Přejít na obsah

FABIA II/R - vyhřívání sedaček

Zimmeler

Doporučené příspěvky

Měnil jsem v Rapidu sedačky, páč jsem chtěl výhřev. Nakonec sem sehnal s výhřevem přední i zadní.

Dával jsem do sedačky akorát airbag (páč jsem koupil sedačky bez airbagu), proto jsem čalounění sundával. A ještě jsem měnil kabeláž, páč jsem sedačky koupil s ustřiženým konektorem :-).

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 4 minutami, icosom napsal:

Ešte ma napadá jedna otázka...podľa Teba Fabia III.Monte Carlo má tento systém výhrevu ako mám tieto z rapida?

Ano, troufám si tvrdit, že jsou FIII a Rapid elektricky kompatibilní. Dokonce od modelového roku 2016 je Rapiďácká elektroinstalace totožná s tou ve F III

Editováno: , autor: Clerfayt
Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...

Nakoniec som sa rozhodol preložiť výhrev z pôvodných sedačiek do  rapiďáckych monte carlo. Zohnal som čalúnnika a začal pôvodnými sedačkami. Z tých sa vybrali obe výhrevné dečky a poťahy sa dali do pôvodného stavu. Dnes prišli na rad tie z rapida. Zo sedacou časťou nebol problém,dečky sa vybrali...Keď prišlo na výber dečiek z operadla,tak sme zistili že je to svinsky zložité. Ešte rozobrať povedzme ale dať do pôvodného stavu skoro nemožné. Vtedy ma ale napadla jedna vec. Kedže som už mal vybraté z II.fabie dečku ,mal som možnosť porovnať ju. Prišiel som na to,že nie je dôvod vyberať ju lebo je skoro rovnaká. Aj konektor je presne ako na dvojke fábii. Takže v sedačkách z rapida ostáva operadlová dečka pôvodná,sedacia časť bude z fábie. Tým pádom je aj regulácia vyriešená...Podľa mňa by to malo fungovať bezproblémovo...

20171117_113323.jpg

20171117_113706.jpg

Odkaz ke komentáři

• o 7 let později...

Zdravím, mám FII FL. Spolujezdcův výhřev funguje správně, ale řidič nefunguje opěradlo vůbec a sedák jen na stupeň 2. 

Když zapnu 2 svítí tlačítko správně, ale když dám 1 rozsvítí se oba symboly.

Tlačítkem to není, zkoušel sem tlačítka prohodit a chová se to stejně.

IMG_1650.thumb.jpeg.94ef3dd3ad6b1fc32b9328e527bd33a9.jpegimage.thumb.jpeg.2093bf45ba0b4b81fe16fb76226bd357.jpeg

Počítám s tím, že budu muset jednu nebo obě dečky měnit.

Potřebuju poradit jak ověřit, že jsou určitě špatné, ať třeba zbytečně nevyměním opěrák abych pak zjistil, že chyba je jen v sedáku, nějakém čidlu, relé...

IMG_1646.thumb.jpeg.282e20118a35b30f0a1bb65f28a6327d.jpeg 

Odkaz ke komentáři

Tak si odpovím sám.

Po odpojení sedačky se tlačítko začalo chovat správně- takže el. instalace OK

Po odpojení a proměření opěráku- elektrika jde, opěrák žádný odpor: dečka KO

Sedák pořád jen na druhý stupeň, asi vadné čidlo teploty, takže dečka KO

Otázka: pro předFL jsem našel jak sedák tak opěradlo ve verzi standardní a sportovní, ale u FL jsem našel sportovní verzi jen u sedáku. Znamená to, že FL má stejnou dečku opěráku pro standard i sport?

Další otázka, neví někdo jaká je velikost toho tisícihranu na kolejnici?

IMG_1666.thumb.jpeg.9439dc8d412a989291790232d2e4032f.jpeg

Odkaz ke komentáři

Jen na upřesnění, jak fungují stupně 1 a 2. Na 1. stupeň jsou sedák a opěradlo zapojeny v sérii. Takže když je některý přerušený, tak netopí žádný. Když je to v pořádku, tak je to čtvrtinový výkon.

Na 2. stupni jsou zapojené paralelně, tak netopí ten, který je vadný - přerušená topnice.

Odkaz ke komentáři

Podle schematu by to mělo být teplotní čidlo, je jenom v sedácích, ale vypíná jen 2. stupeň. Respektive přepne na 1. stupeň (sériové propojení). 1. stupeň nemá v činnosti žádnou tepelnou kontrolu. Tím se vylučuje chyba toho čidla, protože kdyby bylo vadné, tak by 1. stupeň fungoval.

Ale to jsem si vyvodil jen ze schematu. Zkušenost s tím žádnou nemám. Tak snad nekecám.

Odkaz ke komentáři

Žádná sportovní dečka k prodeji není, tak sem objednal standard, ta samozřejmě nepasuje a kvůli jinému tvaru těch topných drátů nejde ani upravit.

Konektor je stejný a při testu to fungovalo dobře a protože sem žádnou jinou stejně nenašel, dal sem to tam trochu na hulváta prostě trochu níž kvůli výztuze potahu.

Na záda to teď sice topí trochu nižší plochou, ale už to funguje vše jak má, takže za mě spokojenost:)

IMG_1683.thumb.jpeg.9870778b8c20162ea0ec0646dc9218e8.jpeg

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...