Přejít na obsah

grumja

Uživatel
  • Počet příspěvků

    6
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Oznámení grumja

Nováček

Nováček (1/14)

0

Popularita

  1. Casy: Hm, tak mám aspoň potvrzeno, že s tím mým autem je něco špatně Nezbývá mi, než zkusit servis. Doma už s tím nic nezmůžu. Mimochodem, topení si měl zapnuto nebo vypnuto? A moc ti děkuji.
  2. Díky ti moc už předem, ale dneska se na to vykašli, hodina chladnutí je málom, to by se nedalo porovnat :-) Nech to třeba na zítra nebo až si vzpomeneš, ale ať je to opravdu studený, nejlíp přes noc jako ten můj. A ještě si zkus zapamatovat venkovní teplotu. A přikládám fotku jak vypadá podle budíku můj zahřátý motor. Že já vůl jsem si toho milimetru nevšimnul než jsem to koupil..
  3. Tak termostat vyměněný za originál, ale že by nastala nějaká změna k lepšímu říct nemůžu. Nenašla by se nějaká dobrá duše, která by zkusila po kolika minutách volnoběhu se po nastartování studenýho motoru dostane teplota na střed teploměru? Vyměnil jsem i čidlo a v tom taky problém nebyl. Taky nechápu proč se teploměr nikdy nedostane na střed, ale při nejlepším 1mm před střed.
  4. OK, tak tedy zkusím termostat vyměnit. Kéž by to pomohlo, to by ještě bylo to nejmenší. Řešit lambdy nebo kdoví co zkoušet vyměňovat, z toho mám osypky.
  5. No jak píšu. Při testu s nastartovaným autem na volnoběh se po 10min dostala ručička sotva do 1/4. Na polovině se "ustálila" až poté, co jsem se rozjel a ujel 3km. V uvozovkách mám slovo ustálila proto, že přesně na střed se nedostane nikdy, ustálí se chloupek, cca 1mm před středem a tam potom za těchto teplot drží, nepadá ani při jízdně z kopce.
  6. Koupil jsem FI 1.4 16v 55kw a zdá se mi, že má poněkud vyšší spotřebu. Doteď jsem jezdil felicii 1.3 se spotřebou okolo 6,5. Fabie bere kolem 8l/100km a to mi při mém úsporném jízdním stylu a profilu trati s minimem města a žádnou dálnicí přijde dost. Taky se mi zdá, že se pomalej zahřívá. Nechal jsem ji při venkovní teplotě 5°C klapat 10min na volnoběh s vypnutým topením a ručička teploměru se za tu dobu nedostala přes 1/4. Hadice do chladiče byla poměrně teplá, ale chladič samotný mi nepřišel ohřátý. Ještě mimo hadici od termostatu vede k chladiči nahoru jedna tenká hadice, ta byla teplá skoro hned - to je co? Tak nevím...ohřívá se tento motor pomalu nebo by mohl být problém v termostatu?
×
×
  • Vytvořit nový...