Publikováno Červenec 11, 201114 r Zdravím naše pány plynaře..... Již jsem měl oktavku RS na plyn (tlak turba klasickych vcetne atmosfer. 1,6bar - na budiku tudiz 0,6b). A použival se tam STAG a myslim KME silver. Teď se mi ale jedná o to, že mám tlak plnění 2,4bar (na budiku tedy 1,4bar).... A tak se chci zeptat, jaký typ reduktoru by jste mi doporučili aby zvládal vyšší tlak turbiny? Hodlám na ni dělat přestavbu a plynař mi řekl že to bude asi malinko problém s tim tlakem a že bude muset taky pozjišťovat co by bylo nejlepší. Díky za konkrétní výběr a za pomoc.
Červenec 11, 201114 r pořád nechápu. proč řešíte nějaké tlaky reduktoru, jestli víš jak mfunguje přeplňovaný motor, tak je ti asi známo, že palivo je strháváno proudem procházejícího vzduchu, takže když jsi předělal turbo tak jsi zvyšoval tlak paliva(benzínu)? taky ne, tak proč plyn, je to jen o dodávce paliva, nic víc, když se dají pořádné vstřiky aby za určitý čas(ms) prošla ta dávka paliva tak není problém, samozřejmě musí být správně dimenzovaný MTV na nádrži, potrubí, ohřev reduktoru, aby to nezamrzalo a samozřejmě ty vstřiky....u Stagu se ti nikdy nestane, aby systém když nesprávně dávkuje tě "shodil" do benzínu, kdyby měl jet jak dlouho na chudou směs.BRC když to nezvládne, tě shodí zpět, ale zase má tu výhodu, že umí pracovat až do 4.5 atm, takže vo tom to je..
Červenec 11, 201114 r Autor No myslel jsem to tak, že tlak toho plynu v reduktoru bude potřeba vywšší, když mam i turbo tlak vetsi.... Prave aby se tam ten plyn fouknul, a aby to NAHODOU jakoby nefoukalo vzduch do reduktoru. Takhle laicky řečeno jsem to myslel. Aby ten reduktor nebyl víc namáhanej a tak :-) No rikali mi že to vidí na ten KME GOLD, ale ze i ten Silver by to měl utahnout, že je dělanej do cca 200kW, tak nevim no.....Snad ví co dělají. Ale říkal mi taky, že má malinko strach, že to bude náchylný na to seřízení a že v zimě je tlak toho plynu v nadrži jakoby nižší nebo co.... Ale to jsem nechapal co tim myslel.
Červenec 11, 201114 r LPG je v nádrži stlačené. K jeho roztažnosti se používá teplota, pokud je teplota nižší, roztažnost je taky nižší, pokud je teplota vyšší, tímpádem roztažnost taky. Snad chápeš... V zimě může mít půl nádrže LPG tlak třeba 6barů. Kdežto v létě samozřejmě teplo a 40-50°C v autě má za následek to, že v létě bude mít půl nádrže LPG tlak třeba prásku 8,5baru. Jinak by mě zajímalo, co to je za auto, motor s rel. tlakem 1,4Bar. Já jsem dělal relativ. tlakem 1,063bar a po druhé nevím jestli bych to dělal. Možná jsem měl dát Genius MAX od BRC (původně já ho chtěl, ale nedali mi ho do sady ) Jinak mě napadla taková "kokotinka"...mezi reduktorem a filtrem plyn. fáze nějakou "expanzní nádobku" o určité litráži, která by trochu kompenzovala změny tlaků. Ale je to pouze teoretický pokus "Made by Jeffery" Upraveno Červenec 11, 201114 r od PauLofWoCC
Červenec 11, 201114 r Autor Jo tak proto ta zima, ze by byl nizsi tlak a nestíhalo to zásobovat reduktor? Tomu by se nedalo pomoct eventuelně větší trubkou, jakože větší kapacita toho plnění? No ohledně te nadobky jsem jim to taky rikal,ale ze o tom nikdy neslyseli, takze oficalne to asi neni....nevim. Ted dotaz-proč bys do toho znovu nešel? V čem byl největší zádrhel?? Jinak jde o oktavku 1,8T poladěnou :-) tlak měřen VAGem, 2,4bar maximalka od 3tis ot/min. Dal jsem jim tam auto, rikali mi kluci ze eduktor GOLD by tam nejradsi dali,ale ze ho nemaj skladem. Tak ze tam daji Silver, ze by to měl stacit bezproblemu zasobovat, a ze rozdil v tom silveru a goldu je vicemene jen že gold ma dva vystupy a o malinko vykonejsi. Prinejhorsim kdyby to na silver neslo,tak tam daji ten gold. Co ty na to?
