yetifan Vloženo 29. leden 2011 Sdílet Vloženo 29. leden 2011 (editace) Zdravim, zaujima ma, ake mate skusenosti s PARKOVACIM ASISTENTOM - v SK je to u Expierence za 238€ ale u Advantage uz za 567€... Stoji nad tym za tie prachy vobec uvazovat? Dik za kazdy nazor... YetiFan Editováno: 29. leden 2011, autor: yetifan Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jarek95 Vloženo 29. leden 2011 Sdílet Vloženo 29. leden 2011 V nějakém motoristickém časopise (asi Autotip) jsem četl, že člověk dokáže zajet do menší díry. Praktická ukázka viz video: http://www.youtube.c...?v=qot5e1QWWKE. Jinak dokáže zajet jen do podélného stání, takže je na úvaze každého co preferuje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
yetifan Vloženo 29. leden 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. leden 2011 Dik za link, ale zaujima ma skor osobna skusenost nasinca... ;-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Chlapi (případně děvčata), má tu někdo osobní zkušenost s parkovacím asistentem? Zajímalo by mě, zda to nejsou pro průměrného řidiče vyhozené peníze. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
swist Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Zdravím, tak zkušenost by byla a několikanásobná :-) jsou to vyhozené peníze-radši bych si připlatil třeba za xenony. Na zaparkování potřebuje dost velkou mezeru navíc a trvá to od začátku úkonu dost dlouho-takže průměrně zručný řidič zvládne zaparkovat do menší mezery a rychleji. Hodně záleží na rychlosti, kterou se projíždí kolem mezery, protože když se jede trochu rychleji, tak to už senzor nestíhá. Jediná dobrá věc na tom je, že když někoho, kdo to ještě neviděl vezeš, tak kouká jako blázen :-D Jinak mám zkušenosti jak z Yetiho tak Supa2 a oba asistenty jsou na stejné úrovni. Teprve to co bude v nové octávce je mnohem lépe použitelné. Jinak kdo to v autě má (co znám), tak to stejně z výše uvedených důvodů nepoužívá. Za mě tedy ne. Mnohem větší službu udělají jen přední a zadní senzory bez asistentu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
vadi58 Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Tiež si myslím, že keď už parkovanie nahusto, tak tie predo-zadné senzory. A treba dať vodičovi (-čke) zopár skúšobných testov a máš to podstatne efektívnejšie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Díky Swiste. Myslel jsem si to. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Heki Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Tygříku, už jsme si dlouho nepsali, tak teď do toho jdu. Parkovacího asistenta jsem si nechal dodatečně zamontovat a považuju to za skvělou věc. Nejde totiž jen o zaparkování do nějaké mezery, ale o couvání vůbec. Dneska couvám vlastně jen "na ucho", jak se ozve pípání tak vím, že musím zbystřit, zastavit, dívat se. Do asistenta jsem šel vlastně hlavně proto, že zadní okno je tak vysoko, že neuvidíš třeba malé dítě za autem, kočár, atd. Vzhledem k tomu, že parkujmu často /denně/ v Olomouci na náměstí a vím, že zejména mladé maminky používají kočár jako nárazník a dítě jako předsunutou hlídku, musím jednoznačně doporučit toto zařízení. Pokud bys měl zájem, mám v Olomouci výborného chlapíka, který to montuje naprosto skvěle a rychle. Je možno volit originální sadu nebo náhradního výrobce, ovšem žádná šunka /za pár set/ tě tam nečeká. Dělal mi už víc věcí - zamykání zpátečky, tažné, závěs na bicykly a toho asistenta. Budeš-li chtít, pomůžu ti s domluvou, abys měl lepší cenu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 (editace) Heki, to je omyl. Parkovací asistent, o kterém je tu řeč, v konfigurátoru Škoda nazváno "Parkovací asistent, signalizace vzdál. při parkování vpředu a vzadu, ESC včetně ABS, EBV, MSR, ASR, EDS, HBA a DSR", je ono zařízení, kdy pustíš volant a auto Ti samo zaparkuje do mezery. Tuším, že je to první generace. VW užívá už druhou generaci, kdy je auto schopné zaparkovat i čumáčkem napřed, tj. nejen podélně, ale i příčně. To, co máš na mysli, Heki, se oficiálně v konfigurátoru Škoda nazývá "signalizace vzálenosti při parkování vzadu", kterou vlastním, neb jsem si to nechal hned při koupi Yetíka dodělat. Editováno: 9. Prosinec 2012, autor: Tygrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 dodělat dodatečně nebo z výroby? