jiri.82 Vloženo 9. Duben 2011 Sdílet Vloženo 9. Duben 2011 Našetřil jsem cca 170tis. a dostal jsem nabídku na zachovalou Fabii 1,4 TDI 59 kw s nízkým počtem najetých km. Všichni mě ale od koupě odrazují kvůli hlučnosti motoru a nevýraznému výkonu. Šli byste s mýma penězma do této Fabie nebo mám vzít raději Octavii 1,9 TDI 66 kw např. o rok starší s vyšším počtem najetých km v hatchb.? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.82 Vloženo 9. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2011 a hodnotíte hlučnost jako vyšší než u octavie 1,9 tdi např.66kw? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiri.82 Vloženo 9. Duben 2011 Autor Sdílet Vloženo 9. Duben 2011 a máte taky 59 kw? a neexistuje řešení jak ten hluk utlunit na úroveň octavie?a jak se potýkáte s předjížděním na dálnici? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerox Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 Taky mám 1.4TDI, ale 51kW. Co se týká hluku, tak oproti 1.9TDI je o něco horší, přece jenom ten válec tomu chybí, ale po čipu (na 66kW) se motor trošku uklidnil hlavně ve městě, na dálnici mi příjde 1.4 a 1.9 prakticky stejná. I spotřeba je dobrá, jezdím furt do 5 litrů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 11. Duben 2011 Sdílet Vloženo 11. Duben 2011 řekl bych, že zrovna na dálnici je rozdíl mezi 1.4 a 1.9 docela velký a to jak výkonově, tak i hlukově. ve městě to může být i nastejno (krom zvuku ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
zerox Vloženo 12. Duben 2011 Sdílet Vloženo 12. Duben 2011 (editace) x Jo, ale já psal že po čipu se motor zlepšil, v sériovém stavu tam rozdíl opravdu je. Každopádně 1.4TDI není špatnej motor, hlavně teda 59kW, která má delší převodovku a míň žere. Další výhoda je, že se na něj platí menší pojistka Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Olin Porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coala Vloženo 13. Duben 2011 Sdílet Vloženo 13. Duben 2011 Osobne si myslim ze je to hodne individualni. Taky jsem se toho obaval a kdyz jsem si FI kupoval presne s dotazovanym motorem bylo to hrozne. Neni se cemu divit benzinove motory maji jinci zvuk ;o) Ale po prvnim tydnu a to prevazne s dopravou po Praze jsem si zvykl, ze mi to uz skoro neprijde jen pod temi 2t ot to je takove, ze si clovek vzpomene usmeje se a prida Vykonove myslim pro takove auto skvely motor (muj nazor ). Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 15. Duben 2011 Sdílet Vloženo 15. Duben 2011 Kucí a máte nějaký zkušenosti s převodovkou k 1,4 TDI? nějaký problémy, vysypání atd? neslyšeli ste někdy? dík Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
boobika Vloženo 15. Duben 2011 Sdílet Vloženo 15. Duben 2011 (editace) když to nebudeš tahat (případně předchozí majitel) pod plným plynem na pětku z 1500ot., tak vydrží. to je docela častý problém u naftových motorů. sílu na to mají, ale převodovka si celkem užije rázů. není to autobus a musí se to držet v rozumných otáčkách samozřejmě může být i nějaká konstrukční vada špajzky a i když se k ní budeš chovat s citem, stejně může kleknout. Editováno: 15. Duben 2011, autor: boobika Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 15. Duben 2011 Sdílet Vloženo 15. Duben 2011 Zvukově je to zlý, chrochtá fakt všechno, na volnoběh, já citlivka slyšim i rozdíl ve zvuku při sešláplý spojce a při uvolněný spojce. (V autorizovanym servisu nic neslyseli) Zapnu li klimu klesnou otacky a hned se to víc klepe:) Má to prostě svojí atmošku tenhle motor:) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