Červenec 11, 201114 r nevím proč by ti neměli dát ve skladu Paule Maxe reduktor,je to normální sada, dnes tu mám Volvo S60 2.4 5 válec, 184 KW výkon, takže sada s Maxem do 240 kW výkonu a žluté vstřiky MY09(ty nové s ocelovými membránami 42kW na válec a žádný problém, od zadu dopředu trubka 8mm, MTV extra, s nasávací trubkou z nádrže ne 6 ale 8 mm a není žádný problém, takhle to děláme běžně a žádné auto s turbem nemělo nikdy problém....na Goldu se naleptá gumička na vstupu, spadne mu za pár tisíc tlak a je v pr...., Valteky jsou proti novým brckovým vstřikům šneci, než se setrvačností pohnou, auto už stojí v garáži....
Červenec 12, 201114 r Hádám že jde o Oct 1,8T načipovanou na 150kW - proto ty dohady okolo tlaku... Pravdu má Karel - reduktor reguluje tlak plynu na výstupu na daný rozdíl oproti klakům (podtlakům) v sání - je to rozdílový regulátor. Proto je mu z tohoto pohledu jedno, jak moc fouká turbo. Ale nnení mu jedno, kolik paliva motor potřebuje - čím víc tubro fouká, tím víc plynu motor potřebuje, a tudíž musí projít reduktorem (a taky se v něm dokonale odpařit!). Proto je důležitý průtok reduktoru, ale i plynu z nádrže jak psal Karel, ale i teplosměnná plocha reduktoru a dostatečné vyhřívání reduktoru. Osobně si myslím, že Silver na 150kW přeplňovanýho motoru bude málo - lépe vždy dostatečně dimenzovaný přísun plynu, než si už v prvopočátku přivodit komplikace s nedostatečným přísunem paliva - pak se může ladit jakkoli, ale žádnej soft tomu nemůže pomoct. Ivan
Červenec 12, 201114 r nevim co je to za cip kazdopadne tlak 2,4 je peknej a pro plynare to bude vyzva. Jinak volvo S60 T5 takovej tlak zdaleka nema, a nema ho dokonce ani S60R Jestli to bude nejakej nepovedenej cip tak Ti to auto asi nikdo nedoladi (tlaky/podtlaky) a bude jedno jestli to bude BRC nebo STAG. Plynar u me zacinal na komplet 6mm a Zavoli Zeta 100 N. Auto jezdilo jak dive, ta 6mm to ukrmila ale po 10tis km se zacaly objevovat problemy na plny plyn ve strednich otackach. Membrany v Zavoli nevydrzi, a menit je po 20tis km se moc nevyplati. Ted mam KME Gold, a komplet vedeni v 8mm vcetne multiventilu. Patral jsem a ptal jsem se lidi co maj LPG na tehlech nacipovanejch motorech a vetsina tam ma 8mm. Od jednoho majitele jsem slysel, ze mu auto na 6mm nejezdilo, pak mu dali 8mm a porad to nejezdilo nakonec tam dali zasobnik plynu (prazdnej filtr pred reduktorem) a auto uz ma najeto 80 000km bez problemu. Takze za me je lepsi ta 8mm rozdil v cene prakticky zadnej, jen se s tim hur pracuje. Ten multiventil 8mm je asi zbytecnej ale priplatek je asi 200Kc tak proc ne, aspon clovek vi ze v privodu plynu zadnej problem neni. Celkem mam na LPG neco kolem 50 000km obavane vstrikovace porad drzej, jadyrka jsou ciste a gumicky porad dobre, tak myslim ze jeste neco najedou. Rovnez mnohymi zatracovany KME Gold ma zatim neco kolem 10 000km a drzi se statecne, tlak porad stejnej. Zatim z toho mam dobry pocit, ale nejake soudy az tak po dalsich 50 000km. Kolik zvladne KME Silver nevim, ale myslim jak psal Ivan, ze tam pujde rychle GOLD. Jak psal Karel tak BRC Max je jina trida, bohuzel zcela logicky i cenova navic bys musel nejak poresit teplotni cidlo. Kazdopadne je to hodne o plynarovi, u takto nacipovaneho auta je to vzdy otazkou, kazde auto je jine. Takze hlavne vyber zkusenoho plynare, ktereho jeho prace bavi a neotoci se k problemum zady... Auto musi jet uplne stejne jak na benzin bez cukani, bez prepinani na benzin. Ja osobne jsem ale docela opatrnej a kdyz clovek jede pilu tak prepinam na benzin.
