libero Vloženo 27. Květen 2012 Sdílet Vloženo 27. Květen 2012 Luboš nič v zlom,každý sme nejako začínali,ale ked neviem,tak sa radšej spýtam,alebo to dám urobiť niekomu čo sa tomu rozumie a ušetrím si kopu starostí a výpustný je na spodku prevodovky,vyzerá úplne tak isto,ako ten kontrolný/napúšťací Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 28. Květen 2012 Sdílet Vloženo 28. Květen 2012 ok dik za pomoc Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 29. Květen 2012 Sdílet Vloženo 29. Květen 2012 (editace) Může i někdo potvrdit, zda-li jsem našel správný vypouštěcí a napouštěcí šroub převodovky u mé Fabky 1,4 16 V 55KW r.v. 2003. V DP psali , že převodovky od 09.01 ( zřejmě rok výroby) nemaj vypouštěcí šroub a olej se odsává z otvoru pro napouštění nebo dalšími třemi způsoby. Tak jsem zkusil hledat a našel toto : 1. foto - napouštěcí - imbus 17 , foceno od pravého kola ( je nad pravou poloosou)- 2. foto - vypouštěcí - -"- -"- , foceno od levého kola ( je pod levou poloosou ) Editováno: 29. Květen 2012, autor: Casy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 29. Květen 2012 Sdílet Vloženo 29. Květen 2012 no po tej tvojej EDITÁCII to máš správne...prvotné foto 1 nebolo Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Casy Vloženo 29. Květen 2012 Sdílet Vloženo 29. Květen 2012 mám za sebou 205 tiskm a po přečtení tohoto vlákna radši olej v převodovce vyměním. Vďaka. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 3. Červen 2012 Sdílet Vloženo 3. Červen 2012 zdravim neviete na aku octu pasuje prevodovka s cislom: EGS 27 112 37 0547 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 No tak prevodovka je vymenena aj lava kratka poloos ale ked som auto priniesol domov tak od vtedy ked natocim kolesa rovni volant ma odchylku cca 3 cm mohlo to byt sposebene aj vymenou polosoi? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 Přímo s poloosou ne, ale s její výměnou, rsp. práci na nápravě ano. Určitě Ti museli dělat geometrii. Pokud ano, udělali ji špatně. Teda geometrie může být OK, ale vys*ali se na nastvení "příčky". Pokud ne, tak udělat! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 tak tak....hlavne by som to videl v tom,že ako mechanik rozoberal čap na spodnom ramene.. ak vozidlo neťahá do žiadnej strany alebo "neustreluje" predok vozidla,tak presadiť volant na tom tisíhrane Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 (editace) Přesadit, o tom jsem taky přemýšlel, ale sundává se volant při takovém servisním úkonu jako je výměna převodovky a poloosy? Aby pak při jeho zpětném nasazení to nasadil o zub vedle? Pokud ne, pak jak se příčka mohla posunout? Proto to směřuji na u geometrii. A tu pokud dělaná nebyla, bych dal udělat tak či tak. Ikdyž to "netahá" nebo "neustřeluje". Editováno: 5. Červen 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 NIE!..pri výmene prevodovky/poloosy volant nejde dolu... a ako sa mohol volant/ "priečka" pootočiť??...veď práve tam som smeroval moju odpoveď... a to tým,že ak daný mechanik oddelil spodné rameno od hlavy ložiska (otoč) na tých 3 šróbkoch a nepoznačil si prvotnú polohu,tak pri spätnej montáži už si to "nesadlo" na pôvodné miesto...ono sa to nezdá,ale na "priečke volantu" sa to mohlo okamžite prejaviť.. ak by rameno povolil na matici spodného čapu,tak by "MOŽNO" k tomu problému nedošlo...ale GEOMETRIU ak spraví,bude len dobre Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 5. Červen 2012 Sdílet Vloženo 5. Červen 2012 no prave ze na geoske som este nebol som nestihal ale pojdem asi zajtra dufam ze to geoska odstrani ozej je blby pocit kedidem rovno a volant mam cca o 3cm do prava ale auto netaha do nijakej strany vobec a volant nebol davany dolu len lava polos prevodovka a nejake veci s tym spojene takze smer geoska a dufam ze to bude OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 @libero1071: No právě, když povolil a nepoznačil prvotní polohu, tak geometrii VŽDY!! @Lubos740: Tak je na to upozorni a trvej na tom. Ne každému se s tím chce "jebat" a "příčku" udělá jen tak aby se neřeklo. