cosmicboy Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 K těm filtrům to je dle mého názoru na pocitu každého, já jsem třeba věrný firmě Bosch. Ale i u mě to je skutečně jen kvůli pocitu, že dávám autu určitou "kvalitu", bohužel nemohu potvrdit, jestli to je pravda. Každý tě tu bude tvrdit, ať se vyhneš Číně a používáš jedině Mann, Bosch, prvovýrobou... Ale nikde jsem zatím neviděl nějaký test, který by potvrdil, že neznačkové filtry jsou nějaká tragédie. Vždy to je jen o tom, že "se říká", popř. má někdo známého automechanika a ten to tvrdí... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3dclub Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Jo shrnul jsi to naprosto přesně Jeden dává to, druhý zase to. Pro někoho je nejlepší to, a pro někoho zase to. Já do ostatních aut v rodině dávám jen Mann, bohužel tahle Fabča více stojí než jezdí, a dávat pětiklíště za Mann palivák se nám nechce. Má nějaké porodní bolesti a palivák je stále původní (soudě podle škodovácké samolepky na něm ) Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
kartarhk Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Kdysi ve světě motorů testovaly vzduchové filtry a jestli si to pamatuji dobře, tak sportovní filtry z logiky věci totálně propadly, u číny pak nebyl problém v kvalitě filtračního papíru ale v provedení těsnění po obvodu filtru. I když v tomto případě to je asi jedno tak Viku ani Meyle bych si do auta už nedal. Když už tak Mann, Bosch, Hengst, Mahle nebo Purflux (Patentované skládání filtračního papíru) 😉 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 před 4 hodinami, 3dclub napsal: Jo shrnul jsi to naprosto přesně Jeden dává to, druhý zase to. Pro někoho je nejlepší to, a pro někoho zase to. Já do ostatních aut v rodině dávám jen Mann, bohužel tahle Fabča více stojí než jezdí, a dávat pětiklíště za Mann palivák se nám nechce. Má nějaké porodní bolesti a palivák je stále původní (soudě podle škodovácké samolepky na něm ) To je zase debata... Kolikrát ten palivový filtr budeš ještě měnit? Nesjpíš už nikdy. Pokud existuje, dej tam originál a máš po starostech, kterou značku vybrat. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3dclub Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Já píšu, že se mi do stojícího auta nechce cpát palivák za pětibábu a ty mi napíšeš ať tam dám filtr za 8 kil.. Tak hlavně že umíš zhodnotit debatu Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 No jasně, tak co řešíš? Kup shit za dvě stovky a máš to vyřešené. Proboha. Měníš ten filtr dvakrát do roka, nebo co? Že na tom šušníš pár stovek, které možná ušetříš, abys je pak utratil někde za nějakou kravinu... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosmicboy Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Shit za dvě stovky... A o tom je právě možná řeč :-). Máš k dispozici nějaký důkaz (test, laboratorní výsledek apod.), který říká, že čínský filtr za 200 Kč je shit a Mann za 800 je super? Ano, je to pravděpodobné, ale stále se pohybujeme na úrovni, že "se říká". A to rozhodně není důkaz, co když to je nakonec úplně obráceně a Mann je to samé, jen si připlatíš 600 za značkový nápis? Jinak zdůrazňuji, že nejsem příznivcem nejlevnější Číny, sám dávám Bosch, ale je to jen ze "zvyku". Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 No, asi to (shit) mělo být v uvozovkách... Nicméně pro mě je tedy rozhodně větší pravděpodobnost, že podezřele levný díl nebude zrovna výkřik kvality. Ať si koupí, co chce, tady to stejně nevyřeší. Ještě dodatek: U takových prkotin, jakou jsou díly za pár stovek (a navíc zrovna tady, kdy se mění jednou za x mnoho let), to vůbec neřeším, dám tam obvykle to, co dodává výrobce auta. Respektive to tam dá servis. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3dclub Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Já spíš nechápu proč jsi sem přišel a začal akorát toxicky komentovat, nikdo tě nenutil. No ale vem to čert. Já se tu jen ptal Filtron vs UFI vs Champion, nic jiného Vezmu UFI to se pravděpodobně prodává jako origo Žádnou levnou čajnu dávat nechci. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pawouk Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Jsi na veřejném fóru, tak musíš snést veřejnou debatu. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
cosmicboy Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Teď jsem mluvil se sousedem, před X lety měnil palivový filtr na 1.2 HTP a kupoval originál v autorizovaném servisu. A říkal, že přímo na filtru bylo UFI. 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
3dclub Vloženo 15. Říjen 2023 Sdílet Vloženo 15. Říjen 2023 Joo super, dík Já jsem taky googlil obrázky a víceméně našel origo krabičku, a vedle UFI filtr. Nebo i tady obrázek z fora, tenhle je tedy 4bar Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.