Přejít na obsah

Vítězslav Matyáš

Uživatel
  • Počet příspěvků

    9
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Vítězslav Matyáš

  1. Mne to teraz posledne, ked som bol na servise potvrdil prijimaci technik, ze uz davaju 3. Generaciu rozvodov vratane vymeny ozubeneho kolesa, len hold moju reklamaciu neuznali.....;-((

    Tak já patřím k těm šťastnějším, mám za sebou druhou opravnou sadu - s novými řetězovými koly a dle sdělení technika jde o sadu, která se v současné době používá do motorů TSI. Věřím tomu, že odborníci v MB zapracovali na problému tak, aby již byl vyřešen jejich paskvil a že se tímto vyhnou dalším sporům. Mám najeto 29000 km a r.v. 2011. Asi se všichni shodneme, že jinak jde o velmi dobrý motor, ale toto je zbytečná kaňka a dělá výrobci špatnou vizitku, zvláště, když se k tomu někdy staví tak, jak se dočítáme. Budu sledovat a dám případně vědět o dalším vývoji. Doufám, že pozitivním.

    • Pozitivní 3
  2. Na toto jsem se už ptal a Karel Lpg, který je na zdejším foru odborník na přestavbu Lpg napsal, že taková přestavba zatím neni možná. Toto napsal asi půl roku zpátky. Možná že situace už je jiná.

    Dnes čerstvá info:pro motory 1.2 TSI 63 KW bude přestavba na LPG za cca 1 až 2 měsíce. viz odkaz na forum-http://www.lpg-autogascentrum.cz/forum/?insert=ok

  3. Vítězslav Matyáš: a jaky jsi prosim te zvolil system brc tartarini landi renzo a presny typ a proc? na doporuceni nekoho vlastni zkusenost?

    kazda info od nekoho komu to pracuje bezproblemu je super ale je treba vedet presne co ma za system

    dik za odpoved

    :palec2: Tak dnes mám na plyn najeto cca 5000 km, spotřeba se pomalu ale jistě ustáluje kolem 8 litrů, výběr zařízení jsem plně nechal na specializované firmě /BOSCH CAR SERVICE/ a mohu říci, že doposud žádný problém. Jinak zařtízení STAG - 300. Kdo váhá přejít na plyn, nebát se, jak jsem již dříve psal, čím dříve, tím lépe. Stačí srovnat ceny benzínu a plynu.U nás v Prostějově nyní 14.90,- x 8 a počítejte, kolik vychází na 1 km. Ahojte....

  4. hmm., predpokladam klasicka zastrasovaci noticka. je jasny, ze jestli zadru motor a nebude poznat, proc, tak to an ten plyn svedou. ale pokud mi odejde klimatizace, tak to tim, ze jezdim na LPG neukecaj. Kapku risk to je to je jasny.

    Nevím proč se tomu tak brání,máš asi pravdu klasická zastrašovací metoda, já jen říkám, kdo se bojí, ať nechodí do lesa, u nás v Prostějově např. všechny autoškoly jezdí na LPG, dokonce i na CNG, donutil je k tomu ekonomický tlak, aby mohly stlačovat ceny výcviku. A jezdí s auty převážně Škoda, tedy i s motory HTP, co více k tomu dodat.

  5. :palec2::)

    Tady máš odkaz:http://www.fedorauto.cz/index.php?nid=1708&lid=CZ&oid=179418, přestavba s toroidní nádrží a sekvenčním vstřikováním cca 33.000 Kč.

    Také přemýšlím o přestavbě. Jak to máš se zárukou ,asi počkám ty 2 roky nechci nic pokoušet.A co rezerva kam ji dáváš?

    Plyn jsem měl ve Škodě 120 a spokojenost .Přeji mnoho šťastných kilometrů.

    vaau to je prostejov, tak se budu muset podivat po blizsim asik teda PRaha. O zaruku bych se nebal, pokud to skodovka schvalila pro tento typ vozidla. Coz musela, jinak by to tam neslo montovat.

    Záruku neřeším, podle mne i firmy je namontované zařízení již tak dokonalé a propracované, že plyn, který je podobně jako benzín / sekvenční vstřikování/ vstřikován do spalovacího prostoru, vše je řízeno další řídící jednotkou. Nemám žádné pochybnosti o tom, že spalování je čistější a dokonalejší. To dokazuje skutečnost, že výfukové zplodiny jsou čistější /mám změřeno/. Takže kdo váháte, žádné strachy, chce to jen firmu, která je seriozní a do vozidla Vám zabuduje zařízení, které je schválené, použije komponenty ty nejlepší a pak se není čeho obávat. Jinak pokud si někdo myslí, že je motor líný, nepozná nic, provoz je plně automatický, start probíhá na benzín a přepnutí při jízdě se provede automaticky v závislosti na provozní teplotě chladící kapaliny. Jinak samotné přepnutí ani nezpozorujete, pouze blikající LED dioda začne trvale svítit. Provoz na benzín nebo plyn bych řekl je naprosto srovnatelný, nepozoruji žádný rozdíl. Velký rozdíl ale poznám při čerpání u benzínové pumpy - plná nádrž 1500,- Kč, u stanice LPG platím necelou polovinu. Pokud mi můj palubní počítač ukazuje přesně, jezdím nyní v zimním období kolem 7,5 l plynu na 100 km. Z toho všeho tedy na 1 km úsora oproti benzínu min. 1 Kč. Takže neřešil jsem, zda namontovat před nebo po záruce. Po záruce budu mít najeto 20.000 Km a tedy úsoru min. 20.000 Kč. A to nemluvím o dalších výhodách, které provoz na plyn přináší.

    U Škody Felicia, kterou jsem měl před Roomsterm, jsem zařízení namontoval taky ihned u nového vozu, akdyž jsem jej letost prodal, mělo najeto 65 tis. km bez jakéhokoliv problému, montáž mne stála asi 20.000 Kč, dobré zhodnocení, ne?

    Závěrem: Kdo je zastáncem benzínu, ať jezdí na benzín, kdo uväžuje o přestavbě na plyn, ať neváhá, čím dříve, tím lépe, mně vychází ze všech pohonů nejlépe LPG. Mějte se fajn.

  6. Zdravím všechny členy RoomsterClubu, bylo by to určitě fajn, probrat naše miláčky, získat nové zkušenosti a samozřejmě setkat se s příjemnými fandy. Já nabízím zkušenosti s provozem na LPG, kdo má ještě Roomstera na plyn???

    Mějte se a kdy tedy??

  7. post-9068-1196265292_thumb.jpg

    a jaký máte motor?1,2 1,4 nebo 1,6 dík

    Mám 1.2 Style, jinak mám již 6 auto na LPG a můžu říci, že Roomster se jeví jako nejlépe jezdící na tento pohon. Absolutně bezproblémové, nízká spotřeba, perfektně zabudováno, řekl bych téměř jako tovární, můžu nafotit a k prohlížení k dispozici, nádrž místo rezervy /53 litrů/ fakt super, jsem nadmíru spokojen.

×
×
  • Vytvořit nový...