Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím, dneska jsem jel na emise a STK v domění, že v pohodě projdu. Jedná se benzín, 1,6 75 kW, rv. 2001, combi .Ale chyba lávky . Při měření emisí na volnoběh bylo vše OK, ale po zvýšení otáček to hned hnalo nahoru a hodnoty byly v červeném poli, dle slov technika 10x vyšší než je limit !!

Po 3. pokusu jsem požádal technika ať už to auto netrápí. Píchnul to na diagnostiku a sdělil, že to hází 6 chyb, po smazání zůstaly 3. : Váha vzduchu, a žhavení obou lambda sond. Ty sondy jsem měnil před dvěma měsíci, protože byly v tahu .

Olej to nebere, spotřeba je v normě, výkonově mě to nepřijde, že by byl problém, byl jsem z toho dost v šoku.

Takže jsem poděkoval, vrátili mi peníze a prej až to bude v cajku, ať se stavím .

Myslíte si, že váha vzduchu může dělat takový problémy s emisema ?

Je fakt, že cca před měsícem se mi rozsvítila kontrolka ASR a už nezhasla, na VAGu to házelo vždycky několik chyb, ale po vymazání byly pryč ?

Váha vzduchu je celkem ranec, teda pro mě, chtěl bych mít jistotu, že je to ono, a je možný, aby obě lambda sondy zase odešly ?

Upraveno od Schizo

Na ty lambdy bych zkontroloval pojistku, ale která to je z hlavy nevím, takže buď najít schéma pojistek, nebo vzít zkoušečku a všechny vyzkoušet...

:kol-97:

post-62595-0-92378600-1310581788_thumb.j

post-62595-0-69126000-1310581805_thumb.j

• Autor

Tak závada vyřešena :kol-147: , STK i Emise OK !! :kol-147::kol-147:

Včera to stájový servisman odhalil, nakonec to opravdu byla pojistka, ale né v pojistkové skříni. Jedna z těch pod krytem baterie !!

Když si vezmu, kolik stresu jsem si prožil a jak jsem už pohřbíval další prachy ( a servisáka, že odfláknul opravu Lambda sond :lol::'> ), kvůli takový blbosti .

No hlavně že je to už v pořádku a mám snad na dlouuuho klid kol11 .

Upraveno od Schizo

No tak to je dobře, že se to vyešilo, ono málokdy se stane, aby odešly obě lambdy naráz :palec2:

• 3 roky později...

Zdravím vážení,

mám v podstatě obdobný problém. Po návštěvě STK, kde jsem neprošel přes emise (vysoké hodnoty CO2), se trápím s autem. Podle technika na emisích je v háji lambda sonda nebo katalyzátor. Auto jsem proto odvezl do servisu na diagnostiku, kde jim vyjela špatná lamba a hallův snímač. Lamba je relativně nová (najel jsem s ní cca 20.000 km - Bosch). Je možné že dělá paseku právě hallův snímač? Jen mi nejde do hlavy, že je tu a tam cítit v interiéru auta benzín. Hlavně při dojezdu a krátkém stání v koloně, nebo při výjezdu do kopce na první až druhý rychlostní stupeň. 

Nenapadá Vás prosím něco?

Škoda Octavia I. 1,6 74kW AKL 1997 313.000km

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Podobný obsah

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.