Publikováno Květen 11, 201114 r Dobrý den, Prosím Vás o radu, občas se stane, že po nastartování je slyšet takový nepříjemný protáčivý zvuk, řekl bych že to bude startér(asi po 15vteřinách sám od sebe přestane), ale nechápu jakto, že se protačí i když se klíč normálně vrací do své polohy, řeším to tím, že když se to stane, tak okamžitě vypnu motor a počkám než se dotočí. Jsem v tomhle začátečník, takže nvm v čem může být problém. Děkuji za radu Přeji hezký den
Květen 12, 201114 r podle mě se nevrací pastorek na startéru. Starér rozdělat prověřit jak chodí kotva co vysunuje pastorek, případně vyměnit cívku na startéru
Květen 13, 201114 r Minimálně rozdělat, vyprat ložiska a kluzné vložky v beneli, znovu namazat a složit - lépe vyměnit za nové, jen při té příležitosti (když už bude startér venku a "kuchnutej") bych udělal radši komplet repas - to znamená zkontrolovat a případně vyměnit ložiska, huhlíky, komutátor, spínač, náplň maziva v planetovém soukolí... Cenově to vyjde tak na 1000,- až 1500,- se vším všudy (s prací) u soudného dobrého mechanika, nebo 2500,- u vydřiducha a ještě víc u zloděje (= značkový servis Škoda). Nový startér stojí samotný jako ND kolem těch 2500,- podle toho jak se zadaří sehnat dodavatele.
Květen 13, 201114 r Jak kde a jak u koho - já kupoval new startér Magneton s planetovým reduktorem a s pastorkem na Fávo ´94 za 2000,- v krámě s ND. Jak říkám, záleží jak si seženeš dodavatele.
Květen 15, 201114 r nj rychloběžku ano, ale klasiku do těch 1500 pořídíš new vždycky... apropo není vlastně jasné co máš zda MPIčko s rychloběžkou nebo BMM s klasikou Upraveno Květen 15, 201114 r od Malta
Květen 15, 201114 r Já mám právě dojem, že Feli dostala už od prvních SPI "rychloběžku" - čímž se ten motor lišil od jinak totožného použitého v ´94 Fávu. Nejsem servisák, ale myslím si že klasika startér s přímým náhonem (výstupní pastorek přímo na hřídeli rotoru) se přestal montovat právě s ukončením výroby Favorita...
Květen 15, 201114 r tak to bohužel nee, mám SPI (BMM) a tak půlroku zpět jsem musel svůj origo klasiku startér měnit za repas
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.