Přejít na obsah

Sokolik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    3
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Sokolik

  1. Díky za názory a připomínky, mám pocit, že problém by mohl být v nějakém teplotním čidle. To by odpovídalo tý závislosti funkce klima na teplotě. Když to stojí na sluníčku - nefunguje, když je chladněji, nejsou většinou problémy. To by taky podle mě odpovídalo tomu, proč to včera večer nejdřív nešlo a později v noci, když se ochladilo, tak to začalo fungovat. Zkusím to ještě dnes vysledovat a uvidíme.

    Každopádně díky zatím!

  2. Je otázka, zda tu klapku vůbec vyměnili, pokud to vůbec bylo klapkou, kromě toho i nové klapky se serou.

    Rozběhne se kompresor po zapnutí klimy? Pokud ne, pak to s klapkou nemělo nic společného.

    Smrad je u takto staré klimy normální, dezinfekce zabírá jen na čas.

    No dali mi klapku zpět jako vrácený použitý díl, tak nějaká tam asi být musí, ale těžko říct co s tím udělali.

    No to bych právě rád zjistil, jestli vůbec kompresor běží. Když zapnu klima, na chvíli poklesnou otáčky a pak se zase zvýší, ale klidová spotřeba je pořád kolem 0,8-0,9 l/h. Mám zkušenost, že pokud klima jede, je klidová spotřeba vyšší. No dá se vyzkoušet/poznat i jinak, že kompresor naběhl?

    Jinak, jak včera začala klima fungovat, bylo to za jízdy bez jakéhokoliv přičinění, tak fakt nevím, nechová se to moc logicky.. :huh:

  3. Ahoj,

    mám 1,4 16V 74kW, rok 2002 a poslední 2 měsíce si v něm klima dělá co chce. Občas jde, ale spíš samozřejmě ne (tlačítko AC v pořádku svítí)..

    Už to bylo i v servisu, výměna klapky se servomotorem (cena 3500 Kč :ph34r: ), kontrola "všeho" (oblíbený termín škodováckých servisů) ale změna žádná..

    Před servisem se to obvykle chovalo tak, že večer (když už nebylo takový vedro) to naskočilo, přes den v parnu ani ťuk.. Včera cestou ze servisu se to už ale chovalo naopak - v parnu to šlo a v noci nejdřív ani ťuk a asi po 20km se najednou sama od sebe rozeběhla.. Co mě zarazilo byl fakt nezvyklej smrad :wacko: (jakožto, že vzdoušek z klima není zrovna aroma), co se vyvalil společně s chladným vzduchem..

    Nemá někdo podobné zážitky/zkušenosti? Věděl by někdo kde aspoň pátrat?

    Díky!

×
×
  • Vytvořit nový...