findar Vloženo 16. Duben 2011 Sdílet Vloženo 16. Duben 2011 Mám přesně rok tu samou,v létě jezdím za 4 litry a to dojíždím do práce cca 10 km,jinak na chalupu a jiné pojížďky.Za rok najedu tak 10-12000km.Maximální spokojenost,trochu hluku se dá vydržet,nehoním ji a když je potřeba tak jede jako ďas.Prostě paráda.Jenom ta cena za naftu... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coala Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 Kucí a máte nějaký zkušenosti s převodovkou k 1,4 TDI? nějaký problémy, vysypání atd? neslyšeli ste někdy? dík Problem moji prevodovky je ze po delsi ceste pri naslednem rozjezdu napr na krizovatce si popovidaji zuby z 1. na 2. stupen.Mluvim o rozjezdu ne na duchodce a ani na pirata. Jelikoz se to deje opravdu pouze po delsich cestach byla mi doporucena vymena oleje v prevodovce. Koncem tydne by mel byt olej vymenen tak uvidim zda to bude ok jinak pry synchron + spojka. Dam echo jaky bude vysledek. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 26. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 26. Červenec 2011 (editace) x tak na to sem zvedavej. podobnej problem (nezavislej na delce predchozi jizdy) jsem taky resil, vymenil jsem taky olej a pak radeji uz radil s citem a nevyvolaval si psichycky problemy tim, ze bych musel poslouchat zuby mezi 1 a 2. nicmene ted pri ceste z italie mi to u brennneru pri podrazeni na 3ku skrtlo jako bych nezmack ani spojku, tak sem pak sazel v celem sjezdu z brenneru 3ku 4ku 5ku 3ku atd a nic, az zase u zlicina v praze podrazeni na 3ku jako kdybych neumel radit. Dva mechosi se v tom svezli a presvedcili me, ze sem kopyto já. i já tomu uz verim, od té doby (mesic) se to neopakovalo - ale taky dal nez kolem mesta sem s tim zatim nejel. Tak nevim kurňáááá uvidime co ted vejlet do rakous. Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Olin Porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coala Vloženo 28. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2011 (editace) Takze auto je doma a prvni pocity z razeni jsou opravdu velmi dobre. Razeni je o neco lehci ale nejvic je zmena znat pri podrazovani kdy jsem obcas mel strach zda nebudou "zoubky". Nicmene delsi trasa zatim nebyla a tak dam vedet jaky bude vysledek. Jinak jsem byl v servisu informovan ze ma Fabka(r.v. cerven 2006) spada do svolavaci akce skodovky u ktere doporucuji pri problematickem razeni zmenit typ oleje. Jaky typ je novy olej bych mooozna dohledat ve fakture. Editováno: 28. Červenec 2011, autor: Coala Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Host amissus Vloženo 28. Červenec 2011 Sdílet Vloženo 28. Červenec 2011 Mi se třeba zvuk TDI vždycky velmi líbil, ať jde o tří nebo čtyřválec. Nejlepší je si to poslechnout a projet osobně, co říkají ostatní, po tom je mi luft. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coala Vloženo 14. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 14. Srpen 2011 Takze auto je doma a prvni pocity z razeni jsou opravdu velmi dobre. Razeni je o neco lehci ale nejvic je zmena znat pri podrazovani kdy jsem obcas mel strach zda nebudou "zoubky". Nicmene delsi trasa zatim nebyla a tak dam vedet jaky bude vysledek. Jinak jsem byl v servisu informovan ze ma Fabka(r.v. cerven 2006) spada do svolavaci akce skodovky u ktere doporucuji pri problematickem razeni zmenit typ oleje. Jaky typ je novy olej bych mooozna dohledat ve fakture. Takze prvni vetsi vylet za nami a prevodovka se chova uplne skvele. Bez starosti mohu podrazovat i se celkem slusne rozjidet. Panum v servisu patri velky DIK! Ale pri te chvale me opustil brzdovy spinac svetel, ale o tom uz nekde jinde Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 15. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2011 (editace) x cau to je zajimavy s tim olejem, nemel bys k tomu neco vic? ja tam pri te vymene jak tu pisu vyse dal predepsany original. Moje auto je taky z 2006, nevim ale kde zjistit primo datum vyroby, mam datum registrace v TP 11/2006, takze to by mohl byt nejaky zari? Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Olin Porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coala Vloženo 15. