Přejít na obsah
View in the app

A better way to browse. Learn more.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

A full-screen app on your home screen with push notifications, badges and more.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Dobrý den,

:help:

Prosím Vás o radu, občas se stane, že po nastartování je slyšet takový nepříjemný protáčivý zvuk, řekl bych že to bude startér(asi po 15vteřinách sám od sebe přestane), ale nechápu jakto, že se protačí i když se klíč normálně vrací do své polohy, řeším to tím, že když se to stane, tak okamžitě vypnu motor a počkám než se dotočí.

Jsem v tomhle začátečník, takže nvm v čem může být problém.

:help:

Děkuji za radu

Přeji hezký den

podle mě se nevrací pastorek na startéru. Starér rozdělat prověřit jak chodí kotva co vysunuje pastorek, případně vyměnit cívku na startéru

• Autor

takze novy starter?

Minimálně rozdělat, vyprat ložiska a kluzné vložky v beneli, znovu namazat a složit - lépe vyměnit za nové, jen při té příležitosti (když už bude startér venku a "kuchnutej") bych udělal radši komplet repas - to znamená zkontrolovat a případně vyměnit ložiska, huhlíky, komutátor, spínač, náplň maziva v planetovém soukolí... Cenově to vyjde tak na 1000,- až 1500,- se vším všudy (s prací) u soudného dobrého mechanika, nebo 2500,- u vydřiducha a ještě víc u zloděje (= značkový servis Škoda). Nový startér stojí samotný jako ND kolem těch 2500,- podle toho jak se zadaří sehnat dodavatele.

• Autor

1000 až 1500? za to bych mel novy startér :-)

Jak kde a jak u koho - já kupoval new startér Magneton s planetovým reduktorem a s pastorkem na Fávo ´94 za 2000,- v krámě s ND. Jak říkám, záleží jak si seženeš dodavatele.

nj rychloběžku ano, ale klasiku do těch 1500 pořídíš new vždycky... apropo není vlastně jasné co máš zda MPIčko s rychloběžkou nebo BMM s klasikou

Upraveno od Malta

Já mám právě dojem, že Feli dostala už od prvních SPI "rychloběžku" - čímž se ten motor lišil od jinak totožného použitého v ´94 Fávu. Nejsem servisák, ale myslím si že klasika startér s přímým náhonem (výstupní pastorek přímo na hřídeli rotoru) se přestal montovat právě s ukončením výroby Favorita...

tak to bohužel nee, mám SPI (BMM) a tak půlroku zpět jsem musel svůj origo klasiku startér měnit za repas

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Configure browser push notifications

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.