marcelnagy Vloženo 2. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2006 Dobrý deň. Rád by som sa poinformoval či už niekto menil brzdovú kvapalinu na octavii II. A akú ste pri výmene použili. Diky moc za odpoveď. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orim Vloženo 2. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 2. Červenec 2006 to marcelnagy: A si si isty,ze ti ju treba vymenit?Pred niekolkymi dnami som absolvoval servisnu prehliadku(po 2 rokach prevadzky vozidla) a ocakavam som ,ze mi vymenia popri inom aj brzdnu kvapalinu,ale oni len zmerali bod varu a ked je v poho (myslim ze do 150 C je v poriadku) tak ju nemenia..... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 9. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2006 v nejblizsi dobe uz me auto žene na druhou garancku, tak ti napisu, jestli menili brzdovku, ale pochybuju, pri prvni ji taky nemenili Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
DIAGNOSTIK Vloženo 9. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2006 Brzdová kapalina se mění,pokud se nepletu,po dvou letech.Nic se neměří,automaticky se mění.Její hodnota varu ,nová ,je 265 stupnů. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Orim Vloženo 9. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 9. Červenec 2006 Brzdová kapalina se mění,pokud se nepletu,po dvou letech.Nic se neměří,automaticky se mění.Její hodnota varu ,nová ,je 265 stupnů. Ano aj v navode je napisane,ze po dvoch rokach by sa mala vymenit,ale ako som uz skor pisal mne iba zmerali bod varu........ Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 tak jsem se vratil s autem po druhy garanci 60tis km a brzdovku jeste nemenili. casove mi ta garance vysla na rok a pul co auto mam... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Brumla Vloženo 21. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 21. Červenec 2006 Právě koukám do literatury, která je autorizována přímo výrobcem a tam se vysloveně píše, že u Octavie II je předepsána výměna brzdové kapaliny každé 2 roky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 23. Červenec 2006 Sdílet Vloženo 23. Červenec 2006 tak to vyjde az na treti garanci a slabej pulrok, to se s ni snad nic drastickyho nestane... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 brzdovka se mění po dvou letech... má takovou životnost... a zvlášt když se s autem jezdí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luke288 Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 takze co? mam po uplynuti dvou let jet hned na vymenu, nebo to pocka na dalsi garanci? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 Až pojedeš na garanci tak jim to připomeň, ale myslím si, že to udělají sami... Tak akutní to zase není... Toť můj názor Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
century Vloženo 17. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 17. Říjen 2006 Třeba dneska jsem byl na výměně kapaliny, auto nemám v záruce tak jsem tam jel kvůli tomu a ještě pár věcem.. Nevím jestli je to jenom můj pocit, ale celkově jsou brzdy takový lepší, něco k lepšímu je v tom... Jde líp brzdovej pedál... Říkám to co se projevilo na mém autě Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
FUGAS Vloženo 21. Říjen 2006 Sdílet Vloženo 21. Říjen 2006 Mě tu kapalinu na 2. garančce vyměnili automaticky a nic neměřili. Prostě se to má udělat, tak to udělali. Docela by mě zajímalo, jestli jí těm co jí nevyměnili s tím, že je to ještě dobrý náhodou nenaúčtovali. Ani bych se nedivil. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 takze co? mam po uplynuti dvou let jet hned na vymenu, nebo to pocka na dalsi garanci? pocka to na dalsiu garancku, len na to nesmies zabudnut Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
fabka2004 Vloženo 7. Listopad 2006 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2006 ja som menil na svojej Fobii po 3r a ziadnu zmenu som nepocitil Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
carrera1 Vloženo 7. Únor 2008 Sdílet Vloženo 7. Únor 2008 mali ti ju automaticky vymeniť po dvoch rokoch. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
