Přejít na obsah

8J 18" ET20


balu

Doporučené příspěvky

pokud bys chtěl bez podložek a bral bys rozměr ráfku 8x18´´ tak můžeš mít to ET 35 tak jak je originál.Ale to bys měl velké kolo schované pod podběhem.Pokud bys chtěl aby trošku vylezlo tak bys pod to musel dát podložky.

A pokud bych chtěl aby ti kolo lezlo více ven a přitom jsi tam nechtěl dát podložky tak bys musel vybrat kolo s ET tak 20-25.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

No většinou je auto plně naložené...4-5 lidí, takže nevím jestli bych to vůbec vylezlé mít mohl. Aby to nedělalo paseku.

Myslím, že nynější disky mam 7x16 ET 35 a nijak mi nevadí, že jsou zalezlé, pokud jsou, nějak jsem to nesledoval.

* OK, neřešit už mam koupeno, přezuto, nasazeno...

Editováno: , autor: stivinek
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 2 měsíce později...

připojím svůj dotaz...v garáži mi leží origo A8 kola (byl jsem obdarován) - 8,5 X 19" ET 45...vleze se to na auto bez úprav (podložky,...) jaká pneu bude limitní?

díky za odpověď...i ostatní :)

vím že by neměl být problém to zkusit ale momentálně tam jsou 255/40 takže absolutně nesmyslný lívance, takže to nejdřív zkusím teoreticky :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

vím, že píši mimo téma, ale příjde mi zbytečné zakládat nové...

můj dotaz zní: jak máte někteří v předu ty podložky, neopotřebováva se Vám více přední náprava a její díly (ložiska, ramena atd.)

nevzpomenu jsi teď kdo, ale už na felicii mě od podložek vpředu odrazovali, díky za odpověď :-)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

2žralok: jj to máš pravdu

2vick: a za tu dobu jsi nic neměnil jo?vše původní jo? já na svém mám dle mě vše od výroby zatím...čili to drží 8let tak právě uvažuji jestli by ty podložky tomu neuškodily...jinak asi je mít jen vzadu by vypadalo asi blbě co myslíte?

a kolik tě stály ty duralové 15mm?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

no opravdu jsem nic neměnil.Vlastně ano jednou jsem měnil jeden čep,ale to jen proto,že na něm už byla špatná ta guma jinak nic.Opravdu to drží.Ale opět musím zaklepat abych to nezakřikl.Klep klep.

Jinak duralové podložky mě stály všechny čtyři cca 1000kš a k tomu jsem koupil hned i dlouhé šrouby+ bezpečáky.To mě taky stálo asi litr.Ty podložky byly v akci na www.tuning-centrum.cz Mám je asi 3 měsíce zatím.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Pánové, četl jsem všechny příspěvky, ale nikde jsem nenašel odpověď na můj dotaz:)) A jestli to tady už někde je, tak se omlouvám, ale nenašel jsem to. Mám zájem jedny z těchto kol:

http://www.nejkola.cz/racing-line-707-7x17-5x112-et40.html

http://www.nejkola.cz/bsc-230-7x17-5x112-et43-leskla-cerna-lestene-paprsky.html

A tak se chci zeptat, jestli mohu koupit spíše ty s ET 40, abych mi to nedělalo nějaké problémy a jestli jsou zapotřebí podložky a o jakých rozměrech.

Ve VT mám napsáno kde mám napsané 7J x 17 H2 ET 37 na pneu 225/45 R17 91Y, takže bych v příp. koupi musel zaject ještě je zapsat do VT ne?

Děkuju moc:))

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jak jsem ti psal už zde na fóru na jiném místě.Čím větší ET tím víc budou zapuštěné.Takže podložky budeš nakonec kupovat určitě.Protože se ti to nebude líbit.Změnu pneu měnit v techničáku nemusíš,ale musíš počítat stím,že v případě nehody nedostaneš nic zaplaceno pokud na to pojišťovna příjde.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Tak musíš mít typový list od kol, jít s tím na STK aby ti to posoudily a když to bude v pořádku tak ti to zapíší do VTP. Pak nebudeš mít problém s pojišťovnou.

Jinak zkus příště trochu hledat i v jiných sekcích než jen u superbů. Řeší se to tu už dlouho.

Editováno: , autor: žralok
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

i u nás je to hojně řešeno.Na téma typového listu tu je příspěvků dost.I já jsem zde psal jaké jsem měl problémy to zapsat ikdyž jsem typový list měl.Ale jiný kraj jiný mrav.

Typový list je základ.Ten nemusíš mít pouze pokud měníš jiného výrobce kol ale máš zachovaný povolený rozměr v TP.Ikdybys kola nechal stejná a dal tam jiný rozměr pneu tak zase bys měl mít typový list.Protože i to by mělo být zaznamenáno v TP

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...