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 15. Srpen 2011 (editace) x Ahoj Kostio detaily jsem rozepsal zde jinak vyrobu mi zjistili dle VIN. Zkus dotaz v autoriz. servisu na typ oleje a budes mit klid. Hlavne doufam, ze to bude dlouhodobe vyreseno ;o) ted me zas prekvapil spinac brzd, ale oprava za 15 minut a 10euro vlastnimi silami. Drzim palce at to doresis koukam, ze te to trapi pekne dlouho Ja auto poridil po predchozim majiteli v breznu a ten na to ocividne kaslal. Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Olin Porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 16. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2011 (editace) x Nejses z Prahy? ono to je totiz tak, ze nemam zadny referencni auto se kterym bych porovnaval a spoustu veci muze byt "normalni" projev, ale obecne sem na svy auto dost precitlivelej i proto, ze to nemam jen na popojizdeni Prahou a okolim, ale beru na strechu serfa a jezdim s tim i docela daleko k morim a jezerum, takze vse musi bejt v cajku:) díky Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Olin Porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coala Vloženo 16. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 16. Srpen 2011 (editace) x Ahoj ano z Prahy jsem. Na vlastni auto je normalni clovek vzdy haklivejsi. Klidne to muzem pristi tyden porovnat nicmene po tom co sis uzil bych nevahal a na vymenu bych se dotazal v servisu prip rovnou poridil olej a vymenil(nechal vymenit). Tim clovek nic nezkazi. Jak pises ze s tim najezdis hodne nemuze byt na ceste spojka? Editováno: 19. Srpen 2011, autor: Olin Porušení pravidel - nekopírovat předchozí příspěvek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 20. Srpen 2011 Sdílet Vloženo 20. Srpen 2011 (editace) x Ahoj ano z Prahy jsem. Na vlastni auto je normalni clovek vzdy haklivejsi. Klidne to muzem pristi tyden porovnat nicmene po tom co sis uzil bych nevahal a na vymenu bych se dotazal v servisu prip rovnou poridil olej a vymenil(nechal vymenit). Tim clovek nic nezkazi. Jak pises ze s tim najezdis hodne nemuze byt na ceste spojka? Ahoj, promin, nevsim sem si zes mi reagoval na muj prispevek. Rad v Praze nekam dorazim na malej pokec a srazek. Olej jsem menil v prevodovce loni, sem dost zvedavej co mi reknes na moji prevodovku. Editováno: 23. Srpen 2011, autor: Kostia Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kostia Vloženo 1. Březen 2012 Sdílet Vloženo 1. Březen 2012 Má ještě někdo 1,4 tdi? Se zkušenostma sem, řazení, chod motoru, převodovka, vše nás zajímá Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Coala Vloženo 1. Březen 2012 Sdílet Vloženo 1. Březen 2012 Nova zkusenost kdyz prestaly krute mrazy zaclo krute vrzani. Nejprve od vsech v "tlumicu". Nyni kdy teplota navstevuje jarni hodnoty. Vrzani prichazi od prednich naprav... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miki966 Vloženo 1. Březen 2012 Sdílet Vloženo 1. Březen 2012 Zdar pánové Fábia 1 1,TDI R.V.2003:Před pár dny jsem taky absolvoval výměnu oleje v převodovce.Prvotní informace byla,že náplń je dva litry.U výměny jsem byl osobně přítomen.Vypuštěno bylo do mrtě,nebo alespoň už nic nevytékalo.Při nalévání nového oleje(naléváno takovou šprickou-něco jako pumpička s hadičkou) mechanik do převodovky dostal cca 1,5-1,75l oleje.Pak už začal z otvoru vytékat.Při mém dotazu,že by se měly vejít 2 litry mi řekl,že ono se toho napovídá.V nějaké příručce jsem se dočetl,že by se po dolití(myšleno když to začne vytékat) měla převodovka uzavřít a nastarovat.(nevím jak přesně to bylo formulováno),pak znovu otevřít a dolít do plna.Olej se dostane na kola atd. a celkově ho asi ubyde.No a teď můj dotaz.Nebude mi ten půl,nebo čtvrt litr v převodovce chybět? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
miki966 Vloženo 1. Březen 2012 Sdílet Vloženo 1. Březen 2012 Omlouvám se.Tenhle příspěvek měl být umístěn jinam. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.