Přejít na obsah

S.Lopik

Uživatel
  • Počet příspěvků

    398
  • Registrace

  • Poslední návštěva

  • Dny vítězství

    4

O uživateli S.Lopik

  • Narozeniny 9.7.1979

Návštěvy profilu

2 481 zobrazení profilu

Oznámení S.Lopik

  1. Jak jsem se tak díval na jízdní videa a taky do online manuálu, tak přemístěním ovladače prevodovky na sloupek řízení v podstatě končí možnost manuáního řazení u automatu. Osobně jsem to používal při delších sjezdech, kdy jsem si posunul volič převodovky do manuálu a ten mi pak držel zařazený rychlostní stupeň. Pokud bych si podřadil pádly pod volantem, tak se za chvíli převodovka přepne zpět do automatu (a většinou zařadí směrem nahoru a auto brzdit motorem přestane). Většině "řidičů" je to asi jedno (alespoň podle toho, co vídávám směrem dolů mohelnickým mohelnickým koprem, kde některým svítí brzdová světla po celou dobu), ale osobně to vnímám jako krok zpět.
  2. Ahoj, dneska jsem v něm poprvé seděl - výbava Exclusive selection - a vepředu byla laminovaná skla, vzadu jednoduchá. Jinak u mne se žádný "wow efekt" nekonal, spíše zklamání, když to srovnám s mým současným Kodiaqem. Kůže na sedačkách s takovou hrubou strukturou, na alcantaru rovnou zapoměňte - není v nabídce Chybí polstrování kapes v zadních dveřích i polstrování schránky před spolujezdcem (už se těším, jak tam bude všechno za jízdy o ten tvrdý plast hrkat). Kolim by stálo na výrobních nákladech tam to posltrování ponechat? Ty tolik vychvalované "smart dials" taky mohli zpracovat lépe - celé se to při stlačení viklá. Ovládání stěračů a převodovky na těch otočných voličích na páčkách pod volantem bude ergonomické peklo - když jsem si teď chtěl dát převodoku do sportu, tak stačilo jen ťuknout do páky a hotovo. Nyní budu otáčet ovladač na páčce pod volantem. Zapnutí stěračů opět otočným ovladačem na levé páčce. Ani nevím, jak se řeší manuální řazení - jde to vůbec jinak, než pádly pod volatem?
  3. Malé updaty mi chodí také - ty ale po instalaci nemění verzi SW - ta zůstává původní. Tento upgrade probíhal "jinak" - a po update v menu "o systému" se změnila verze SW z mého původního 0324 na aktuální 0330.
  4. U mne taky včera naskočila hláška o aktualizaci - mám už aktualizováno. Jednalo se o upgrade z SW verze 0324 na SW verzi 0330. Je to u mne poprvé, co proběhla aktualizace OTA. Upgrade ze starších verzí na novější mi vždycky dělali v servise, když jsem si stěžoval, že ten krám nefunguje. Nikdy se mi nabídka na aktualizaci na novější verzi nezobrazila. A to jsem "začínal" na verzi 0270.
  5. Souhlas. Ve městě to nefunguje. A navíc ten procesor z automatické pračky, který pohání nejvyšší model infotainmentu Škodovky, to nestíhá vykreslovat. Takže i na těch dálnicích je to obtížně použitelné - skokově se to pohybuje vpřed a občas se obraz úplně zastaví a začne se znovu pohybovat až tou dálniční křižovatkou projedu. 😬
  6. Přesně tak. MIB3 ukazuje pruhy jinak - u některých křižovatek se mapa "nazoomuje" až do takové míry, že jsou vidět jednotlivé pruhy a zeleně je označen ten, ve kterém jedu a pokud mám přejet do jiného pruhu, tak je to tou zelenou čárou naznačeno. Zkusím to za jízdy vyfotit. Starší verze to měly dle mého názoru řešeno o hodně lépe.
  7. Ahoj, zeptám se, jestli máte někdo stejnou zkušenost s divným zobrazováním obrázků alb v MIB3 - hudbu mám na flešce, primárně ve formátu FLAC a něco v MP3. Obrázky alb jsou uloženy v tagu, (pro otagování souborů používám Mp3tag), rozlišení max 800x800pix a velikost max 250kB. Při přehrávání se náhodně mění obrázky alba - obrázek akutálně přehrávaného alba se mění za obrázky jiných alb, která jsou na flešce uložena. Někdy to "rotuje" v několikasekundových intervalech, někdy to jen skočí na jiný obrázek, který tam zůstane zobrazen delší dobu. Pak se to opět vrátí na ten správný obázek alba. V zobrazení na digiálním kokpitu to nedělá, mění se to jen na displayi MIB jednotky. Dělálo to na pvodím FW verze 0270 i na současné verzi 0306.
