Leonin Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 Hoši dnes rano jak jsem jel do prace a byl ten snich tak jsem se škrabal do kopce a celkem dost me prokluzovali kola a pak se zaznela zvukova signalizace a rožla se kontrolka ta co sviti když mate zatahlou ruč.brzdu a do toho blikala kontrolka ABS pak jsem zastavil zdechl jsem motor a znovu nastarloval a vše bylo v poho.Nevite co to mohlo byt a proč? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 (editace) Máš EDS? Pokud jo, tak se mohli přehřát brzdy. Ale nejsem si jist, jestli se přehřátí brzd vlivem EDS takto projevuje na palubce... Edit: Nebo by to mohlo být podobné jako, když blbneš někde na parkovišti s ruční brzdou (velké rozdíly rychlostí kol mezi přední a zadní nápravou). To se pak tyto kontrolky rozsvítí. Editováno: 20. Březen 2007, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonin Vloženo 20. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 Máš EDS? Pokud jo, tak se mohli přehřát brzdy. Ale nejsem si jist, jestli se přehřátí brzd vlivem EDS takto projevuje na palubce... Ne EDS nemam.Jel jsem do kopce takže jsem ani nebzrdil jen me to na tech letnakach hodne prokluzovalo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rkonf Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 (editace) Tak to bude to druhé viz "Edit" u mého prvního příspěvku. Editováno: 20. Březen 2007, autor: rkonf Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Dula Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 To prokluzování je ono. Řídíci jednotka ABS byla zblblá z toho, že dostávala od předních kol jiné informace o rychlosti otáčení kol než od zadních a vyhodnotila to jako poruchu a vypnula ABS. Teď už vše bude v pořádku. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Leonin Vloženo 20. Březen 2007 Autor Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 To prokluzování je ono. Řídíci jednotka ABS byla zblblá z toho, že dostávala od předních kol jiné informace o rychlosti otáčení kol než od zadních a vyhodnotila to jako poruchu a vypnula ABS. Teď už vše bude v pořádku. Dikec za vysvetleni už jsem se lekl že je neco v haji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jar_da Vloženo 20. Březen 2007 Sdílet Vloženo 20. Březen 2007 když jsme v lednu tvrdě blbli na sněhu v mimoni, tak se mi to rozsvítilo dvakrát, vypnout a zapnout zapalování a v poho, doma jsem to vymazal Vagem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tamraton Vloženo 8. Červen 2007 Sdílet Vloženo 8. Červen 2007 Vcera jsem odpojil baterku a znova připojil a při otočením klíče zapalování se mi na chvílii rozvítila kontrolka ABS. Až do té chvíle jsem si myslel že ji v autě nemám jak je to možné. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tamraton Vloženo 18. Červen 2007 Sdílet Vloženo 18. Červen 2007 Ta kontrolka se objevila na budíku rychloměru. Mám ABS nebo ne Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
makov Vloženo 19. Červen 2007 Sdílet Vloženo 19. Červen 2007 Ta kontroka sa zvykne rozvietit po odpojeni baterky. Mne sa na starom zvyklo rozvietit aj proti smykovy system a nebol tam. Kontrolka ABS by sa mala rozvietit pri kazdom starte. Takze to ABS tam s najvacsou pravdepodobnostou nemas. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flecck Vloženo 16. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2009 Zdravim, tři hodiny sem prohledával toto fóru, ale nenarazil na tento problém: Včera se mi rozvítila kontrolka ABS, venku cca 29 stupnů......abs nefunkcní, zkousel sem pojistky ty byly ok. Včera večer teplota 15stupnu.....kontrolka nesvítí ABS normálně funkční...jel sem jen 10km Dnes ráno telpota 20stupnů, kontrolka nesvítí abs funguje.....odpoledne se kontrolka zase rozvítila a svítila do ted venku 30stupnů Náhodou sem na obědě potkal servisáky ze škodovky, drze sem se jich zeptal, jestli neví čím to je....říkali něco o větráku a odporu, at zajdu hned do skodovky jinak mi muze odejit řídící jednotka. Pravda je že v takových hicech a popojíždění po městě jsem otevřel kapotu ještě za chodu motoru a větrák stojí.....kolikrát ještě jede i když se vypne motor. Myslíte že je rozumné vypínat abs přes pojistku 26 vedle volantu, aby nedošlo k poškození řídící jednotky? V létě je to myslím cajk a když bude pršet budu pozornější. Právě fakt nemám prachy na servis...a auto potřebuji. Nemohl bych si to nějak opravit sám na kolenu, sem docela šikovnej. :D Všem moc děkuji za odpovědi. Fabia combi 1,2 HTP, r.v.2004 PS: a jestli se to už někdy řešilo tak sem kretén, ale projel sem i podvozek i elektriku a podobnej případ sem neviděl Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 16. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2009 (editace) Blbost vypínat ABS přes pojistku!!!!! Mě taky blblo. Nad 20°C nefungovalo a svítila kontroka. Brzo po ránu, když auto prochladlo a než se ohřál motor tak šlo. Dělala to ta kovová pojistka co je na baterkách. Sem ji kontroloval a zdále se OK, ale nebyla. Prej po ohřátá se ""natáhla"" a byl tam jinej odpor či co. Diagnostika ve Škodovce v Olomouci (Frommer Auto) mě stála 300 kč a pojistka 52 kč bez DPH. Pokud budeš chtít, tak ti vyfotím, která to je. Editováno: 16. Srpen 2009, autor: Luďa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flecck Vloženo 16. