Přejít na obsah

4x4 silné hučení - haldex, diferenciál nebo kardan?

CEZAR

Doporučené příspěvky

Tak odpoj svorkovnici na čerpadle Haldexu nebo vyndej pojistku ABS.

Pokud hluk přestane, je pravděpodobně vadné čerpadlo Haldexu.

A rozhodně si zkontroluj hladiny oleje - i v diferenciálu i v Haldexu.

Je poměrně časté, že někdo vypustí olej z diferenciálu ale dolije ho do Haldexu.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...
  • o 10 měsíců později...
  • o 1 rok později...
  • o 7 měsíců později...

Táák....auto stojí v servise a budou mi měnit ložiska v diferenciálu - ty u poloos - byly celé vymlácené. Pak diferák nahodí zpět a zjistíme zda to pomohlo.

Dám vědět jak to bude pokračovat.

Oprava: spatně jsem pochopil servismana. Mám zničené ložisko haldexu ne diferenciálu. Takže to mají vytáhnuté celé, vymění ložisko ( 600 kč ), vymění těsnění ( 1000 kč ), vymění olej + filrt ( 1000 kč +- ) plus musím připočíst práci že. Takže výsledek uvidím za pár dní, až přijedou objednané ložiska.

Ahoj CEZAR 

Hele pred dvema dny jsem koupil Scouta a protoze to bylo prvni auto 4x4 a jeste octavka nevedel jsem co ocekavat .

Jede uzasne ale ten hluk co je od 60tky nahoru je nehorazny ! 

Predchozi majitel tvrdil ze to tak je a tak jsem tomu veril ale co ted ctu tak auto pujde do servisu !!

Bohuzel :)

ale diky za tvoje story !

Odkaz ke komentáři

Ahoj,

je to těžké poznat (alespoň pro mně jako laika), jestli hučí diferenciál, haldex, pneumatiky, kardan, ložiska kardanu a kdo ví co ještě.

Každopádně - ani jsem to sem nepsal - jsem musel nechat znovu auto v servise na výměnu haldexu a diferenciálu. Tentokrát je to ovšem mojí vinou...já blbec jsem si nějak neuvědomil  :kol-44:  , že tam musím taky nechat měnit olej a filtr co 30 000 km...na výměnu jsem jel až po 50 000 a to bych nejel vůbec, kdyby mi to Jirina5 neřekl  :kol-32:

Takže samozřejmě všechno na sr*čky vevnitř  :kol-25:

No, ale výhoda je v tom, že mi byl doporučen jeden mechanik od kolegy v práci, který má taky 4x4 a byl s ním moc spokojený. Ten mechanik dělal dlouho ve Škodovce, ale nakonec odešel a rozjel si svůj servis a zatím je to největší profík, kterého jsem kdy viděl. Tak jak byl každý zmatený ze 4x4 a sami pořádně nevěděli, tak tenhle po pár stovkách metrů jízdy s mým autem, naprosto přesně věděl, kde jsou problémy, všechno mi ukázal na zvedáku a když to rozebral tak mi posílal fotky poškozených dílů a při přebírání auta mi ty díly ukazoval co na nich bylo zničeno atd.

Zároveň mi taky ukázal jak mě ošulili v předchozím servise, kde si naúčtovali peníze za vyměněné díly a přitom tam byly pořád ty stejné...takže tak.

Jo a abych nezapomněl, ceny má taky fajn a vše se zárukou a dokladem. Jen má toho dost, tak je horší se s ním domluvit.

Tak jsem se pěkně rozepsal, ale to už by stačilo  :kol-138:

Má servis kousek od Havířova, takže kdyby někdo chtěl kontakt, stačí mi napsat do zpráv.

Editováno: , autor: Pawouk
NEcituj bezprostředně předcházející příspěvek!
Odkaz ke komentáři

• o 5 let později...
  • o 2 roky později...

Dobrý den, strašně mi hučí nedokážu ani poznat jestli předek nebo zadek ale spíše zadek, hučí to jak šílený při 140km/h neslyším nic jiného ložiska jsou tedka měněny, čím to může být co kontrolovat? jedná se o 4x4 atd 1.9tdi 74kw

Odkaz ke komentáři

• o 2 měsíce později...

Ahojte, mam scout 110kw. Cerstvo povymene eja v haldexe.

Je to prvy krat, co mam auto so 4x4.

Mne zavrci, zahuci nieco pri rychlosti ked klesa zo 60km na 50km.

Vacsinou pri naklone auta. Ked zatacam mierne vlavo.

Musi to splnat, ze auto nie je v zabere. To znamena na volnombehu a s klesanim otacok cca 1100 otacok. A zaradeny byva 5st v DSG 

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...