Přejít na obsah

Doporučené příspěvky

Vloženo (editace)

Zdravím, jelikož mi pořád něco klepalo u PP kola, tak jsem zajel za známým na STK, aby mi udělal kompletní kontrolu podvozku. A zjistil hned několik vad.

1. mírně zvlněné kotouče

2. horší tlumiče viz obr.

post-18596-0-94438200-1314644352_thumb.jpost-18596-0-50557000-1314644366_thumb.j

Kotouče ještě ponechám, ale zvažuji vyměnu zadních tlumičů, jestli ano nebo ne? Pokud výměnu, tak jaké tam dát? Poraďte prosím! Díky

Jinak auto má najeto 41000km a r.v. 2007

Editováno: , autor: Marek1806
Vloženo

píšeš,že ti niečo klepalo v PP kolese a teraz rozmýšlaš nad výmenou zadných tlmičov :feve: ....nevidím dôvod prečo to chceš urobiť

skôr sa zameraj čo ti to klepe v tom prednom kolese :palec2:

Vloženo (editace)

Zadní tlumiče chci měnit, protože podle měření má levý 46% a pravý 42, což je už dost málo. Na to klepání se nic nenašlo, tak o zatím nechám být.

Jinak tlumiče jsou objednaný, zítra je koupím a vyměním. Vybral jsem si na konec Bilsteiny. Snad jsem zvolil správně

Editováno: , autor: Marek1806
Vloženo

pozeral som tie grafy a aj tak sa budem opakovať...neriešil by som to...ak nie sú evidentne poškodené( zatečené )..a máš najazdené len 41t km...ale neber to ako prehováranie,moje peniaze tam nepotečú :p ...

pozerali ste dobre tú prednú nápravu :kuk: ??...ak tam niečo klepe,musí byť niekde vôla (tyčky + uloženie stabilizátora)...najčastejšie príčiny búchania u Fábie :palec2:

Vloženo

pozeral som tie grafy a aj tak sa budem opakovať...neriešil by som to...ak nie sú evidentne poškodené( zatečené )..a máš najazdené len 41t km...ale neber to ako prehováranie,moje peniaze tam nepotečú :p ...

pozerali ste dobre tú prednú nápravu :kuk: ??...ak tam niečo klepe,musí byť niekde vôla (tyčky + uloženie stabilizátora)...najčastejšie príčiny búchania u Fábie :palec2:

Tyčky jsou nové, uložení stabíku též, jediné co mi leží v hlavě je ložisko horního uložení tlumiče) o čem jsem četl tady fóru. Mechanik se díval snad na všechno, co šlo zkusit.

• o 3 týdny později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo

Zdravím. Ctěl bych se zeptat mám, najeto7,5kkm a začalo mi něco vzadu u levého kola při nerevnostech vrzat. Zkusil sem ještě při stojícím autě potlačit na levý zadek a taky to dost vrazalo. Několikrát sem jestě potlačil a vrzání přestalo. Neví někdo co by to mohlo být, znělo to jako by to byly pružiny, ale nevím.

Vloženo

může to být bordel u pružiny, nebo uložení zadní nápravy - silentblok (ale vzledem ke km pochybuju).....zkus pružinu očistit, hlavně bordel na koncích a za pružinu chyť a lehce s ní pootoč sem-tam.....někdy taky vržou zadní sedadla - opěradlo (uvolněný kolíček, který jistí sedadlo před sklopením)

• o 7 měsíců později...
  • o 5 let později...
  • o 1 měsíc později...
Vloženo (editace)

Billstein jsou poláci. Z polské výroby totální šmejdy. Dvakrát lepší máš přebal Sache: https://tatechnix.cz/55210-sada-2ks-zadnich-tlumicu-pro-skoda-fabia-2-5j-streetstar.html

Nebo kup klasický Sachse popřípadě Billstein z německa za 2500 Kč / ks tlumič.

Ty testy tlumičů co jsi tam ukázal odpovídají tlumičům v TOP stavu. Tyhle testy tlumičů jsou naprosté kraviny. Všechny kombíky na testu ukazují u nových tlumičů 20 - 40 %. Po naložení 80 - 100%. Hatchbacky ukazují víc. Bohužel ty firmy co to vlastní neumí zajistit podmínky měření a pak vychází totální nesmysly. Nepředpokládám, že tě naložili, tak jak by měli.

Editováno: , autor: Martinro
  • o 2 roky později...
Vloženo

Také jsem loni měnil tlumiče. Dal jsem tam TRW a nejsem spokojen. Jsou asi hodně tuhé a celé auto např. při jízdě po dlažbě drnčí. Příště zkusím jinou značku nebo original.

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...