Matoush Vloženo 2. leden 2011 Sdílet Vloženo 2. leden 2011 čau,nemáte někdo pošité tapecírungy?Zajímalo by mě jestli to ňáka firma je schopna udělat,nebo jestli jste si to někdo udělal sám,tak kde se dá sehnat černá koženka,dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 2. leden 2011 Sdílet Vloženo 2. leden 2011 (editace) já si tapece polepil černou koženkou, mne jí dal kámoš....jinak se dá koupit v čalounictví, dle toho odkud jsi: http://www.miklos.cz/Prodej-kuze-a-kozenek.html http://www.tomi-trutnov.cz/3111-kozenky/ http://www.classic-calounik.cz/materialy-vzorniky/ je toho plno a ceny krásný tady jak jsem to vymyslel já: Edit: kdyby jsi chtěl poradit co a jak, není problém Editováno: 2. leden 2011, autor: kibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 2. leden 2011 Sdílet Vloženo 2. leden 2011 (editace) tak pro zájem zkrácenej postup: cokoliv je třebas potáhnout - polepit, je nejprve nutno demontovat, když je to hladký povrch tak odmastit (nejlépe odmašťovač ve sprey - např. ten na brzdy...možno použít i vodu s jarem, ale poté je nutno utřít předmět do sucha) konkrétně tapecirunky: 1) demontovat tapecirunk z dveří a odstanit z něj madla, popř kličky pokud jsou součástí (u zadních jsou odkládací plastové kapsy přidělány napevno, tak že plastové nýty procházejí skrze tapecirunk a na druhém konci jsou teplem roztáhlé, toto jsem vyřešil tak, že jsem pájkou roztáhlé konce nahřál a plastové kapsy výjmul - instalace stejným způsobem = vložil kapsy a plastové nýty pájkou nahřál a šroubovákem roztáhl, aby držely) 2) polepuje se část tapecirunku s potahem = není nutno nic odmašťovat, protože povrch je látkový, drsný a lepidlo dobře přilne na zadní tapecirunk si připravíme koženku tak, aby vrchní hrana byla rovná a lícovala s hranou plastu...boky a spodní část koženky ať má nějaký přesah, kdy po nalepení se seřízne koženka dle hran tapecirunku.....takže vršek koženky srovnat s hranou plastu tapece, přimáčknout k tapecirunku a fixou si naznačit, kde koženku seřízneme (alespoň 4cm koženky nechat přesah, pro možnou manipulaci) přední dveře-tapec uděláme stejným způsobem, pouze s rozdílem, že jak vrchní, tak spodní část srovnáme s hrany plastu tapecirunku, pouze s cca 2mm přesahem, kdy tento přesah koženky poté zamáčkneme do mezery mezi plastem tapecirunku a potahovanou částí (toto dobře pochopíte až budete mít tapecirunk před sebou ) 3) samotné lepení provádíme tak, že lepenou plochu i koženku potřeme slabou vrstvou lepidla a poté opatrně přikládáme, kdy hlazením a natahováním koženky vymačkáme veškerý vzduch, takto pokryjeme celý povrch tapecirunku.....zejména hrany pečlivě přilepíme 4) poté co lepidlo přischne (cca 30min až hoodinka) vezmeme lámací nožík a přesně dle hrany tapecirunku seřízneme přesahující koženku....dále vyřízneme otvory, které jsme zakryli koženkou a jsou nutné pro zpětnou montáž plastů no a vesměs je práce hotová - není na tom nic příliš složitého, jen se člověk musí řídit heslem 2x měř jednou řež a pořádně koženku vytáhnout, aby nebyly na tapecirunku boule pár typů: je dobré použít slabší koženku - je lépe tvarovatelná, já měl cca 2,5mm silnou a místa s větším ohybem jsem museljiž nařezávat = naštěstí vždy ve spodní části tapece pod hranou, takže to není viditelné použitý materiál: koženka dle potřeby lámací nožík lepidlo zn. Chemopren univerzál (nejlépe plechovka 300ml) toto: http://www.prolep.cz/?p=productsMore&iProduct=167 stěrka na lepidlo, špejle lepidlo jsem použil Chemopren snad to trošku pomůže Editováno: 2. leden 2011, autor: kibi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Matoush Vloženo 2. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. leden 2011 Tyjooo,mockrát děkuju,tak já se do toho v tejdnu pustim,pak přidám fotky až bude hotovo,díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kibi Vloženo 3. leden 2011 Sdílet Vloženo 3. leden 2011 nemáš za co, určitě se pak pochlub Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.