Nakladacka Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 (editace) Dobrý den, předem bych rád řekl, že jsem to tu prohledal jak to šlo a bohužel "sticky" odkaz na toto téma nefunguje a ostatní radí že je špatný fantom. Já mám poněkud jiný problém. Ve škodováckém servisu mi řekli, že potřebuji nutně fantom, jinak mi rádio vycucne baterii a ještě to bude špatně hrát a ať si to u nich necháme za 2000 udělat. To jsme řekli, že je nesmysl, protože nebudu platit za montáž víc než za rádio. Zkusili jsme to tedy namontovat bez fantoma a příjem rádia byl skvělý. Dokonce lepší než předtím s původní Symphony. Mě to ale nakonec nedalo a protože to byl dárek, rozhodl jsem se fantom přeci jen pořídit. Po namontování ale rádio chytá ve městě všeho všudy 4 stanice a ještě mizerně. Zároveň jsem se zde dočetl, že některá rádia mají fantomové napájení už v sobě, je možne že ho má právě tento Pioneer (DEH 2200UB)? Je možné případně odpojit fantoma a nemít strach, že mi napájení "odvaři" rádio, "vycucne" baterku nebo cokoliv poškodí? Předem děkuji za váš čas a vaše odpovědi, vážně už nevím co s tím a jak jste jistě poznali, jsem v tomto naprostý amatér. EDIT Přidávám odkazy na manuál k zapojení rádia, jestli to pomůže. http://img822.imageshack.us/f/radio1b.jpg/ —Schéma pro zapojení http://img526.imageshack.us/f/radio2i.jpg/ —Poznámky ke schématu Editováno: 19. leden 2011, autor: Nakladacka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Malta Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 jestli má toto rádio zabudovaný fantom nevím, nicméně pokud hraje dobře bez něj, není nutné fantom instalovat, ten slouží pouze k napájení antenního zesilovače. Takže žádné obavy že by došlo k odvaření rádia či vycucnutí baterky. Jinak není problém napojit napájení fantoma na spínané napětí (stejně jako hlavní napájení rádia), aby došlo k odpojení fantoma v případě vytažení klíčku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 Pokud ti to hraje bez problémů tak tam fantoma nedávej Pokud ti to s fantomem hraje špatně, tak buď ho máš špatně zapojený (nemá napájení), nebo ti signál s anteny zahltí VF část rádia. Drátek co jde s fantoma příjde připojit na modrobílý drát co leze s rádia. Vybíjet by ti nic nemělo, protože ten modrobílý drát je "živý" pouze když je rádio zaplé. Ten fantom slouží vlastně k tomu, že po jednom drátě-koaxiálu, lezou současně dva signály, +12V pro napájení antenního zesilovače co je u prutu a druhý je ten VF signál pro rádio. Je to vlastně takový "slučovač/oddělovač. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nakladacka Vloženo 19. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2011 Moc vám děkuji za odpovědi, teď jsem ho zkoušel vyjmout, ale mám další problém. Onen modrý drátek je u radia propojený (viz obrázek) a u konektoru od fabie je v pinu 5 zastrčený ten modrý od fantomu. Zároveň to vypadá, že tam byl dřív jiný drátek (hnědočerný?) který je teď mimo a odizolovaný. Mám ten modrý tedy vyndat a ten hnědočerný vrátit zpět? Zvládnu ho tam kdyžtak zasunout sám nebo ho tam nemam dávat zpátky? Vím že na otevírání pinů se často používají speciální kleštičky (alespoň u počítačů). Dělal nám to jeden kluk od firmy co prodává autorádia, protože jak jsem řekl, a jak je vidět, jsem v tomhle naprosto jalový. Předem děkuji za vaše odpovědi, ani nevíte jak moc :-) Obrázek http://img38.imageshack.us/f/spojene.jpg/ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Alma Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 Máš v tom nějaký zmatek prosjdi si toto a poslední příspěvek si pořádně přečti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 19. leden 2011 Sdílet Vloženo 19. leden 2011 ...předně...takovému servisu bych se obloukem vyhnul... ...u Fabie by měla být anténa napájená protože zesilovač bez napětí se pak chová jako neprůchozí.Instalací fantom. napájení nemůže dojít ke zhoršení signálu (pokud tam teda je anténa se zesilovačem) Instalace fantom. napájení nemůže mít vliv na vybíjení baterie...když už tak jen samotné rádio pokud není zapojené spínané +12 zapojené na klíček. Když ti to dělal prodavač rádií tak proč se s důvěrou neobrátíš přímo ne něho...? