Přejít na obsah
Zobrazit v aplikaci

Lepší způsob procházení. Dozvědět se více.

ŠKODA Forum - SKODAHOME.cz

Celoobrazovková aplikace na vaší domovské obrazovce s push notifikacemi, odznaky a další.

Pro instalaci této aplikace na iOS a iPadOS
  1. Klepněte na ikonu Sdílet v Safari
  2. Posuňte menu a klepněte na Přidat na plochu.
  3. Klepněte na Přidat v pravém horním rohu.
Pro instalaci této aplikace na Android
  1. Klepněte na tři tečky (⋮) v pravém horním rohu prohlížeče.
  2. Klepněte na Přidat na plochu nebo Nainstalovat aplikaci.
  3. Potvrďte klepnutím na Nainstalovat.

Doporučené odpovědi

Publikováno

Zdravím,

mám dotaz ohledně topení u Octavie II Fl. Mám manuální klimatizaci a pokud přepnu ovladačem z jiného režimu na foukání na čelní sklo, tak se vždy spustí klimatizace (rozsvíti se AC).

Je to normální?

Děkuji za odpověď

Je. Už se tu někde o tom i psalo, musíš holt chvilku pohledat.

jj, tiez to tak mam. Je to funkcia proti zahmlievaniu okna v zime...

• 3 měsíce později...

Ahojte,

neviete niekto nahodou ako by sa dala vypnut funkcia automatickeho zapnutia klimy pri nastaveni ofukovania predneho skla? Dost ma to rozculuje ked pustim vzduch na predne sklo a pritom sa mi automaticky zaplne klima ( OII FL)

A co máš za problém, když mačkáš ofuk okna tak ho asi chceš ofouknout když je zamlžený, no a to uděláš tím že pustíš studenej vzduch přes klimu, kterej je suchej, takže proto to je takhle nastavený. Jestli chceš mermomocí ofukovat bez klimy tak nebud línej a potom zmáčkni tlačítko ECON, jiná možnost ani není.

ja len ze sa tu nastavuje vsetko mozne a nemozne cez VAG, ci sa neda nahodou aj toto.

• 2 týdny později...

Ale vzdyt uz Ti to vysvetlil "juke.box", co je na tom tak nepochopitelneho ?

Pri ofuku predniho skla (jediny vyznam je ho ohrat a vysusit), se samozrejme musi zapnout AC (pokud ji mas vypnutou !), nebot vyparnik AC vzduch nejen chladi, ale predevsim ho zbavuje vlhkosti, ktera Ti predni okno nevysusi. Mozna jsi pominul vsechny funkce AC, tzn. nejen aktivni chlazeni.

Mimoch. si myslim, ze je hloupost vubec AC (pokud tedy nemas manualni a "hloupy" Climatic) nejak vypinat.

Upraveno od omicron

• 1 rok později...

Taky se mi  zapíná klima,pokaždé jak přepnu foukání na čelní sklo.Dá se s tím něco dělat,aby se to stále nezapínalo?

překodovat?.... jinak klimoška se pod 3 stupně nezapne nebo tak nějak to je

Upraveno od žralok
Necituj předchozí příspěvek !

jj, přesně v manuálu píšou, že musí být venkovní teplota nad 2 stupně.. tatáž funkce se mi zapne při navolení AUTO u climatronicu, ale pochybuji, že je seplá klima když mrzlo, přesto se na displeji zobrazovalo AC :kol-32:

Takže dá se to překodovat aby se to nezapínalo?

To by zaujímalo aj mňa či sa to dá odkodovať, dosť ma to štve stale vypínať.

tak to nechte svítit ne? o nic podle mě nejde. dříve se to chovalo( do MR2011) jako plně funkční automatická klimatizace, pouze jste regulovali větrák, ty blbci sundali 2 senzory na teploty, takže teplota se už sama nereguluje... osobně si ty senzory nechám dodělat.

Upraveno od kokta7

Abych pravdu řekl, mě tato funkce také leze na nervy. Nemám rád, když se v některých případech auto snaží být chytřejší než řidič (já). Tzn, ne vždy nutně musím mít zapnutou klimatizaci při ofuku na přední sklo.

.Když  třeba v létě nemám zaplou klimu,otočím větrák na čelní sklo,tak se spustí klima a to samozřejmě na minimum,protože teplota je nastavená na minimum.Je to super šok.

Ty senzory jdou domontovat?

jdou,ale musí se vyměnit i panel, jinak to funkční nebude

A cena?

odkodovať Vagom to nepojde?

Také by mě zajímala cena a co je vše nutné předělat z manuální klimy na poloautomat.

řádově 2,5t s prací

Super, až mi skončí záruka, tak do toho půjdu.

Mám to samé u FII FL. Jsem z toho byl mimo že se to samo pouští...sere mě to,ale budu si muset zvyknout...

a aký panel sa tam potom dáva ?

Vypadá skoro stejně akorát má okolo stupnice označenou i teplotu ve °C. Pokud se nepletu

Připojte se k diskuzi

Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.

Host
Odpovědět na toto téma...

Aktivovat mobilní záhlaví

Chrome pro Android
  1. Klepněte na ikonu zámku vedle adresního řádku.
  2. Klepněte na Povolení → Oznámení.
  3. Upravte své preference.
Chrome pro desktop
  1. Klikněte na ikonu zámku v adresním řádku.
  2. Vyberte Nastavení webu.
  3. Najděte Oznámení a upravte své preference.