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2009 Moc prosím o fotku, kouknu se na to a zkusím. radek.360@centrum.cz Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 16. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2009 (editace) Pokud jí budeš měnit, nedej na to, že vypadá úplně v pohodě. Já jí měl jen o 1 až 2 mm delší. U mě FI 1.4 MPi 44 kW motor AZF to je ta na pozici číslo 6 - úplně v pravo v oranžovým oválu. Editováno: 16. Srpen 2009, autor: Luďa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flecck Vloženo 16. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2009 Pokud jí budeš měnit, nedej na to, že vypadá úplně v pohodě. Já jí měl jen o 1 až 2 mm delší.U mě FI 1.4 MPi 44 kW motor AZF to je ta na pozici číslo 6 - úplně v pravo v oranžovým oválu. Přišlo mi to i na meil, díky moc, zejtra jí zkusim sehnat a vyměnit, pak dám zprávu...jinak to má vliv i na větrák? Že mi nefachá....... Ještě jednou děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flecck Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 Čaute, takže Ludo mockrát děkuji, koupil sem pojistku ve škodováckym servisu za 55Kč, při výměně jsem zjistil že ta původní je prsklá, i když se nezdála, dal sem novou, kontrolka zhasla, venku je hic jak prase, uvidíme až se budu vracet z práce jestli to vydrží, doufám že ano. Ještě jednou moc děkuji!!!!! 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 (editace) Nemáš zač. Já byl z toho hotovej, protože mi chtěli měnit Zpětnou pumpu za 20 až 40 tisíc. Pak když chlap řekl, že na to nemaj čas, tak sem pojal podezření, že to bude nějaká blbost. A v Olomouci u FOMMERa mi to zpravili za 366kč včetně DPH, pojistky a vymazání závad. Já jí prasklou neměl, jen blbla potvora Mělo by. Tak dej vědět, jestli odpoledne blbla. Jen ji pak ještě jednou přetáhni. Mě to doporučili, ale nevím proč. A nech si VYMAZAT PAMĚŤ ZÁVAD pomocí VAGu. Ve Škoda Auto to stojí tak 200 až 300. Editováno: 17. Srpen 2009, autor: Luďa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 (editace) .........jinak to má vliv i na větrák? Že mi nefachá....... Může na ní bejt napojenej i větrák, protože ten funguje i po vytažení klíčku. Ale to ti spíš řeknou elektrikáři: VAŠA, DOLI, ROLBAŘ, COSBY, STROJVŮDCE nebo někdo další. Editováno: 17. Srpen 2009, autor: Luďa Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
flecck Vloženo 17. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 17. Srpen 2009 čau, takže sem nalítal s novou pojistkou přes 40km a pohoda jazz, kontolka ABS už nesvítí, kdybych mohl Ludo, zulíbal bych Ti nohy Ještě jednou děkuji! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 22. Srpen 2009 Sdílet Vloženo 22. Srpen 2009 Líbat nohy mi nemusíš. Vod toho tady je todle fórum aby zme si pomáhali, když se nám vyskytnou podobný příznaky a myslím si že vím tak rád poradím. Jinak přímám věcné dary typu:Zetor , Liaz , Liaz service , Karosa nebo Karosa 2 . :smich: :smich: :smich: :smich: :smich: Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
badi Vloženo 1. Září 2009 Sdílet Vloženo 1. Září 2009 čau, takže sem nalítal s novou pojistkou přes 40km a pohoda jazz, kontolka ABS už nesvítí, kdybych mohl Ludo, zulíbal bych Ti nohy Ještě jednou děkuji! Zdar. Měl jsem loni podobnou závadu - teplo kontrolka svítí ráno za chladu nesvítí. Byla to prasklá pojistka. Vyměnil jsem ji asi za 20kč a rok v pohodě. Teď mi odešla řídící jednotka ABS :-( Badi Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr1438 Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Ahoj všem , mám možná blbej dotaz mám Fabii 1 rv. 2005 zajímalo by mě zda při náledí nebo sněžení by se měla tatko ntrolka rozsvítit když brzdím, jelikož mam Fabii 2 rok tak nevím stale nic hledám na internetu atd. a stale nic v manuálu jsem četl že se má rozsvítit pouze když je tam nějaká chyba jinak asi ne můžete mi toto někdo potvrdit? Díky moc Petr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
speed.mb Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Pri brzdeni nesviti,pouze při poruše.Při akci svití pouze ESP a ASR. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Petr1438 Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 Tak to jo ja třeba ted když je zima tak při startování se rozsvítí a pak zhasne ale to už i motor běží chvilku 5sek. Takže nemá svítit jen při poruše jak je všude psané. Jinak při mínusové teplotě svítí i chvilku při nastartovaném motoru,ale to je asi běžná věc. Ale děkuji za odpověď Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 27. Únor 2011 Sdílet Vloženo 27. Únor 2011 To běžná věc není. Měli by se řed startem rozsvítit skoro všechny kontrolky a postupně zhasnout. I ABS. Pokud svítí za chodu motoru je něco špatně. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.