Přejít na obsah

Hergo

Uživatel
  • Počet příspěvků

    27
  • Registrace

  • Poslední návštěva

Příspěvky zveřejnil Hergo

  1. U nafty to nebude delat remen od alternatoru, ten je napinan kladkou. Piskani zpusobuje remenice na klice, po zahrati to prestava. Lze ji sundat a prosroubovat obe casti tak aby se nehli. je to sice na prasaka, ale u me to funguje mnoho tisic km.

  2. AHOJKY POTREBOVALA BYCH PORADIT MAM FLICII 1.9 r.v99 nachce to startovat baterka je nova rok obcas to nastartuje a nekdy nic dneska sem nastartovala napoprve ujela jsem asi 15KM a chciplo to a uz jem to nenakopla po roztazeni to znovu chytne ale trebe prez kabely nic prosim poradte mi abych treba nekupovala zbytecne novy starter

    Pro priste zkusit filtr, melo by stacit jej zespodu otevrit (plastovy ventil,POZOR pri utahovani at ho neservete) a nechat vytect sracky - prevazne vodu. Pokud to pomuze a  pojede je problem ve zdroji sracek a to je nadrz.

  3. Jak psal Kedarek1, pokud to dela jako by byla baterie KO tak je treba projit elektrickou trasu. Ale to snad ani vyucenemu autoelektrikari neni potreba zduraznovat. Stava se, ze je problem primo v kabelovych okach. jsou vyhrate a na hovno. Tam zacni a projdi to ke starteru a ukostreni ke karoserii.

  4. Já se obávám, že startér od benzínové "jednatrojky" byť i s planetovým reduktorem nemá takový krouťák, aby utočil "jednadevítku" dehta. Právě na diesel musí mít startér vyšší výkon - je vinutý silnějším drátem a také odebírá z baterie mnohem vyšší proud, než jaký bere startér "od benzína". Důvodem je zdruba dvojnásobná komprese dieselu proti benziňáku. Jako první bych tedy vrátil do auta původní "dýzlácký" startér - můžeš ho nejdřív nechat překontrolovat (uhlíky, ložiska, výsun, spínač). Pak bych překontroloval žhaviče, celý obvod spínání žhavení plus celou palivovou soustavu - podávací čerpadlo i vstřiky. Uvědom si, že celý problém může být způsobený i špatným palivem nebo něčím, co se do paliva dostalo - stačí obyčejná blbá voda, která jednoduše pod nulou zamrzá a může klidně zalepit ledem podávací čerpadlo v nádrži. Teprve potom, až budeš mít jistotu, že to není v palivu a žhavení bych šel po elektrice a výměně startéru.

    Koukam, ze pises a nevis o cem. Hlavne, ze priskakuje pocet prispevku.  Naftova Felicie NEMA cerpadlo v nadrzi, je tam jenom Lucas v motoru. 

  5. nee spadla nekne za alternátor, jak jsem se ji snažil prisroubovat spadla s magnetu tak jsem ji vylovil a jak jsem tahal nahoru tak spadla znova...

    po 2 hodinách šmátrání jsem ji magnetem našel :kol-47:

    zítra koupím nový žhavič a zase budem jezdit, btw minulý rok všechny nové typ BRISK 21S357E a jedna je uplně mrtvá, zbylé 3 žhaví nějak obdobně

    intenzita žhavení 10s a 17s po připojení na baterku

    Brisk ani nahodou NGK a Denso, treba. Jinak se to da promerit ohmicky.

  6. Ja jezdim bez. Prvni co Te zarazi je syrovy zvuk vyfuku, docela slusna je dezva na plyn (pruznost) a navic emise??? Tak pan mi rekl, ze to nema 200 000, to je v nejlepsi kondici. Ani nepoznal vyfuk bez. Emise delany na bionaftu.

  7. Zacnu zezadu a napreskacku. Podle mych zkusenosti felda bez zhaveni nenastartuje. Cerpadlo je trapny Lucas a jedine co nepusti naftu do cerpadla je stop ventil ovladany imobilizerem. Z toho vypliva bud zapojit natvrdo ,ale to je srani s cerpadlem a rozvodama nebo proverit zda v klici je cip. Pokud vylitla zhavici svicka tak nakopat "odborniky" v servise, protoze nikde jinde problem neni. Vicemene tam neni co zkratovat, tak tam asi nic. Taky muze byt cerpadlo (vyveva) na prd, ja to mel jako zavadu, mel jsem problem s nasavanim nafty do cerpadla. Kvuli zhaveni jeste proverit cidlo teploty, to dava povel ke zhaveni ci nezhaveni.

  8. Ráno přijdu do auta a na první nažhavení chytne bez jaký koliv problémů a chod motoru je normální.Asi po 10 až 20 sekundách vyskočí otáčky motoru na asi tak 1400 otáček a okamžitě chcípne motor.Pak nejde i po nažhavení nastartovat.Musím dát plný plyn a tak dlouho točit startérem až nastartuju.Za tepla chytá bez problému.Děkuji moc za radu a pomoc

    Muze to byt filtrem jak jsi psal nize. Termo ventil zavre privod zpatecky do nadrze a ohriva naftu ve filtru, tim bych rekl ze se bude cerit bordel a treba i voda a tady bych zacal. Tobe to pomohlo.

×
×
  • Vytvořit nový...