Přejít na obsah

Zrychlení 1,4 MPI 44Kw

Jehla23

Doporučené příspěvky

Ahoj, narazil jsem na katalogautomobilu cz na moji fabinku a docela mě překvapilo co je tam napsané, ale zeptám se profíků, protože mě to docela zajímá jestli je to taková střela :smich: . Zvláštní, že Fabia RS má jen o pár desetin méně. Takže, je skutečně pravda, že má 44 kw zrychlení za 9,9 sekund? :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Je to pravda ale zrychlení z 0 na 50km za 9,9 s :palec2:

Jsem taky vlastník tohoto vozu. Jen nemohu pochopit proč 1,4 má menší výkon nežli 1,3 kde má motor 50kw a zrychlení z 0 na 100 km za 13,5 s. Kde udělali chybu?:D

Editováno: , autor: Jaroě
Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

Ahoj, narazil jsem na katalogautomobilu cz na moji fabinku a docela mě překvapilo co je tam napsané, ale zeptám se profíků, protože mě to docela zajímá jestli je to taková střela :smich: . Zvláštní, že Fabia RS má jen o pár desetin méně. Takže, je skutečně pravda, že má 44 kw zrychlení za 9,9 sekund? :)

Tak to kecali. 74 kw má zrychlení 11,5 tak 44 kw nemůže mít 9,9. To bych si hned nechal nějaký ty kilowaty ubrat. :smich:

Odkaz ke komentáři

• o 3 týdny později...

Je to pravda ale zrychlení z 0 na 50km za 9,9 s :palec2:

Jsem taky vlastník tohoto vozu. Jen nemohu pochopit proč 1,4 má menší výkon nežli 1,3 kde má motor 50kw a zrychlení z 0 na 100 km za 13,5 s. Kde udělali chybu?:D

je to zlou pripravou zmesy, objem je sice 1,4 ale kanaly sacieho potrubia su daleko mensie ako kanaly v hlave a este su tam dalsie nedostatky. preto sa aj pri chipovani tohto motora musi dat sacie potrubie z 50kw fabie, je tam obrovksy rozdiel

post-58327-0-88842400-1304762478_thumb.j

Odkaz ke komentáři

chlapi, urobil som video zrychlenia na mojej Fabii MPi 44kw, chip upravena hlava sanie a zvody, vlozka filtra green a vyfuk. trosku som bol nespokojny s protivetrom da sa ta 100ka urobit aj o nieco skorsie ale tak rozdiel je urcite poznat :)

Editováno: , autor: Nautilus
Odkaz ke komentáři

tak nejak 12-13s, da sa to urobit aj o nejaku tu desatinku skorsie bez protivetra ale tak to uz su podla mna detaliy, zaklad je ze to ide dost veselo, 4ku potiahne po obmedzovac jak nic to pri serii som bol rad ze mi 5tka isla 165km/h a uz to slabo zrychlovalo na dlhej rovine. isiel som snou nieco malo cez 180 a este nemala dost :)

Odkaz ke komentáři

Který filtr doporučuješ? Green nebo KN? Teď plánuju do začátku..zatím budu kupovat univerzální na zkoušku abych viděl jestli to má cenu. A mám dotaz, jestli je lepší vložka nebo kónusový filtr, protože nevím co mám koupit, ale mělo by to pomoct na výkonu stejně ne? A ještě přiblblej dotaz jestli je zvuk pořád stejnej ať dám kónus nebo vložku. Díky :)

Odkaz ke komentáři

Který filtr doporučuješ? Green nebo KN? Teď plánuju do začátku..zatím budu kupovat univerzální na zkoušku abych viděl jestli to má cenu. A mám dotaz, jestli je lepší vložka nebo kónusový filtr, protože nevím co mám koupit, ale mělo by to pomoct na výkonu stejně ne? A ještě přiblblej dotaz jestli je zvuk pořád stejnej ať dám kónus nebo vložku. Díky :)

ja som riesil vlozku Green, inak sme dvaja co mame taketo motory a druhe auto ma KaN, jediny rozdiel bol v tom ze green je zeleny a KaN cerveny inak nic :) KaN o nieco drahsi. mal som pred tym univerzalnu sisku ale nebola to bavlna, bol to papier asi taky ako je seriovy filter. ale samozrejme zvuk je lepsi viac pocujes motor po uprave mi to revalo na 6000ot ako 16V :) no a na zaver radsej odporucam vlozku, tu das do airboxu a mas pokoj. keby si mal sisku a chcel by si aby to malo vyznam musis tam pridat nejaku hadicu ktora ti bude nasavat studeny vzdcuh. na airboxi som len odpojil hadicu co ide od stitu nad vyfukovym potrubim a zablendoval som to vrchnakom od spreju. samozrejme este planujem upravu tejto rury aby tahala cisto len zvduch od masky. ale tak toto je lepsie riesenie ako s tym konusom tam este musis aj vyrobit drziak aby ten filter drzal nejaku polohu nemozes ho tam nechat len tak vysiet :) inak uz ked chces filter daj aj nejaky vyfuk, ked mas lepsi nadych musis mat aj lepsi vydych aby to malo tah. inak s obrovskym rozdielom nerataj, pojde to lepsie do otacok ale asfalt trhat nebudes :)

rozdiel medzi sportovym filtrom a lacnejsim univerzalnym je ten ze sportovy je z bavlny, lepsie prepusta vzduch,ale aj necistoty, preto je treba aby bol naimpregnovany, moj nebol ja som musel kupit cistiacu sadu s impregnacnym olejom za 20e a kamarat to KaN mal impregnovane uz od vyroby.

Odkaz ke komentáři

tak díky :) no chtěl jsem vyzkoušet na chvíli z Globusu tu šišku :smich: , jestli to bude lepší, ale nechce se mi vyndavat airbox a přidělávat to někam a dokupovat hadice atd.. když to nasadím jen místo airboxu a přidělám něják stačí to? Asi se bude přehrávat motor, že? Kord v létě.. takže je úplně jedno jestli konus nebo vložku? :) Jinak ta vložka mi přijde stejně i lepší, takže si koupím vložku

Editováno: , autor: Jehla23
Odkaz ke komentáři

dalo by sa ze by si si nechal spodnu cast boxu a tam to polozil ale tak vyzera to otrasne. ako som pisal lespia je vlozka nie je s tym ziadna robota a ked tomu budes chciet pomoct tak odpoj tu hadicu co dodava teplo od vyfuku a niecim ju zacpi, napr jak ja vrchnakom zo spreja. ak chces aby filter mal 100% ucinnost zabezpec aby tam isiel len studeny vzduch :palec2:

Odkaz ke komentáři

Tak jsem si to tady v rychlosti pročítal.. :) a pěkná práce, jestli jsem to teda dobře sečetl, za nějakých vyšlo to vše cca 258€ (30€+60€+100€+68€) (6250kč)... to jde... Na 1.4 původně 44kW si to pěkně sviští a pokud se tím celkově zlepšil průběh, tak proč ne.. ;):palec2: To nevadí, že tam není brutální stádo koní, každé takovéhlé účelné úpravě fandím.. ! :) tak ať slouží a jezdí ke spokojenosti uživatele. ;)

Taky jsem si měřil a natáčel zrychlení po všech úpravách a chipu, ale to sem dávat nebudu, jelikož to je téma o 1.4 44kW a já jsem jinej obsah a jiný palivo... :D ale co jsem chtěl říct, že jsem po všech úpravách spokojenej, ale člověk si časem zvykne, říkám si, že by to mohlo jet rychleji.. ;):D je to začarovanej kruh... :)

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...