Přejít na obsah

Pískání v motoru

Lenka K.

Doporučené příspěvky

Zdravím všechny.

Po projití tohoto fóra jsem se rozhodla že vás poprosím o radu. Naše octávka 1,9 TDI r.v. 2000 začla nepříjemně a hlasitě pískat. Stane se tak když manžel přidá do turba...chtěla jsem se zeptat zda s tím máte také nějakou zkušenost a jestli to je opravdu tím, co jsem se zde dočetla buď turbem nebo netěsností těch hadiček, a nebo je ještě nějaká jiná možnost na kterou bychom se měli zaměřit?

Zaráží mě jedna věc...hodně lidí tady píše, že se jim sníží výkon, když je turbo vadný, ale to manžel nepociťuje.

Budu ráda za jakékoliv návrhy.

Díky a hezký den. Lenka :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Trochu mi uniká význam pojmu "přidá do turba" ;) , ale jinak budete mít v háji nejspíš vlnovec, nebo prasklej IC. Spíš ten vlnovec, kdyby to byl IC, tak by snížení výkonu manžel pocítil.

BTW určitě se to na foru už řešilo ;)

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři

Zdravím.

Tak manžel byl dneska na diagnostice a turbo pre plní v pořádku, že jede normálně. Vlnovcem to prý taky není, že by to mělo jiný zvuk a cítil by v kabině kouř.

Pak byl ještě u jednoho, který se zabývá diesly a ten to s ním projel, čekal že auto půjde do nouzáku a nic. Takže taky neví. Jediná možnost je, že může být zanesené turbo, tak proto ten pískavý zvuk, ale pre to slyší poprvý a to se tím zabývá hodně let.

Nevíte někdo? Díky moc. Lenka

Odkaz ke komentáři

Co to je typ motoru? AGR nebo ALH? Ani jsem nečekal, že by bylo turbo v háji. To by auto netáhlo. Můžou být zanesený lopatky, ale těžko takhle soudit. Kolik to má najeto? Mě píská vlnovec už jakou dobu a taky žádnej smrad nepociťuju. Stačí málá prasklinka, která ani není vidět, ale je spíš slyšet ;) Skamasi?

EDIT: Jestli si z Albrechtic u Českýho Těšína tak zkuste zajet do TDI FUN. Určitě pomůžou :)

Editováno: , autor: lucky.jack
Odkaz ke komentáři

Zdravím.

Tak prej je to ten starší tip..., ale fakt nevím jak se jmenuje. Najeto má 135 tis., ale původní majitel se o něj moc nestaral...je z Německa, dostali ho jako sponzorský dar, takže autí dostávalo zabrat.

No mě taky podle toho co tu čtu napadá ten vlnovec, ale chlapy tvrdí že ne...takže je auto objednané na nějakou lepší diagnostiku do Bohumína od vychvalovaného pana "Indiho" a uvidíme :-).

Pak dám info. Lenka

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...