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 Bral jsem předváděčku, takže dodělat u prodejce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 9. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2012 v tom případě ti to neukazuje na radiu a nekomunikuje se zbytkem auta..... nebo se mýlím? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 Taky jsem minuly tyden resil jestli dodelat do Yetiho jen PDC predek+zadek, nebo komplet spolecne i s PLA. Nicmene jsem se po precteni zkusenosti tech, kteri to uz maji rozhodl nejspise spravne. Nakonec jsem si objednal pouze PDC predek a zadek, kabelaz uz mam v aute natazenou napojenou, predni cidla v laku, vse zapojene, jen zitra jedu za kolegou do skodovky, protoze nemam stromeckovy vrtak na diry na cidla, at me to u nej vrtnou a nalepi. Pak to jen nakoduju. Tak jsem zvedavy jak to bude cele fungovat, pak se podelim o zkusenosti. Kdyby mel nekdo zajem, mam schema zapojeni na origo PDC. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tygrik Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 (editace) v tom případě ti to neukazuje na radiu a nekomunikuje se zbytkem auta..... nebo se mýlím? Ano ano. No, radio jsem taky měnil. Nicméně jsem i přesto rád, že to tam mám. Editováno: 10. Prosinec 2012, autor: Tygrik Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Milhausek Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 no jo no, originální příslušenství.. oni originál z výroby neumí namontovat Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 10. Prosinec 2012 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2012 (editace) Myslím, že namontovat jak namontovat, to by ještě někde v origo servisu ten z výroby zvládli, ale ofiko si ho u nich koupit, nebo objednat, to už je problém. Editováno: 10. Prosinec 2012, autor: Cidling Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toshibman1 Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 Nevíte, jak zapojit řj park. senzorů 5j0 919 475 do yetiho 2011 s řj komfortu 1K0 937 085 P ? Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 Nijak tahle jednotka tam nepatří. Musíš sehnat s indexem A....nebo někoho kdo Ti ji na tenhle index přehraje. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toshibman1 Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 (editace) Je tam velkým písmem napsáno 5j0 919 475 a podtím je o trochu menším písmem 5j0 919 475 A Nešlo by to zprovoznit bez canu ? Editováno: 13. Březen 2014, autor: Pawouk Necituj předešlý příspěvek a edituj vlastní příspěvek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ferda25 Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 Ne. Typ jednotky je špatný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toshibman1 Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 (editace) Super. Už jsem jí sehnal. (5j0 919 475 A) Poradíte mi prosím, jak ji zapojit ? Kam v řj komfortu zapojit CANH a CANL z řj parkingu. Díky Editováno: 13. Březen 2014, autor: Toshibman1 Odstraněna citace. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 Toshibman1 - necituj přímo předcházející příspěvek (viz pravidla fora). Nepoužívej pro odpověď na přímo předcházející příspěvek tlačítko "Citovat", ale využij pole "Odpovědět" na konci stránky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Toshibman1 Vloženo 13. Březen 2014 Sdílet Vloženo 13. Březen 2014 šla by tam tahle ? 1Z0 919 283 B Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 26. Březen 2014 Sdílet Vloženo 26. Březen 2014 Zitra ti tady upnu schema zapojeni parkovaku, pokud nezapomenu. Jinak can l a can h jde do gatway na pozici 6 a 16 (pohonu) myslim. Schema vse vyresi. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cidling Vloženo 29. Březen 2014 Sdílet Vloženo 29. Březen 2014 Schéma zapojení PDC i PLA. Pomoc při parkování (PDC) vpředu a vzadu.pdf Pomoc při parkování (PDC) vzadu.pdf Pomoc při parkování (PDC) s asistentem pro parkování (Park Assist).pdf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.