Červenec 12, 201114 r Autor Moc pěkně popsano... Samozřejmě že pokud budu vědět že pojedu nejaky rychlovky tak to pojedu na benzin :-) Plynař je to dobrej, už mi dělal jedno RS na LPG a taky se neotocil zady když jsem měl problem (taky výměna reduktoru, padal na něm tlak, za reduktor Silver). Od te doby cajk až do prodeje..... Pak mi dělal i CNG opravu vstřiků LandiRenzo, to jsem mu už řekl že bude problem nejspíše v tom. tak to změřil a dal do pořádku. Celkově jsem s nima spokojenej. Dělá to sice jako "bokovku" takže montáž trvá cca týden, ale věřím že kdyby byly nějaky problemy tak mně nepošle do haje. Budu mu věřit no, dost jsem to s nim probiral ohledne toho reduktoru a tak, rikal ze 6mm bude bohatě stačit akorat ten reduktor že by dal ten Gold. Ale neměli ho právě na skladě, tak říkal že to zkusí s tim Silver, že je až do 200kw údajně, a kdyby něco tak že se objedná ten gold :-) Pocítam ze kdyz to pujde dobře tak na konci tydne bude mit hotovo
Červenec 12, 201114 r nevím proč by ti neměli dát ve skladu Paule Maxe reduktor,je to normální sada, .......... Já tehdá chtěl BRC SQ Plug&Drive 4válec s GeniusMAX. Dostal sem Plug&Drive černou řídící jednotku, ale s reduktorem co mám já v autě akorát 1500mbar. Co jsem dostal, to jsem dal , furt abych se s někým přel.....seru na to... vladimír.....to auto budu ještě dořešovat, potom ti napíšu všechny problémy co tam byli, akorát říkal, že při půlce nádrže mu to občas padá do benzínu, asi budu muset změřit ve předu tlak před redukttorem.....ale když onen kluk nemá čas* Upraveno Červenec 12, 201114 r od PauLofWoCC
Červenec 12, 201114 r Autor Dostal sem Plug&Drive černou řídící jednotku, ale s reduktorem co mám já v autě akorát 1500mbar. Co jsem dostal, to jsem dal Jsem to uplně nepochopil. O jakym tlaku je řeč, nějaký počty nebo jak? No do toho benzinu to zrejme pada jak rikas-nizkej tlak plynu. Ted jde o to, jestli pred nebo za reduktorem no.... Mysliš ze vetsi Cu trubka by tomu pak pomohla?
Červenec 12, 201114 r Paule, řeš tlak za reduktorem, a sleduj delta P, když tak deltu sniž, proto ti to třeba padá, ve volnoběhu můžeš mít klidně 1.5-1-8, pak to pšlape jak hodinky, dnes jsme dodělali to Volvo S60, 184 kW, načteno během 5 minut, po obchvatu u nás 230 km/h a vůbec žádný problém, tlak ve volnoběhu 1.9, delta skoro 1500, a to má časy vstřiku ve volnoběhu jen 1,6, při maximu 9,8, ty nové vstřiky jsou super....
