Přejít na obsah

co to být?


bartik979

Doporučené příspěvky

Ahoj lidi. Při opravě osvětlení interiéru na mě vypadl nějaký bazmek (označený šipkou). K čemu to, prosím, je? Vypadá to že to je tovární výroby, je tam šroubeček, kterým se dá otáčet. Nejdřív jsem myslel, že to je zpožďovač osvětlení, ale to jsem asi vedle, že?

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ten "šroubeček" bude pravděpodobně hřídelka nastavovacího trimru. Otevři dveře, sedni do auta, nastav ho těsně k jednomu dorazu, zavři dveře a stopuj, jak dlouho trvá, než vnitřní osvětlení zhasne - nestrkej klíč do zapalování, nic - jen čekej až to samo zhasne. Pak ten šroubek otoč ke druhému dorazu a udělej to samé - a zase si stopni, za jakou dobu se osvětlení ztlumí na nulu. Mělo by to mít rozsah přibližně od 10 sekund do 1 minuty svícení - a v jakémkoliv okamžiku by to mělo při zapnutí zapalování okamžitě úplně zhasnout. To okamžité zhasnutí při zapnutí zapalování třeba Favority/Formany ještě neuměly - nevím, jestli to uměly i Feli, ale octy i fábule už to umějí.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

... To okamžité zhasnutí při zapnutí zapalování třeba Favority/Formany ještě neuměly - nevím, jestli to uměly i Feli, ale octy i fábule už to umějí.

naše Feli BMM 1995 GLXi to neumí a docela mi to chybí, jsem na to zvyklý z Fábky ... kor teď v zimě, si musím nechat dveře pootevřené než se trefím do spínačky

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Můj starší Forman ´94 umí zpožděné zhasnutí - ale má ho pevně nastavené a neumí okamžitě zhasnout při zapnutí zapalování. Zpožďovač je schovaný ve škatulce velikosti krabičky sirek ve stropě vedle světýlka. Spínač je 3polohový stejně jako u mého dnešního Rooma - jedna krajní poloha = svítí jen při otevření dveří, střední poloha = vypnuto, druhá krajní poloha - svítí při otevření dveří a po zavření pomalu zhasíná. Výbava je GLXi.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • o 8 měsíců později...

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

  Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

×
×
  • Vytvořit nový...