Rubas Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Prosím Vás všechny o radu. Mám před půl rokem udělané nově brzdy a od zadních bubnů se mi při brždění, když už je rychlost dosti malá, se ozývá hrozný pískot. Vše jsem znovu rozebral a řádně vyčistil, ale dělá to stále dál. Nevíte čím??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 teiž to riešim každú chvílu..asi je to údel bubnových brźd.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Nekvalitne brzdove oblozenie. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 tu by som si ti dovolil oponovať (nerád!)...ja som dával bratovi originálne diely kúpené v Šk servise...chvílu to vydrží,potom to začne pískať najprv pri cúvaní a neskôr aj pri pomalom dobrzdovaní.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 LIBERO: Ako mozu brzdy pri cuvani piskat?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 a prečo by nemohli??.. nejaká rada ako to odstrániť nie je (neznač.obloženie môžeme vylúčiť)??..aby sme autorovi témy odpovedali Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Brzdy nesmu piskat vobec. Ci ides do predu alebo do zadu. Ako vies ze autor temy nekupil nekvalitne brzdove oblozenie-pakne??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Ako vies ze autor temy nekupil nekvalitne brzdove oblozenie-pakne??? no v jeho prípade to neviem,to musí napísať on,ale kde bude potom problém u mňa?.. nepomohlo by trochu "líznuť" brzd.bubny,aby sa zdrsnil ich povrch?? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 LIBERO: NECITUJ PREDOSLE PRISPEVKY. Co keby si napisal zakladne udaje o AUTE. aj KILOMETRE. Ked si mal tie bubny dole tak boli tam ryhy +drazka-hrana??? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 1,9 TDI 66kW,2002,180t km....ryhy NIE,hrana na okraji Áno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Tie brzdy piskaju aj ked brzdis rucnou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 no popravde pri ručnej som to nejako nepostrehol..ručnou myslíš,keď zatiahnem a povolím,že písknu??..ako to robievali Felície??... pri tej výmene som samozrejme tie miesta,kde sa pakne dotýkajú zadného krytu namazal.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Skus auto uplne zastavit na rucnej brzde bez pouzitia brzdoveho pedala. Auto budes brzdit len rucnou brzdov. Zajtra to skus a potom napis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 OK Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 (editace) Bubny mohou pískat i při couvání: Situace - přijíždím na parkoviště brzdím do zastavení, řadím zpátečku - couvám a pakny jsou stále roztažené z předchozího brždění, takže lehce šmírají o buben. Důvodů může být víc. Třeba bordel v bubnu, nebo slabé vracecí pružiny. Proto bych doporučil rozebrat vyčistit, koupit sprej na brzdy a postříkat. Ale jak píšou kucííí, je to asi úděl bubnů, že občas vržou. Dělají to i kotouče... Možná opravdu i záleží na kvalitě obložení. libero1071: Ty si něco mazal olejem, vazelinou v bubnu???? WTF????? Editováno: 25. Březen 2011, autor: jirina5 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 ..ručnou myslíš,keď zatiahnem a povolím,že písknu??..ako to robievali Felície??... Jen upřesním. Na Felicii to nedělala ručka, ale samostavy. A je to něco jiného, snad. Tady jde o pískání, když tře obložení o buben, ne? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Bubny mohou pískat i při couvání: Situace - přijíždím na parkoviště brzdím do zastavení, řadím zpátečku - couvám a pakny jsou stále roztažené z předchozího brždění, takže lehce šmírají o buben. Důvodů může být víc. Třeba bordel v bubnu, nebo slabé vracecí pružiny. Proto bych doporučil rozebrat vyčistit, koupit sprej na brzdy a postříkat. Ale jak píšou kucííí, je to asi úděl bubnů, že občas vržou. Dělají to i kotouče... Možná opravdu i záleží na kvalitě obložení. libero1071: Ty si něco mazal olejem, vazelinou v bubnu???? WTF????? Vazelinou sa maze samostav, stycne plochy medzi plechom a paknami +sa potru aj strunky-pruziny . Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 (editace) Na Felicii to nedělala ručka, ale samostavy. ja by som povedal,že pakne o zadný plech.. libero1071: Ty si něco mazal olejem, vazelinou v bubnu???? WTF????? PROCHY ti to tu vymenoval... Editováno: 25. Březen 2011, autor: libero1071 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 No asi jooo, ale nerozteče se ta vazelina, když pojedu z véééélkého kopce a nenamaže pakny? Já jsem to teda nikdy nemazal u žádného auta. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 (editace) Je to specialna vazelina. link: http://www.eoil.sk/tuky_a_vazeliny/crc_brakelube_%28mazivo_na_brzdy%29__0.1l.html link: http://jenikovo.misto.cz/_MAIL_/zajimavosti/tipy_05.htm Editováno: 25. Březen 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 25. Březen 2011 Sdílet Vloženo 25. Březen 2011 Spadla mi čelist... Mlčím a držím krok. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
libero Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 PROCHY dneska mi to nevyšlo skúsiť tú ručnú brzdu...to len,aby si si nemyslel,že som sa na to vy..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
PROCHY603 Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 (editace) LIBERO: Tvoje bubnove brzdy piskaju nie moje. Mne ten piskot nevadi. Daj tie bubny osustruzit hlavne tu hranu a daj jemne liznut aj cely bubon z vnutra cinnu plochu pre pakne. Editováno: 26. Březen 2011, autor: PROCHY603 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Grym Vloženo 26. Březen 2011 Sdílet Vloženo 26. Březen 2011 Nejak extra jsem to necetl, takze pokud se to psalo tak sry. Menil jsi na aute jenom pakny a nebo i bubny? Jestli jenom pakny, tak vymen i bubny pokud jsou uz nejake vydrene tak to muze piskat. Jestli budes menit ty bubny, tak idealne smirglpapirem trosku preletet ty jete pakny, at jsou ciste. A pred slozenim to prostrikat cistitcim prejem an brzdy. To ze pouzijes kvalitni dily, je samozrejmosti Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tomikk Vloženo 17. Září 2011 Sdílet Vloženo 17. Září 2011 Zadní brzové bubny mi nikdy nepiskali ale vzdy predek ale ten pískot může způsobit špatné usazení brzd. obložení nebo špatná úprava brzd. obložení a hlavně si dát bacha že když už něco rozmontuju tak si musim pamatovat jak to bylo prede mnou a všechny části vrátit na původní místo někdy postačí všechno pod bubnem důkladně a opatrně očistit nikdy nemazat nějakim KONKOREM nebo WD vždy něčim spec. na brzdy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.