Červenec 13, 201114 r Jsem to uplně nepochopil. O jakym tlaku je řeč, nějaký počty nebo jak? No do toho benzinu to zrejme pada jak rikas-nizkej tlak plynu. Ted jde o to, jestli pred nebo za reduktorem no.... Mysliš ze vetsi Cu trubka by tomu pak pomohla? Ten tlak co jsem psal, to neřeš....BRC tak rozlišuje reduktory dle výkonu. Jinak ohledně padání tlaku, zatím nevím, ale mám budíček jak na vstup do reduktoru, tak na výstup z reduktoru.
Červenec 13, 201114 r Paule, zaměř se na hodnotu DeltaP - a pokud je to sada s malou černou ŘJ a auto jezdí standartně bez čidla MAP, sleduj za jízdy deltaP s odpojeným snímačem MAP. Hodnota DeltaP je bez snímače dopočítávána, a občas může mít "tenkou špičku" pod hodnotu DeltaPMin (to je standardně nastaveno na tušim 700), a pak to může přžepnout. Ale když jezdíš se zapojeným servisním čidlem MAP, tak se zobrazuje skutečně změřenej tlak, a tuto špičku poklesu neuvidíš... Ivan
Červenec 13, 201114 r já mu to říkal, sniž si hodnotu na 500, a když tak si zvedni tlak třeba na 1.5 a uvidíš, že to padat nebude....
Červenec 13, 201114 r To je plug/n/drive... má to MAP senzor svůj...akorát se teď dívám, že reduktor MB stojí 3000kč a MAX stojí 7500kč asi v tom byl zakopaný pes.... Jako to auto má prej více much, ale když on má čas nemám ho já, když já mám čas nemá ho on....uvidíme no.... fotka jednotky Škoda dořiti, že ta jednotka nemá funkci VSR, pizda.... Pak dám vědět v tomto tématu co tomu všechno je a co jsem vyřečil a nevyřešil....
Červenec 14, 201114 r proč VSR ??? je to všechno o tlaku, podtlaku(MAP) a dobře zvolených vstřicích,oranžový s reduktorem 1500 ti udělá u turba 36 kW/válec, když tak si otevři komunikaci, pak rozšířené, tam je tuším na 2 řádku napsáno 100 %, tak to přepiš na 130-150, tím zvýšíš dávkování(laicky řečeno), a myslím, že bude problém vyřešen.....všechny auta s P@D chodí, žádné VSR není třeba....
Červenec 15, 201114 r Autor Dnes převzato auto. Stag 300+, reduktor KME Red Silver, 8mm Cu, Valtek červené ventily (ví někdo vykon ventilu, na valec?), Nadrž Atrama 53L toroid, FlashLube. Jednotka ma i nějakej novej soft, mam aktivní funkci autoadaptace-docela šikovny...... Zatím jsem jel jen 30km ale spokojenost. Uvidíme co to bude dělat jindy, hlavně v zimě, kdy tlak plynu bude nižší..... Upraveno Červenec 15, 201114 r od Vladimír Kalandra
Červenec 15, 201114 r nevím co to stálo,u nás za 23 tisíc, jinak průměr, jsou i podstatně lepší zařízení s lepšími funkcemi, je to pořád jen o ceně, ne o kvalitě, fungovat to bude...nějak
Srpen 1, 201114 r tak at auto jezdi! az neco najedes napis zkusenosti jinak co jsem nasel na tak Valtek 34: 35kW (cca 48 koní) / válec
Srpen 1, 201114 r silarme, na to bych se zase až tak nedíval,,, Udělal sem kdysi KIA Sorento 2,4L V4 102kW armosféra, problém s ukrmením vč Valtek 34, uplně tak tak na hraně. Upraveno Srpen 1, 201114 r od PauLofWoCC
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.