misom Vloženo 7. Únor 2008 Sdílet Vloženo 7. Únor 2008 Dobrý deň. Rád by som sa poinformoval či už niekto menil brzdovú kvapalinu na octavii II. A akú ste pri výmene použili. Diky moc za odpoveď. No nevymenili lebo sa im nechcelo, jednoduchsie je zmerat bod varu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
rostama Vloženo 7. Únor 2008 Sdílet Vloženo 7. Únor 2008 Třeba dneska jsem byl na výměně kapaliny, auto nemám v záruce tak jsem tam jel kvůli tomu a ještě pár věcem.. Nevím jestli je to jenom můj pocit, ale celkově jsou brzdy takový lepší, něco k lepšímu je v tom... Jde líp brzdovej pedál... Říkám to co se projevilo na mém autě A měnili Ti jen brzdovou kapalinu nebo komplet čistili brzdy ? Kapalina sice znát být může, ale co si pamatuju, vždycky jsem si nechal pročistit celé brzdy, namažou i čelisti a pak to brzdí trošku jinak, je to takové citlivější. Zkus mrknout na fakturu, jestli fakt jen brzdovka nebo i čištění. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
pajko Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 zdravim vas, kazda brzdova kvapalina ma daku specifikaciu ktora je pre kazde auto ina ako pri motorovych olejoch? je to DOT3, DOT4 atd alebo na co si mam dat pozor pri kupe kvapaliny? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
1.8T Vloženo 9. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 9. Prosinec 2009 Mám auta vždy 6 let a nikdy jsem brzdovku neměnil... párkrát jsem se nachomýtl k reklamní akci kdy u pump výrobce či Elit zdarma měřil bod varu a i u 5tiletýho auta to bylo v zeleném poli s velkou rezervou... Dva roky jsou alibismus automobilky... stačí po 4-5 letech Množsví ujetých km s tím nemá nic společného, jde o to že kapalina je hydroskopická a tím se snižuje bod varu. Voda najímaná do kapaliny se při velkém snížení bodu varu a extrémním brždění může začít vařit čímž se v brzdách vytvoří vzduchové bubliny (pára) který pruží a pedál změkne a sníží se brzdný účinek... ale je to extrémní scénář, v praxi vpodstatě nereálný... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 mne sa len pozreli, ci malo auto 2 roky - a automaticky vymenili. Ale ako! Vypustili mi ju na kalesa!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 10. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 10. Prosinec 2009 Mám auta vždy 6 let a nikdy jsem brzdovku neměnil... párkrát jsem se nachomýtl k reklamní akci kdy u pump výrobce či Elit zdarma měřil bod varu a i u 5tiletýho auta to bylo v zeleném poli s velkou rezervou... Dva roky jsou alibismus automobilky... stačí po 4-5 letech Množsví ujetých km s tím nemá nic společného, jde o to že kapalina je hydroskopická a tím se snižuje bod varu. Voda najímaná do kapaliny se při velkém snížení bodu varu a extrémním brždění může začít vařit čímž se v brzdách vytvoří vzduchové bubliny (pára) který pruží a pedál změkne a sníží se brzdný účinek... ale je to extrémní scénář, v praxi vpodstatě nereálný... staci ist z lyzovacky v Alpach... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Martingeff Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 Byl jsem už na třech garančkách 30, 60 a 90 tisíc km a zatím mně pokaždé řekli, že brzdovka je OK a není ji potřeba vyměnovat. Letos v létě až pojedu na další prohlídku budu trvat na výměně a na vyčištění brzd. Loni mně měnili destičky - předek i zadek, ale brzdovku ne. Asi záleží jakou má zrovna ten mechanik co to dělá náladu a jestli se mu chce to udělat. Nevíte za jakou cenu výměnu brzdovky ve Škoda servisu udělají? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Cjoctavian Vloženo 18. Prosinec 2009 Sdílet Vloženo 18. Prosinec 2009 mozno len chceli usetrit brzdovku pre svoje auta... Inac to nie je az taka draha zalezitost, ale cenu si presne nepamatam Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jakataka Vloženo 14. leden 2010 Sdílet Vloženo 14. leden 2010 já tam tu brzdovku mám asi už čtyři roky. Do servisu chodim pravidelně a nikoho nenapadlo mi ji vyměnit. Asi změnim servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.