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 No a je to ok ale tak jak ma zdrbali na geometri za znizeny podvozok tak to som necakal vraj to nevedianadstavit na 100 percent a je moznost ze sa mi budu drat pneu a strasne im vadila polooss ze je tensia ako prava ale tak mi dosla ked som objednaval na 1,9 TDi a vraj mam aj prehnutu napravnicu no asi zmenim podvozok :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 (editace) ????? "...a strasne im vadila polooss ze je tensia ako prava...." No, minulou neděli jsem byl pod autem bo jsem měnil olej a i já mám každou poloosu jinou. Editováno: 6. Červen 2012, autor: Wojnar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 vsak aj ja ale na tom nezalezi mo povedal kamarat vraj pctavky pred fl to mali tak ak sa mi podari oskenovat papier z geosky tak ho som upnem je to na zasmatie vsetko je soro vychilene Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 6. Červen 2012 Sdílet Vloženo 6. Červen 2012 kua Luboš ako to píšeš ,veď to mám problém čítať Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Lubos740 Vloženo 7. Červen 2012 Sdílet Vloženo 7. Červen 2012 tak zvacsa pisem na telefone co ma 4 palce tak sem tam mi uplava pismeno jedno ci dve :-) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rendys01 Vloženo 19. Červenec 2012 Sdílet Vloženo 19. Červenec 2012 Zdravím pánové, stal jsem se majitelem Octavie I, r.v 2003 1,9 TDI Pd 96kw, 6q. . Předem upozornuji, že jsem nikdy škodovku neměl a Tdi už vubec ne. Jelikož jsem po dovozu zjistil, že při řazení 3 rych -jak z 2 na 3, tak ze 4 na 3 jde to vždy přez zuby. Tahla na převodovce jsou davané nové v německu, je to poznat, ale nevím, zda pomuže jen je třeba nějak doštelovat, nebo je to na výměnu synchronu. Na netu jsem nasel synchron za cca 500kč, ale nevím zda jde vyměnit bez nutnosti rozebrat rychlostku. Razení jde jinak lehce a ostatní kvalty jsou ok. samozřejmě že chci měnit olej a tak se ptam zkušenějších mimo jiné, zda do 6 rychlostní skříně mam dát origo škoda 75w70, nebo ten 75w90 GL4+. Kokta ma najeto 278 tis km, tak asi tím 75w90 nic nepo.eru, že.?? A ještě nevite někdo zda jde zaměnit 6q z OII do OI. Tech 6 q převodovek z O2 je k mání dost oproti 1. Děkuji za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
milosk Vloženo 13. Prosinec 2013 Sdílet Vloženo 13. Prosinec 2013 Obnovim stare tema, to horsi razeni 1 a 2r. je vyrobni vada na kole v prevodovce, viz. www pana Sixty. Jsem po vymene loziska v prevodovce a servisak mi to ukazoval, ze synchrony na 1 a 2. rychlosti jsou opravdu jako nove. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
haromax Vloženo 4. Březen 2014 Sdílet Vloženo 4. Březen 2014 kolik oleje správně patří do převodky 5q 1,9tdi 66kw ? dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 4. Březen 2014 Sdílet Vloženo 4. Březen 2014 kúp si 2litre ....popis výmeny a kontroly množstva prev.oleja je tu už popísaná Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
patriky Vloženo 5. Srpen 2014 Sdílet Vloženo 5. Srpen 2014 zdravim jen takovy dotaz nechal jsem si vymenit olej v prevodovce octavia 1,6 55kw rok 1997 a nalili tam sice 75w90 ale api gl-5 nebude to vadit vsede se docitam ze tam kazdy leje gl-4 diky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
TomiNej Vloženo 30. leden 2016 Sdílet Vloženo 30. leden 2016 Ahoj všem.Můžete mi prosím poradit vhodný převodový olej pro Fabia 2.0,85kW,rok výroby 2001.Děkuji. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
KaJe Vloženo 30. leden 2016 Sdílet Vloženo 30. leden 2016 Origo G060726A2 http://www.cc-autodily.cz/olej-synt-prevodovy ale koukám, že taky podražil, naposled jsem ho bral přímo ve škodofce za 240,- Kč litr. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.