Přejít na obsah

zámena motoru 1.6i 74kw AKL za 1.6i 75kW AVU

euix

Doporučené příspěvky

Zdravím mám problém, zadrel som otcovi škodu octavia 1.6i - SR 74KW automat ......

Zohnal som druhý motor ale s kodom AVU, bude sa to dať na tú RJ a elektriku a taktiež bude naň pasovať automatická prevodovka ???

Ďakujem za rady

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

hmm, budeš si muset asi počkat na někoho, kdo to opravdu dělal a nebo to riskneš a zkusíš to prohodit.

Teorie (resp.příručka) napovídá, že by to mohlo jít, až na pár uprav, ale praxe může ztroskotat na skrytých blbinách.

motor - asi jo

převodovka - asi jo

ŘJ - je postavená na 74kW. Motor AVU je 75kW. Těžko říct. Vyšší kopresní poměr, možná i jiná vačka - můžou zápaly haprovat.

Změny, kterých jsem si letmo všiml na 75kW:

- olej. vana (prohodit)

- škrtící klapka (prohodit), případně prohodit raději celé saní kvuli proměnnému sacímu systému.

- sekundární vzduch (zaslepit)

- výfuk.potrubí prohodit (kvůli EGR-zpětné vedení vyfuk. plnyů)

- odvzdušnovací hadice z olej filtru (zaslepit)

a možná další takové chujoviny.

A nebo zkusit opravit starej motor z dílu toho náhradního :-).

Hodně štěstí.

Editováno: , autor: Haski
Odkaz ke komentáři

Díky, tak asi motor pôjdem vrátiť :-) myslel som si že VW group je večšie lego, mechanik povedal že to pasovať nebude " asi sa mi stým nechce paprať " a vôbec že aj keď zoženem motor s istým kodom, že to na automat pasovať nebude ... čo sú vajčáci ?? to robili ako dva bloky rozdielne ?? a v každej iná kluka alebo čo :-)

Editováno: , autor: Luďa
necituj předchozí příspěvky
Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...