Přejít na obsah

Výbojky D1S a D3S


princess

Doporučené příspěvky

Caute,chtel jsem se zeptat,mam OII s xenony tam jsou vybojky D1S,ted jsem si koupil xenony na OII face bo to predelavam ale na starteru je napsana vybojka D1S a ve svetle je vybojka D3S?Vymenil to ten dotycny co mi to prodal nebo to tak je, nebo mam OII face vybojky D3S?Diky za info a jaky je mezi nimy rozdil? Me prijdou stejne,moc diky za odpoved

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...
  • o 2 měsíce později...
  • o 4 týdny později...
  • o 3 měsíce později...
  • o 1 měsíc později...

Nazdárek,viete mi poradiť ako vymeniť žiarovku D1S na xenonoch.Ked som menil parkovačku tak som musek vybrať svetlo von a všimol som si ,že je tam nejaký kablik ktorý sa da vytiahnuť ale aj nejake dve malé šrubky.Je potrebné ich vyskrutkovať a potom to jednoducho vytiahnuť a vymeniť.Je možné chytať žiarivku priamo s rukou alebo cez nejakú latku?

Ďakujem za vaše rady.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 1 měsíc později...

Pánové jako fotograf o světlu a jeho teplotě něco vím a 4300K rozhodně není "bílé" sluneční světlo. Barva světla se samozřejmě mění i v přírodě, ale pokud vemem "standardní" letní den v našich zeměpisných šířkách, tak teplota světla je kolem 5200K. K blížícímu se západu slunce teplota klesá a světlo žloutne (mluví se o zlaté hodince před západem slunce). Toto světlo pak má cca 4000K (i míň těsně před západem). Pro srovnání....obyč. žárovka má nějakých 3500K a svíčka asi 2000K.

Tomu odpovídá i moje pozorování, kdy na Octavii vidím světlo z xenonu do lehce žluta (právě těch 4300K). 5000K je tedy nejblíže čistě bílé barvě. 6000K už je "studená bílá" A od 7000K začne světlo rychle modrat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ja som s farbou standardnych vybojok z fabriky mimoriadne spokojny. Jazdim teraz aj s Audi A7, kde su LED svetla a hoci je svetla viacej, je viac do modra a nie je to prave najprijemnejsie. Stale mam dojem, ze to svieti horsie.

Tu je porovnanie bi-xenonu predoslej generacie A6 FL a full-LED z A7 na mokrej ceste...Mam pocit, ze by som dal prednost tej chladnejsej bielej.

xenon-fernlicht-a6-4f-fl-4936383121746250747.jpgled-fernlicht-a7-5969227378273383228.jpg

Editováno: , autor: Cjoctavian
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Perfektni srovnani!!! :palec2:

V minulem tydnu me na dalnici dojela A8 s full-LED svetlometama a musim rict, ze zezadu to bylo hooodne neprijemny! Zlaty xenony (myslim tim origo).

Zaroven jsem cetl na AutoBild.de test prave nove A6 a tamni redaktori konstatovali, ze bixenon je stale ucinnejsi nez full-LED.

Srovnani nahore ale naznacuje opak...

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 3 měsíce později...

Můžete si udělat chlapci test. Pokud máte foták, který umí fotit s ručním nastavením teploty (ne jen předvoleneé režimy žárovka, zářivka, mraky apod....) Nastavte 5200K a vyfotte svoje svítící xenony...měly byste pozorovat žlutý nádech. Pak nastavte přednastavený profil pro sluníčko (výsledek by měl být stejný) a pak nastavte 4300K, získáte fotku, kde osvětlená část vašimi xenony bude bílá :) Tedy za předpokladu, že je nemáte vysvícené a jejich teplota není už nižší.

PS: to srovnání světel u Audi bych odhadoval na 4300k původní a 6000K Led osvětlení. Nicméně druhá fotka je trochu přeexponovaná a může to klamat. To srovnání pomocí fotek berte spíše orientačně....muselo by se to fotit trochu líp, aby to refloktovalo skutečnost.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...