Přejít na obsah

Pískot zadních brzd - létajicí husy

Rubas

Doporučené příspěvky

Prosím Vás všechny o radu. Mám před půl rokem udělané nově brzdy a od zadních bubnů se mi při brždění, když už je rychlost dosti malá, se ozývá hrozný pískot. Vše jsem znovu rozebral a řádně vyčistil, ale dělá to stále dál. Nevíte čím???

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Bubny mohou pískat i při couvání: Situace - přijíždím na parkoviště brzdím do zastavení, řadím zpátečku - couvám a pakny jsou stále roztažené z předchozího brždění, takže lehce šmírají o buben.

Důvodů může být víc. Třeba bordel v bubnu, nebo slabé vracecí pružiny.

Proto bych doporučil rozebrat vyčistit, koupit sprej na brzdy a postříkat. Ale jak píšou kucííí, je to asi úděl bubnů, že občas vržou. Dělají to i kotouče...

Možná opravdu i záleží na kvalitě obložení. :)

libero1071: Ty si něco mazal olejem, vazelinou v bubnu???? WTF?????

Editováno: , autor: jirina5
Odkaz ke komentáři

Bubny mohou pískat i při couvání: Situace - přijíždím na parkoviště brzdím do zastavení, řadím zpátečku - couvám a pakny jsou stále roztažené z předchozího brždění, takže lehce šmírají o buben.

Důvodů může být víc. Třeba bordel v bubnu, nebo slabé vracecí pružiny.

Proto bych doporučil rozebrat vyčistit, koupit sprej na brzdy a postříkat. Ale jak píšou kucííí, je to asi úděl bubnů, že občas vržou. Dělají to i kotouče...

Možná opravdu i záleží na kvalitě obložení. :)

libero1071: Ty si něco mazal olejem, vazelinou v bubnu???? WTF?????

Vazelinou sa maze samostav, stycne plochy medzi plechom a paknami +sa potru aj strunky-pruziny .

Odkaz ke komentáři

Nejak extra jsem to necetl, takze pokud se to psalo tak sry.

Menil jsi na aute jenom pakny a nebo i bubny? Jestli jenom pakny, tak vymen i bubny pokud jsou uz nejake vydrene tak to muze piskat. Jestli budes menit ty bubny, tak idealne smirglpapirem trosku preletet ty jete pakny, at jsou ciste. A pred slozenim to prostrikat cistitcim prejem an brzdy. To ze pouzijes kvalitni dily, je samozrejmosti ;)

Odkaz ke komentáři

• o 5 měsíců později...

Zadní brzové bubny mi nikdy nepiskali ale vzdy predek ale ten pískot může způsobit špatné usazení brzd. obložení nebo špatná úprava brzd. obložení a hlavně si dát bacha že když už něco rozmontuju tak si musim pamatovat jak to bylo prede mnou a všechny části vrátit na původní místo někdy postačí všechno pod bubnem důkladně a opatrně očistit nikdy nemazat nějakim KONKOREM nebo WD vždy něčim spec. na brzdy

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...