martinsticky Vloženo 14. Červen 2011 Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 Zdravím , snad nezakládám zbytečně nové téma . měl bych dotaz ohledně multifunkčního modulu na ovládání radia a telefonu na fabii II . Nějak ho nemohu najít v origo příslušenství Škody a ani se jsem nepochodil v autosalonu prý že se nedodává a nejde dokoupit . Pokud máte někdo tip nebo odkaz kde ho mají a schéma zapojení modulu byl bych moc vděčný Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 14. Červen 2011 Sdílet Vloženo 14. Červen 2011 (editace) Určitě ho seženeš v každym Škoda autorizovanym servise jako náhradní díl, ne jako příslušenství.... Není to určený pro dodatečnou montáž..... Připojenej je triviálně 4 dráty.... kostra ,12V svorka 30, a CAN Komfortu Editováno: 14. Červen 2011, autor: Jikra Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luksa_30 Vloženo 15. Červen 2011 Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 a na co to tak přijde? taky bych připojit ovládání rádia pod volant do roomstera před facelift? a co vše musím koupit a náhodou čísla dílů? a ještě jeden dotaz bude fungovat s navigací nexus? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinsticky Vloženo 15. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 15. Červen 2011 (editace) Konečně jsem se dopátral za kolik a kde ho mají ale za tu nekřestˇanskou cenu jsem to zamítl dávat 7000 za tohle nenene a dalších 3500 za montáž To luksa ten modul je pouze jen pouze před facelift a je umístěn pod volantem viz návod k obsluze vozu Editováno: 15. Červen 2011, autor: martinsticky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luksa_30 Vloženo 16. Červen 2011 Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 tak to je mazec cena, jinak dik. Jen za blbou páčku? a pokud by to člověk někde sehnal, máte info že by to chodilo s nexusem? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinsticky Vloženo 16. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 16. Červen 2011 Jojo za blbou páčku takovej ranec chtěj atˇ si strčej do řiti , budu se poptat a podívat se po bazarech a stím nexusem to nevím ale asi ne , ten modul je pouze k ovládání radia a telefonu co mi bylo řečeno Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luksa_30 Vloženo 17. Červen 2011 Sdílet Vloženo 17. Červen 2011 to je hnus, co si vše nechají zaplatit, a auta co se sem tahají z ciziny, to je výbava sto a jedna:(( Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
martinsticky Vloženo 18. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 18. Červen 2011 No jo no vždytˇ je škoda wolskwagenu a ten si nechá zaplatit kdejakou blbost a ten jen tak něco navíc nepřihodí Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kedarek1 Vloženo 18. Červen 2011 Sdílet Vloženo 18. Červen 2011 (editace) Multifukční ovladač (páčka) pod volantem (před FL) Čísla dílů jsou: 5J0959441 - multifunkční ovladač rádia 5J0959441B - multifunkční ovladač rádia a telefonu cena je cca 1222,- Kč bez DPH ve ŠA (NORA). 5J0859849 - úchyt spínače cena je cca 21,60 Kč bez DPH ve ŠA (NORA). 5J0859209 - prvek těsnící cena je cca 11,- Kč bez DPH ve ŠA (NORA). 5J0858559 X - kryt tyče řízení (X - písmeno dle VIN) - jinak musíš vyřezat otvor do původního krytu cena je cca 214,5 Kč bez DPH ve ŠA (NORA). Dá se koupit i např. www.cc-díly.cz - lepší cena Plus nějaká "bižuterie" (konektor, piny, vodiče), můj odhad za materiál cca 2000,- Kč i DPH. Připojení je jak psal JIRKA. Cenu, kterou jsi získal, se tě chtěl někdo zbavit (aby jsi neotravoval) nebo tě chtěl pěkně oškubat. Editováno: 18. Červen 2011, autor: Kedarek1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Jikra Vloženo 18. Červen 2011 Sdílet Vloženo 18. Červen 2011 Kedarek za ty prachy už to jde, ale já ma fl tak pasu po mf volantu, ale nějak nikde nerostou Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Kedarek1 Vloženo 18. Červen 2011 Sdílet Vloženo 18. Červen 2011 (editace) To co jsem napsal jsou čísla dílů pro ovládací páčku pod volantem (před FL). Na multifunkční volant se zkusím kouknout. Editováno: 18. Červen 2011, autor: Kedarek1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 22. Září 2019 Sdílet Vloženo 22. Září 2019 ospravedlnujem sa, už som sa na toto pýtal v podobnej téme, a už potom som našiel túto kde to presne riešia, mám v pláne si dorobiť toto ovladanie len to zapojenie, máte niekto schemu ako to presne zapojiť, a trebo to potom aj naprogramovať? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 6. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2019 Neviem mi nikto poradit ako sa to zapaja presne, kam to ide do tej komfortky, ktory pin? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 6. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 6. Říjen 2019 (editace) Tak dostal som sa k schéme zapojenia, ktorú mi poslal Kedarek1, označenie toho multifunkčného ovládača je J527, ako je na schéme vidieť, proste to pripojím na zbernicu a na napájanie, len sa chcem opýtať treba aj niečo programovať? Editováno: 8. Říjen 2019, autor: kablikar007 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kablikar007 Vloženo 8. Říjen 2019 Sdílet Vloženo 8. Říjen 2019 Takže, dneska som sa pustil do montáže tej páčky, mal som z vrakoviska aj s tým spodným plastom aj s konektorom, takže v prvom rade musel ísť dole volant, potom som dal dole tie plasty natiahol som káble, kostru som dal na šróbe, ktorý bol hneď pri volante. Napájanie a zbernicu som ťahal k rádiu, kde som sa pripojil na zbernicu a na napájanie autorádia, potom všetko zložiť, nahodiť volant, pripojiť naspäť baterku a hneď aj bez programovania to začalo fungovať, takže dúfam že toto niekomu pomôže, a keby niečo kľudne píšte. Toto všetko by som nezvládol za pomoci Kedarka1 ktorý mi zohnal aj schému tej páčky. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emppu Vloženo 31. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2023 Mám takový dotaz, na CAN sběrnici se dá připojit už někde v okolí volantu, nebo kde je nejbližší možný vstup do CANu? Předpokládám, že musí jít někde poblíž do přístrojové desky k MAXIDOTu apod. Jak to mají řešená auta, která mají páčku ovládání nebo MF volant z výroby? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 31. Srpen 2023 Sdílet Vloženo 31. Srpen 2023 MF volant komunikuje přes LIN-BUS. CAN by mohl být ve snímači natáčení volantu, jestli ho tam máš. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Emppu Vloženo 1. Září 2023 Sdílet Vloženo 1. Září 2023 Ahoj, Pokud jsou v MF volantu třeba tlačítka na ovládání rádia, někudy to ale do CANu probublat musí, není tak? Jinak by se příšlušné zprávy nedostaly do rádia. Nicméně ať už v případě instalace páčky nebo MF volantu se asi jeví nejrozumnější zapojit vše od volantu až přímo do FAKRA u rádia. Fascinuje mne, že na to ale není žádný plug-and-play kabelový svazek a musí si ho člověk vyrobit sám... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jipol57 Vloženo 1. Září 2023 Sdílet Vloženo 1. Září 2023 LINBUS jde do hlavní ŘJ, a tam to nejspíš předá do CANu. Prohlídni si schemata. Někde tady jsou. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.