Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Prosím Vás všechny o radu. Mám před půl rokem udělané nově brzdy a od zadních bubnů se mi při brždění, když už je rychlost dosti malá, se ozývá hrozný pískot. Vše jsem znovu rozebral a řádně vyčistil, ale dělá to stále dál. Nevíte čím???

teiž to riešim každú chvílu..asi je to údel bubnových brźd..

Nekvalitne brzdove oblozenie.

tu by som si ti dovolil oponovať (nerád!)...ja som dával bratovi originálne diely kúpené v Šk servise...chvílu to vydrží,potom to začne pískať najprv pri cúvaní a neskôr aj pri pomalom dobrzdovaní..

LIBERO: Ako mozu brzdy pri cuvani piskat??:palec2:

a prečo by nemohli??..

nejaká rada ako to odstrániť nie je :help: (neznač.obloženie môžeme vylúčiť)??..aby sme autorovi témy odpovedali

Brzdy nesmu piskat vobec. Ci ides do predu alebo do zadu.

Ako vies ze autor temy nekupil nekvalitne brzdove oblozenie-pakne???:)

Ako vies ze autor temy nekupil nekvalitne brzdove oblozenie-pakne???:)

no v jeho prípade to neviem,to musí napísať on,ale kde bude potom problém u mňa?.. kol119

nepomohlo by trochu "líznuť" brzd.bubny,aby sa zdrsnil ich povrch??

LIBERO: NECITUJ PREDOSLE PRISPEVKY.:feve:

Co keby si napisal zakladne udaje o AUTE. aj KILOMETRE.:)

Ked si mal tie bubny dole tak boli tam ryhy +drazka-hrana???;)

1,9 TDI 66kW,2002,180t km....ryhy NIE,hrana na okraji Áno

Tie brzdy piskaju aj ked brzdis rucnou.

no popravde pri ručnej som to nejako nepostrehol..ručnou myslíš,keď zatiahnem a povolím,že písknu??..ako to robievali Felície??...

pri tej výmene som samozrejme tie miesta,kde sa pakne dotýkajú zadného krytu namazal..

Skus auto uplne zastavit na rucnej brzde bez pouzitia brzdoveho pedala. Auto budes brzdit len rucnou brzdov.

Zajtra to skus a potom napis.

OK :kol-75:

Bubny mohou pískat i při couvání: Situace - přijíždím na parkoviště brzdím do zastavení, řadím zpátečku - couvám a pakny jsou stále roztažené z předchozího brždění, takže lehce šmírají o buben.

Důvodů může být víc. Třeba bordel v bubnu, nebo slabé vracecí pružiny.

Proto bych doporučil rozebrat vyčistit, koupit sprej na brzdy a postříkat. Ale jak píšou kucííí, je to asi úděl bubnů, že občas vržou. Dělají to i kotouče...

Možná opravdu i záleží na kvalitě obložení. :)

libero1071: Ty si něco mazal olejem, vazelinou v bubnu???? WTF?????

Upraveno od jirina5

..ručnou myslíš,keď zatiahnem a povolím,že písknu??..ako to robievali Felície??...

Jen upřesním.

Na Felicii to nedělala ručka, ale samostavy.

A je to něco jiného, snad.

Tady jde o pískání, když tře obložení o buben, ne?

Bubny mohou pískat i při couvání: Situace - přijíždím na parkoviště brzdím do zastavení, řadím zpátečku - couvám a pakny jsou stále roztažené z předchozího brždění, takže lehce šmírají o buben.

Důvodů může být víc. Třeba bordel v bubnu, nebo slabé vracecí pružiny.

Proto bych doporučil rozebrat vyčistit, koupit sprej na brzdy a postříkat. Ale jak píšou kucííí, je to asi úděl bubnů, že občas vržou. Dělají to i kotouče...

Možná opravdu i záleží na kvalitě obložení. :)

Vazelinou sa maze samostav, stycne plochy medzi plechom a paknami +sa potru aj strunky-pruziny .

Na Felicii to nedělala ručka, ale samostavy.

ja by som povedal,že pakne o zadný plech..

PROCHY ti to tu vymenoval...

Upraveno od libero1071

No asi jooo, ale nerozteče se ta vazelina, když pojedu z véééélkého kopce a nenamaže pakny? Já jsem to teda nikdy nemazal u žádného auta.

Spadla mi čelist... Mlčím a držím krok. :palec2:

PROCHY dneska mi to nevyšlo skúsiť tú ručnú brzdu...to len,aby si si nemyslel,že som sa na to vy..... kol3

LIBERO::palec2: Tvoje bubnove brzdy piskaju nie moje.:) Mne ten piskot nevadi.

Daj tie bubny osustruzit hlavne tu hranu a daj jemne liznut aj cely bubon z vnutra cinnu plochu pre pakne.

Upraveno od PROCHY603

Nejak extra jsem to necetl, takze pokud se to psalo tak sry.

Menil jsi na aute jenom pakny a nebo i bubny? Jestli jenom pakny, tak vymen i bubny pokud jsou uz nejake vydrene tak to muze piskat. Jestli budes menit ty bubny, tak idealne smirglpapirem trosku preletet ty jete pakny, at jsou ciste. A pred slozenim to prostrikat cistitcim prejem an brzdy. To ze pouzijes kvalitni dily, je samozrejmosti ;)

• 5 měsíců později...

Zadní brzové bubny mi nikdy nepiskali ale vzdy predek ale ten pískot může způsobit špatné usazení brzd. obložení nebo špatná úprava brzd. obložení a hlavně si dát bacha že když už něco rozmontuju tak si musim pamatovat jak to bylo prede mnou a všechny části vrátit na původní místo někdy postačí všechno pod bubnem důkladně a opatrně očistit nikdy nemazat nějakim KONKOREM nebo WD vždy něčim spec. na brzdy

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.