  8. Jinak certifikované LED žárovky od Osramu už existují, jen ne na Kodiaq https://www.osram.cz/am/night-breaker-led.jsp
  9. Chápu, mám to stejně. Kdo zažil Xenony anebo LED, je těžké se vrátit zpět. Alew palec nahoru za správné rozhodnutí :-)
  10. Já mám bohužel zkušenost pouze "z té opačné strany" - podobných kutilů s dobasltenými LED/HID světly se poslední dobou vyskytuje čím dál tím více. Dejte tam laskavě zpět ty halogeny a vykašlete se na to, protijedoucí řidiči Vám už teď předem děkují. Anebo si kupte auto, co má LED světla už z výroby.
  11. Bohužel ani jedna z výše uvedených rad nepomůže. Řešíme to samé v sekci Kodiaků (https://forum.skodahome.cz/topic/156901-přehrávání-z-flešky-vždy-od-začátku/#comment-2623433).
  12. Takže moje teorie padá - blbne to i s podstatně menší fleškou a použitý souborový systém na to taky vliv nemá... Za 14 dní jsem objednaný na servis, slíbili mi, že to proberou se Škodovkou. Tak uvidíme, jestli na něco příjdou.
  13. Jelikož servis krčí nad tímto problémem rameny (a přejímací technik mi potvrdil, že nejsem sám, kdo u nich s tímto problémem byl), tak zkouším metodou pokus-omyl zjistit, jak tento problém alespoň trochu eliminovat. Mám 2 flash disky, jeden USB-C 128GB a druhý USB-A 256GBs redukcí USB-A > USB-C. Dle specifikace v návodu umí Columbus pracovat se souborovými systémy FAT16, FAT32, exFAT i NTFS. Primárě používám ten větší, nicméně problémy byly s oběma flash disky, takže vliv špatnéh flešky bych vyloučil. Oba flash disky jsem měl naformátovány na NTFS a byly celkem plné - hudba ve formátu FLAC. Problém byl náhodný, někdy to načítalo celé týdny v pořádku a pak se to "zbláznilo" a každý start znamenal přehrávání karty od začátku. Co jsem vypozoroval: - Používám procházení dle adresářové struktury, pokud se fleška restartovala, tak bylo nastaveno procházení dle "knihovny", tj. z metadat souborů. - Pokud došlo k přehrávání od začátku, tak se muzika poměrně dlouho načítala, než začla hrát. Občas se zobrazila hláška chyba zařízení na displayi columba anebo hláška "zdroj nelze přečíst " na virtuálním kokpitu, která za chvíli zmizela. - Nyní jsem namísto NTFS naformátoval flešku na exFAT a mám ji zaplněnou jen cca na 30%. Za 14 dní se mi stalo jen jednou, že se přehrávání začalo od začátku. A co z toho vyvozuji: že vzhledem k tomu, jak je systém neskutečně pomalý a startuje celou věčnost, tak se stane, že při načítání je překročen nějaký nastavený časový interval, do kdy se musí fleška iniciovat a systém ji pak jakoby "znovu připojí" - jakobychom ji nově zasunuli do USB slotu - a proto se přehrává od začátku a v řežimu procházení "knihovna". Možná pomohl jiný souborový systém, ale spíše to vidím na to, že na kartě je méně souborů. Kdo má podobné problémy, dejte prosím vědět, jak velké karty používáte.
  14. Zkusím oživit toto téma: byl jsem teď na servis a nechal si upgradovat FW z verze 0270 na aktuální verzi 0306. Tajně jsem doufal, že ten problém se s novou verzi FW vyřeší. Poslední dobou před aktualizací se mi stávalo některé dny skoro pravidlem, že při každém nastartování se muzika začala přehrávat znovu od začátku. Bohužel aktualizace FW tento problém nevyřešila. Tak se ptám ostatních - vyřešilo se to u vás nějak, anebo jste se s tím smířili a poctivě si tu poslední pozici opět ručně "naklikáte"?
  15. Výměna lamp za ty z FL verze určitě nepůjde - mají totiž jiný tvar. Jedině vyměnit s lampami i zadní nárazník.
×
×
  • Vytvořit nový...