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nakladacka Vloženo 19. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2011 (editace) Asi si budete myslet, že jsem opravdu úplně pitomej, ale mě to prostě není z toho jasný. Tedy je mi jasný jak to tam mam propojené teď, vím jak je to vedené ten modrý drát až do fantomu, to co nechápu je, k čemu je ten zbylý drát (?) Teď jsem na to koukal a je modro-černý. Na přiloženém obrázku je vidět. http://img696.imageshack.us/f/img0410pr.jpg/ Mám ho tam také někam připojit po odpojení fantomu? Teď k tomu všemu navíc rádio ani nenaběhne, nejde zapnout. Nic jsem nepřehazoval, nic jsem nedělal, jen vyndal radio. Já už jsem z toho opravdu nešťastnej :-( Jestli jsem tam vytáhnul nechtěně nějaký kontakt (nic hrubého jsem nedělal, na všechno jdu z lehka), kdo ví, nejspíš to s tím předchozím ani nesouvisí, píši to jen kdyby náhodou. fancar> Děkuji za odpověď, mám to k opraváři co to dělal poněkud z ruky a doufal jsem, že to zvládnu doma případně udělat sám. Navíc věřím, že prodavač rádií toho ví hodně o rádiích, ale ne třeba už tolik o tom, jak je to ve fábii. Proto jdu s důvěrou za lidma, o kterých věřim, že mi dokáží nejlépe pomoci. Snad tím nedělám nic špatného. Přeci jen to byl dárek a chtěl jsem, aby kolem toho bylo co nejméně starostí. Bohužel není a i když jsem se pokoušel vše ohlídat, nevyšlo to. Anténa je původní, co byla ve výbavě fábie k autorádiu Symphony. Ještě mě napadá, Symphony už ke konci mělo také problémy s hledáním stanic a se signálem. Je tedy možné, že by byl špatný zesilovač a tím pádem by se to bez fantomu chovalo zdánlivě vpořádku a po připojení fantomu to tedy dělalo problémy? PS: Mě bylo hned jasné, že se nás ten chlap snažil natáhnout, proto jsme rychle s bráchou utekli. Editováno: 19. leden 2011, autor: Nakladacka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Nakladacka Vloženo 19. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 19. leden 2011 (editace) Omlouvám se, zdvojeny příspěvek, nevím jak to smazat :-( Už asi fakt blbnu Editováno: 20. leden 2011, autor: Nakladacka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fancarhifi Vloženo 20. leden 2011 Sdílet Vloženo 20. leden 2011 ...ono aby tady někdo poradil přes klávesnici v čem je problém...to by musel být bůh... Jestli ti rádio už ani nenaběhne...bude problém buď v napájení a nebo i v samotném autorádiu (což je vzhledem k modelu dost nepravděpodobné) Tvůj problém vyřeší jen někdo kdo se tím zabývá...tím odpojeným kabelem se nezabývej.Ten je totiž napojený v původní instalaci právě proti el. anténě (jejího spínání) kde je také napětí. Já tento kabel nenechávám volně poletovat, ale dám ho do neosazené pozice v ISO. Pravděpodobnost vady ant. zesilovače je dost vysoká a roste ůměrně se stářím vozu.Těsnost antény není totiž nijak dokonalá a v plošném spoji dochází k oxidaci.Cena nové antény není vysoká, ale vyměnit ji vyžaduje už trošku času a vědět co a jak. http://www.fancarhifi.cz/www-fancarhifi-cz/eshop/21-1-Instalacni-material/130-3-anteny/5/348-stresni-antena Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.