Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Ahoj. Prosím vás o odpověď a radu ohledně pár kontrolek na O1 poface.

1) Co je prosím za kontrolku mezi rezervou paliva a tloušťkou brzdového obložení. Nad hladinou kapaliny v nádobce ostřikovačů. Vypadá to jako auto s otevřenou kapotou. Nikde v manuálu o této kontrolce nic není.

2) Kontrolka dobíjení svítí jako jediná po otočení klíčku neustále. Nezhasne až do nastartování. Je to v pořádku?

3) Kontrolky ESP a ABS pa nějaké době zhasnou, ale při startování vždy probliknou. Je toto taky v pořádku?

MOC díky a omlouvám se za pro někoho možná hloupé dotazy :unsure:

Ad.: 2

Kontrolka dobíjení svítí pokud ti auto NEDOBÍJÍ!! Pokud nemáš nastartovanej motor, tak to asi nedobíjí a začne to dobíjet až nastartuješ. Nebo si myslíš že auto má dobíjet i při vyplým motoru???

• Autor

To si samozřejmě nemyslím, ale mám pocit, že na bývalém autě (ne škoda), mi ta kontrolka zhasla. Proto mě to udivilo a ptám se. Jestli se Tě to nějak dotklo, tak se hluboce omlouvám ;)

Neboj nedotklo. Jen sem si tě přidal do kategorie "řidičů" co nečtou návod a pak se strašně diví, když nemaj benzín a svítí jim tam divná oranžová kontrolka a nečtou návod co to je.

Ad 1.: vyfoť palubku ať je přesně poznat co to je za kontrolku.

OII má na maxidotu hlídání otevření kapoty motoru stejně jako u dveří. Třeba to je to samo.

Ad 3.: Co sem jezdil se Škodovkama některý to dělaj a některý ne, ale nepochopil sem "klíč" podle kterýho se to řídí.

• Autor

Návod k obsluze jsem četl, ale zmínka o kontrolce z bodu 1 tam není a o tom že by měly probliknout taky ne. Proto se ptám. Jinak bych tím neotravoval. Vyfotit ji asi nemůžu, protože mě právě nesvítí a zajímalo mě k čemu slouží a jestli mi tím pádem má vůbec svítit. Jinak díky za odpovědi :palec2:

Jinak co mi poradil jeden člověk na jiném foru s tím probliknutím je to, že to může způsobovat pokles napětí v síti při startu. Jednotka na to reaguje probliknutím. S plně nabitou baterkou se mu to prý ale nestává. Nevím jestli to může být tím.

Upraveno od Sprite

To je taky jedna z možností. Není nic snazšího než baterku nabít nebo pomocí kabelů připojit na start druhou.

Taky se podívej jestli nemáš někde chybu pomocí diagnostiky.

Ještě Ad 1.:

Není to náhodou kontrolka na odklopený zadní opěráky?

Zkus sklopit sedadla při zapnutým klíčku - nastartovaným motoru a uvidíš.

Ad1:

1) Co je prosím za kontrolku mezi rezervou paliva a tloušťkou brzdového obložení. Nad hladinou kapaliny v nádobce ostřikovačů. Vypadá to jako auto s otevřenou kapotou. Nikde v manuálu o této kontrolce nic není.

Vyfotit ji asi nemůžu, protože mě právě nesvítí a zajímalo mě k čemu slouží a jestli mi tím pádem má vůbec svítit.

A není to přece jen kontrolka kapoty a blbne Ti tem mikrospínač? To jako, že Ti svítila a teď ne.

Ad2:

Tak je to správně.

...ale mám pocit, že na bývalém autě (ne škoda), mi ta kontrolka zhasla.

Je to jen pocit.

Ad3:

NE. V pořádku to není.

EDIT:

budky.jpg

A bude to jak píšu. Anebo, když ti svítila, měl jsi odskočenou kapotu.

Upraveno od Wojnar

• Autor

Dekuju moc za odpovědi. Me ta kontrolka prave nesvitila nikdy. Proto me napadlo, jestli to neni špatně, ze ani pri startu se nerozne. Je tam takovych nesviticich vic, ale u tech ostatnich uz vim - kontrolka otevřených dveri ( pry tuto funkci nemam a nelze ani dodatečne aktivovat, protoze to komfortka v roce 2001 neumela ), kontrolka praskle žárovky ( tuto fci zřejmě taky vubec nemam) a kontrolka motoru ( toto pry tdi v roce 2001 taky nemely a blikalo by zhaveni ). Mam tam zkratka nekolik kontrolek, které vubec nefunguji. A me jen ze zvědavosti nedalo se na tu kontrolku "kapoty" nezeptat. Chci aby vse co fungovat ma, fungovalo spravne. Jen nechápu, proc tam tedy ty kontrolky jsou, kdyz nekteré v tom roce vubec nebyly funkcni? :feve: no ale vam kazdopadne jeste jednou moc dekuji

Upraveno od Sprite

Bo jedny budíky se dávaly do různých stupňů výbav a motorizací, třeba.

• 6 měsíců později...

Omluva pokud jsem OT.

Dotaz: "kontrola prasklé žárovky" je uváděna - podle výbavy, chci se zeptat jak poznám, že moje budíky to umí (abych je zbytečně nezkoušel překódovávat)?

Na prvních dvou místech mám 23, tedy vše mimo té kontroly (+08). OI, MR 02. Budíky bez MaxiDot.

Díky za info.

Upraveno od Lonanek

Budíky to asi umí, ale k tomu ještě potřebuješ nějaké relé (myslím, že jsou dva) a dozapojovat to.

Jen kódování nestačí.

Stáhni si DP (odkaz najdeš i tady na fóru - Instalační manuály - a tam hledej dál) a koukni se do elektriky.

jj díky, mrknu DP mám.

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.