Sdíčák Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Zdravím všechny , Dnes budu na Naší Octavce měnit volant za novější. A tak mě zajímá když to všechno udělám, pak se nák musí aktivovat airbag ne? Když ho rozpojim při demontáži. ? VAG mám, jen sem to nikdy nedělal, tak prosím o radu Díky Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Luďa Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Podle mě nemusíš. Když mě vyndávali AirBag, tak ho tam jen z5 připojili a hotovo. Jen nesmíš při vyndaným AirBagu zapnout klíček do polohy 1, jinek se rozsvítí kontrolka na palubce. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Vlasta Vloženo 26. Červen 2011 Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Jak píše Luďa pokud nezapneš zapalovaní tak to nenačte chybu a vše funguje dál jinak bud někoho kdo má wag na vymazání nebo škodovka,já zapnul klíček takže aktivace ve škodovce mě stála 100kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sdíčák Vloženo 26. Červen 2011 Autor Sdílet Vloženo 26. Červen 2011 Ok, díky , jak jsem psal VAG mám a už jsem to i našel. Jít do jednotky 15 Airbag zadat kanál 02 a pak Je 0- Aktivovaný 1- Deaktivovaný. Takže klíček ani nebudu zapínat díky Kdyžtak sem hodim foto jak to vypadá. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ruste Vloženo 30. Červen 2011 Sdílet Vloženo 30. Červen 2011 nic neřeš, klíček jsi dej do kapsy a vyměň volant. Airbag pak aktivovat nemusíš. Airbag se ti deaktivuje, pokud budeš mít odpojení airbag a zapneš klíček. Systém pozná problém a odpojí ho z provozu. Já mám v O I volant z poslední verze O II RS a bomba Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Mikelangelo Vloženo 3. leden 2012 Sdílet Vloženo 3. leden 2012 Dobrý den, Měl bych dotaz ohledně té výměny volantu,koupil jsem octavu ale je tam nějaký sportovní starší volant,chtěl bych tam dát org. škodovácky ale uvažoval jsem o volantu z 2kove RS Facelift, šlo by to? a jak pak z airbegem? Dík za odpověd Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sdíčák Vloženo 24. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2012 Tak jsem volant vyměnil ( už to je dýl ) Ale ikdyž jsem měl odpojenou baterku, tak po zapojení atd.. To hlásí chybu Airbag, tak se ptám jak ho tedy aktivovat přes VAG ? Díky všem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 24. Únor 2012 Sdílet Vloženo 24. Únor 2012 Pokud jsi to vše dělal při odpojené baterce, tak po zpětném jejím připojení to přeci nemůže hlásit žádnou chybu. Když byla odpojená, tak ŘJ přeci nemůže vědět, že po tu doby byl nebo nebyl odpojen/připojen airbag. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sdíčák Vloženo 24. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 24. Únor 2012 Prosím, nebudeme to řešit, prostě to hlásí deaktivaci Airbagu a já Vás prosím, jak to Aktivuji přes VAG Děkuji Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 24. Únor 2012 Sdílet Vloženo 24. Únor 2012 já jen jestli se to všechno dělo při odpojené baterce, jako že píšeš že ano, pak teď jestli je chyba jen v tom, že airbag byl odpojený/připojený nebo je chyba v něčem jiném, třeba špatném (ne)připojení. No, promiň, že jsem se zeptal. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 24. Únor 2012 Sdílet Vloženo 24. Únor 2012 No musíš přečíst co tuto závadu způsobilo,případně v měřených hodnotách se dalí jednotlivé bagy zkontrolovat . Pokud v současné době není v systému chyba a je to jen zapsaná chyba, kterou jsi způsobil při výměmě volantu tak stačí chybu vymazat a kontkolka zhasne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 24. Únor 2012 Sdílet Vloženo 24. Únor 2012 A o tom víte, ano? Myslím, že toto varování vyhodí i samotný VAG. Tak bacha. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sdíčák Vloženo 25. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 Jojo, to vím Právě že Náše Octa je Brežen 2001 Koukal jsem v místech u plyn. pedálu, ale nikde jsem nenašel žádný štítek Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 Ja mam tovy dojem že ten štitek bude na te dane komfortce, a ta je za tim plastem Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Sdíčák Vloženo 25. Únor 2012 Autor Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 Takže tam není vidět bez rozdělání plastů ? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 mam dojem že ne ale neboj moc lomcovat s tim nemusiš , to viš jak ,kdyby komforka ti litala jen tak ve vzduhu tak by sis ji ukopnul pravo nohou a myslim si že by to nebylo moc dobre. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Wojnar Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 Jednak, nebavíme se o komfortce, ale řídící jednotce airbagů. Druhák, na plastu vedle plyn pedálu je v místě nad pedálem takový dost velký šroubek na křížový šroubovák, ten odšroubuješ a už pak jen vyhákneš ten plsat za kterým najdeš jednotku bagů. Štítek je na jdenotce, viz "Podle štítku, který je nalepen na ŘJ..." Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jozzi Vloženo 25. Únor 2012 Sdílet Vloženo 25. Únor 2012 A zase jsem se něco přiučil my si musime někdy sednout na pivku Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Když už se tu bavíte o tom jak se k jednotce bagů dostat,tak by jste mi mohli poradit,jak se dá odmontovat. U mě snad ani nemá cenu jí dávat na vag...Protože byla celá pod vodou a já musel ještě než by měla čas vyschnout startovat auto...takže se okamžitě rozsvítila kontrolka a jednotka je asi K.O. Budu muset rozdělávat tunel,nebo se k těm 4 šroubkům(natičkám?) dostanu?Přes ten otvor z boku? Mě vlastně štve jen ta svítící kontrolka...Stejně budu dávat Sport volant bez bagu a se spolujezdcem jezdím minimálně... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Jednotka drží na 3 matkách. Dostaneš se k nim jak popsal wojnar a z druhé strany tunelu - od spolujezdce. Pak jen vycvakneš konetkor a je tvoje. Osobně bych ji ani nedával na diagnostiku (nedá se opravit pomocí obyč VAG kabelu) a podle čísla koupil jinou. Na aukru jsem nedávno viděl. Načtení a mazání chyb Tě vyjde cca 500Kč a celou jednotku seženeš kolem 900Kč. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Opravdu od spolujezdce? Já mám za to že u řidiče je odnímatelnej kousek plastu...právě kvůli přístupu k té jednotce... Když koupím jednotku,tak pak stejně musím na diagnostiku ne?Stejně by mi svítila kontrolka... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Kolik máš airbagů? Mám volnou ř.j. airbagu canovou tedy od 2001 na dva airbagy. Je zcela OK . Zůstala mi když jsem vyměnil sedačky a přidal dva boční . Klidně ti ji i VAGem zkontroluji po zapojení. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Ondrero Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Já mám 2 bagy....Octavia rok 2001... Akorát jsem z Liberce...A s autem vyjedu až začnou letní gumy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Pepa007 Vloženo 26. Únor 2012 Sdílet Vloženo 26. Únor 2012 Pokud bys potřeboval ozvi se. Myslím dobře zabalit a pošta to zvládne. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jirina5 Vloženo 27. Únor 2012 Sdílet Vloženo 27. Únor 2012 Pošta to určitě zvládne. Pokud není jednotka napájená je prakticky jedno jak se s ní zachází. Taky jsem měl strach s ní vůbec pohnout, když jsem ji měl venku. Ale prý to tak není. Před koupí bych kontroloval číslo, ať jí máš stejnou... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.