Přejít na obsah

Podvozek po 92000km

amogh

Doporučené příspěvky

jenom me napadlo ze to sem musim napsat protoze mam v celku radost a nejenom z toho ze je zatim vsechno oká ale predevsim proto ze se potvrdili moje nazory na upravy podvozků

na aute jsme nemel nikdy mensi rozmer kola nez 195/50/15-ani v zime (pro nektere uz tento rozmer nici podvozek a je to kostitras, a na fabii nepatri a bla bla bla)

pri cca 20000km prisli pneu kola 215/40/16 pozdeji zmeneny za 195/45/16

pruziny -30/-30 prisli pri cca 22 000km

pri cca 45000 km prisli pneu 205/40/17

pri cca 60000 km prisli sportovni tlumice HP sporting a predni miska stocena uplne dolu

vcera jsem se vratil z prohlidky po 92 000 km ( vetsina najezdena po praze a okoli a na trase praha. k.vary da se rict)

stabiky, kulaky, silentbloky, proste vsechno okááá a puvodni

i kdyby se mi to melo za chvili vysypat si dovoluji tvrdit ze snizovani podvozku a rvani kol vetsich rozmeru a nizky profil neni pouze na show cary :-) -_-

takze az zas nekde uslysim 17ky tam nedavej za par tisic km budes vsechno menit a nijak to nepojede hazu za hlavu

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jenže to nejde jen tak hodit za hlavu, člověk to muže řikat furt dokola, a stejně pak příde další a bude tvrdit že to neni pravda, a kecat kraviny

už mě fakt neba ty debaty o gumách a kolech

jinak mužu to cos napsal potvrdit, i u mě na htp (s podobnym postupem uprav podvozku) skoro nic nevysipalo, ještě v zaruce mi jen vyměnili ty silentbloky na kostech stabiku, a křupou mi ložiska na hornim uložení tlumičů(ty už krupou docela dlouho a zatim se nikde nic nerozpadlo)

takže skoro to samí(najeto cca 90 tis)

Odkaz ke komentáři

To je pěěěěkný -_- Je pravda,že při výběru AL jsem spíš přemýšlel nad tím ,že když dám 17" tak při stavu našich silnic a mé smůle je někde "nakopnu" ale jak zde čtu tak to zas tak hrozný nebude. Jinak nám snížený autí -30/30 a kdybych kupoval nové auto, tak je tam dám znova. Jen musím podotknout,že díky tomuto webu jsem si v problematice "Podvozek+kola" udělal jasno, a už neřešim takové věci jak to tu napsal Amogh.

Odkaz ke komentáři

17"ky mi taky každý rozmouval až na Amogha a Klácu, kteří měli zkušenosti a měli pravdu! Každý říkal, že ucitím každý kamínek i mravence, kterého přejedu ale je to úplně v pohodě!!! Příští rok bych chtěl kompletní podvozek tak uvidíme co potom...jaké to bude

Odkaz ke komentáři

ja se taky 16 " nebojim. na origo kolech 185/14" jsem najel 25 tkm a odesly kosti na stabiliku. nove kosti jsem upravil a snizil a 16" kola.od te doby jsem najel 35 tkm na okrskach u nas v jiznich cechach a myslim ze zadny problem.

auto je trosku tvrdsi ale pri slusnem zachazeni zatim necitim nejake snizeni pohodli,zajimave je ze snizeni prineslo vetsi tvrdost nez nizsi profil na 16 kolech.

Odkaz ke komentáři

Subjektivně souhlasím, že nižší profil nemá na pohodlí téměř žádný vliv.

Taky bych chtěl snížit podvozek, ale naopak jej i změkčit. Nechci zakládat nové téma a tak se chci zeptat.

Jakého výrobce lze doporučit na snížené ale komfotnější pružiny?

Odkaz ke komentáři

Mě zase řekli v jedné prodejně, že když si koupím nižsí pružiny a tlumiče, tak si 17" kola hnedka zničím na prvním výmolu (příčná nerovnost-) , že se mi rozpadnou a ohnou a kdo ví co všechno....

zrejme rozumnej prodavac... bych chtel slyset, co by povidal na moje 225/35/19 B)

post-7-1151573814.jpg

Odkaz ke komentáři

jinak RedBull ma na fabii 1.2 40kW najeto 45tis, stari 2.5roku. napred prvni rok pruziny Weitec -35/-35, asi ve 20tis se tam dal stavitelny Weitec -65/-65 s kolama 215/40/17 a porad nic, vse na podvozku je original !!! krome teda zadni napravy, ktera je ted s kotoucema :p

Odkaz ke komentáři

Subjektivně souhlasím, že nižší profil nemá na pohodlí téměř žádný vliv.

Taky bych chtěl snížit podvozek, ale naopak jej i změkčit. Nechci zakládat nové téma a tak se chci zeptat.

Jakého výrobce lze doporučit na snížené ale komfotnější pružiny?

snížit a změkčit?? to je zajimavej požadavek :-)

vyber si bud komfort nebo snizeni :-)

Odkaz ke komentáři

Možná, že mezi patnáctkama, šestnáckama nebo sedmnáctkama už moc velký rozdíl v (ne)komfortu není, ale mezi patnáctkama a 165/70 R14 rozdíl je a to dost podstatný. Je to fakt skvělý pocit najet do obvyklé díry a neucítit obvyklou šupu ze které má člověk pocit, že se vysype sklo a rozpadne palubovka.

Odkaz ke komentáři

alpako: pruziny jsme pokusne zkracovali na kamosove Fabii,nerezali jsme je ale zahrali posledni dva zavity a ve stahovaku nechali vychladnout.snizeni vysky je zhruba 30mm,ale nakonec se mu to nelibilo protoze je to vlastne porad stejne mekke a tim padem to pri propruzeni se vice ponoruje.najel s tim cca 5tkm a pak sel do snizenych pruzin.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...