony ani climatronic nemam. Myslim že je vždy čeho litovat...kdybych měl to výše zmíněné, litoval bych že nemam střešní okýnko, nebo vyhřívaný sedadla...atd. Ta moje championka combi jde do výroby za 14 dní, tak už se nemůžu dočkat. Nelze náhodou Xenony, nebo i ty parkovací sensory dokoupit dodatečně?
  7. Eizo6- jakých prvků výbavy lituješ?
  8. Děkuju za odpovědi, dle spotřeby to vypadá že jsem vybral přesně to co jsem chtěl... Včera jsem mluvil s prodejcem a prý se již nedají objednávat nové Octavie Champion do výroby. To znamená že Octavií s 2.0 TDI 81kW bude na českých silnicích asi opravdu poskromnu. Netušíte někdo jaké věci jsou odlišné na verzi 103kW a 81kw? Je to opravdu jen software řídící jednotky? Co třeba výfuk, již zmiňovaný výše, nebo jiné ''detaily''?
  9. Ahoj, tak už mám také objednáno a zaplacenou zálohu. Vybral jsem Octávku combi Champion Ambition 2.0 TDI 81kw- rosso brunello metalíza, 16'' kola crateris, alarm, zámek řadičky, jinak žádný speciality. Jezdím hodně dálnice- Holandsko, Německo, ČR. Budu vděčný za postřehy od majitelů. Hlavně by mě zajímalo jak se auto chová a jaká je spotřeba třeba při 150km/h. Teď mám před sebou to nejhorší... čekání na auto. Od Dealera mám info, že výroba jde celkem rychle, tak počítám cca měsíc.
×
×
  • Vytvořit nový...