Lenka K. Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Zdravím všechny. Po projití tohoto fóra jsem se rozhodla že vás poprosím o radu. Naše octávka 1,9 TDI r.v. 2000 začla nepříjemně a hlasitě pískat. Stane se tak když manžel přidá do turba...chtěla jsem se zeptat zda s tím máte také nějakou zkušenost a jestli to je opravdu tím, co jsem se zde dočetla buď turbem nebo netěsností těch hadiček, a nebo je ještě nějaká jiná možnost na kterou bychom se měli zaměřit? Zaráží mě jedna věc...hodně lidí tady píše, že se jim sníží výkon, když je turbo vadný, ale to manžel nepociťuje. Budu ráda za jakékoliv návrhy. Díky a hezký den. Lenka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 (editace) Trochu mi uniká význam pojmu "přidá do turba" , ale jinak budete mít v háji nejspíš vlnovec, nebo prasklej IC. Spíš ten vlnovec, kdyby to byl IC, tak by snížení výkonu manžel pocítil. BTW určitě se to na foru už řešilo Editováno: 27. Únor 2011, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 (editace) To je něco jako když někomu "spíná" turbo Jinak souhlasím, že se to tady omílalo a omílá pořád dokola. Takže doporučuji se nejdříve na fóru rozkoukat a naučit se používat hledání. Editováno: 27. Únor 2011, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lenka K. Vloženo 1. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Zdravím. Tak manžel byl dneska na diagnostice a turbo pre plní v pořádku, že jede normálně. Vlnovcem to prý taky není, že by to mělo jiný zvuk a cítil by v kabině kouř. Pak byl ještě u jednoho, který se zabývá diesly a ten to s ním projel, čekal že auto půjde do nouzáku a nic. Takže taky neví. Jediná možnost je, že může být zanesené turbo, tak proto ten pískavý zvuk, ale pre to slyší poprvý a to se tím zabývá hodně let. Nevíte někdo? Díky moc. Lenka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 (editace) Co to je typ motoru? AGR nebo ALH? Ani jsem nečekal, že by bylo turbo v háji. To by auto netáhlo. Můžou být zanesený lopatky, ale těžko takhle soudit. Kolik to má najeto? Mě píská vlnovec už jakou dobu a taky žádnej smrad nepociťuju. Stačí málá prasklinka, která ani není vidět, ale je spíš slyšet Skamasi? EDIT: Jestli si z Albrechtic u Českýho Těšína tak zkuste zajet do TDI FUN. Určitě pomůžou Editováno: 1. Březen 2011, autor: lucky.jack Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Nebo to píská obyčejnej klíňák a tady se bude rozebírat půlka motoru. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 To by snad mechoš poznal, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Co víš. Tak oc se chce vrtat v motoru, že by todle nepřipustil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Třeba se od Lenky dozvíme k čemu došli Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lenka K. Vloženo 1. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 Zdravím. Tak prej je to ten starší tip..., ale fakt nevím jak se jmenuje. Najeto má 135 tis., ale původní majitel se o něj moc nestaral...je z Německa, dostali ho jako sponzorský dar, takže autí dostávalo zabrat. No mě taky podle toho co tu čtu napadá ten vlnovec, ale chlapy tvrdí že ne...takže je auto objednané na nějakou lepší diagnostiku do Bohumína od vychvalovaného pana "Indiho" a uvidíme :-). Pak dám info. Lenka Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sniper_2003 Vloženo 1. Březen 2011 Sdílet Vloženo 1. Březen 2011 (editace) Zkus si toto přečíst. Je to sice na OII ale je to velmi podobné. http://www.cimbu.cz/index.php?page=whole&lng=cze&item=13 Editováno: 1. Březen 2011, autor: Sniper_2003 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lenka K. Vloženo 2. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2011 Díky. Toto už mám načtené.... Filtr a olej a také olej. filtr měníme společně každý rok, nemá najeto ani 12 tis., kupujeme originál Bosch v mototechně díly. Pokud by to byly ty lopatky tak by to diagnostika poznala že špatně plní nebo ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 2. Březen 2011 Sdílet Vloženo 2. Březen 2011 Ty lopatky, když jsou takto poškozené, tak jsou poškozené jen "mírně". Na plnění to nemá vliv, ale jak prostě hrany nejsou hladké, tak to píská. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lenka K. Vloženo 2. Březen 2011 Autor Sdílet Vloženo 2. Březen 2011 (editace) Aha, takže výměna turba je nevyhnutelná předpokládám i když by byly jen lehce poškozené... Editováno: 2. Březen 2011, autor: Luďa necituj předchozí příspěvky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
lucky.jack Vloženo 2. Březen 2011 Sdílet Vloženo 2. Březen 2011 Dá se s tím jezdit. Pochopitelně časem může turbo odejít vlivem nepravidelnýho opotřebení lopatek, z toho vyplívající nepravidelná rotace a radiální síly osičku vykloktají a turbo jde do háje. Ale zatím nikdo to auto neviděl, takže je to bezpředmětný. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.