Leden 23, 201213 r Nevite o novem turbu za rozumny penize (nove)? nerieš už popredu niečo,o čom nie si 100% presvedčený...treba si to nechať pozrieť a až potom zháňať ND
Leden 23, 201213 r To BoBo: ložisko to asi nebude, tomu by nepředcházela ztráta výkonu. To Libero: promiň že se ptám, ale rád bych to věděl co nejdříve a možná se s tím někdo setkal.
Leden 23, 201213 r To by ses divil co to vydává za zvuky a jak to špatně táhne. Kdyby začalo piskat turbo, tak to bude hodně kouřit.
Leden 23, 201213 r Moc to nekouřilo, teda neviděl jsem to jelikož bylo dost mokro. Ale olej nemizel a ujel jsem 100km. Spíš mi jde o to co dělá olej u sání, viz. foto? Upraveno Leden 23, 201213 r od Koty
Leden 23, 201213 r TO Koty: vôbec sa nemusíš omlúvať,veď o tom je fórum,že sa tu pýtame...dúfam,že sa ti tu niekto ozve čo mal podobný problém a ty to v poho doriešiš
Leden 23, 201213 r No moc těchto motoru nenajdeš, co tam ten olej nemají. Pak bych to typnul na ovladání turba.Ale ten olej tam bych moc neřešil. Spětne vedení vyfukových plynu, spolu s odvětráním bloku, vždycky nějaký ten olej nasbirají. Upraveno Leden 23, 201213 r od VAG BoBo
Leden 23, 201213 r V to já taky doufám, v sobotu mě stála oprava cca. 16000.- a v neděli mi klekne turbo (asi). To bych se z toho posr..!
Leden 23, 201213 r Mrkni na hadičky, spětného vedení vyfukových plynu, jestli nějaka nepraskla nebo nespadla. A chce to napichnout na diagnostiku. Upraveno Leden 23, 201213 r od VAG BoBo
Leden 23, 201213 r Už jsem to postavil k známému do servisu Škoda aby mi to okouknul a zjistil co je za problém, opravu budu řešit poté.
Leden 23, 201213 r Tak už vím co se v motoru stalo. Dnes mi to známý rozdělal a je jasno. Vrtulka na turbu se roztříštila o stěnu, malé kousky se dostaly až k intercooleru, auto mělo málo vzduchu a proto chcíplo. Takže mě čeká nové turbo + cooler. Vím že se to tady hodně psalo, na co si dát pozor? Samozřejmě vyčistit trubky, vyměnit turbo, cooler a olej, to je vše?
Leden 23, 201213 r tak Koty nezávidím ..niečo popísané máš aj tu http://forum.skodahome.cz/topic/115724-odeslo-turbo-u-74kw-pd/page__fromsearch__1
Leden 24, 201213 r Díky. Pánové máte nápad jakým způsobem vyčistit všechny trubky? Turbo a IC mám již objednaný, olej taky udělám i když jsem ho dělal v sobotu a co ještě?
Leden 25, 201213 r Lehounce to pískalo ale fakt nic drsnýho, staral jsem se o něj (pravidelně olej, dochlazování) a stejně mi to je k ho*nu. Teď jen přežít složitý odtah z Prahy do Jižních Čech a v pátek vyměnit. Chlapi jak nejdál jste táhly auto na tyči?
Leden 26, 201213 r My to potáhneme 200km v tomto počasí asi nic moc, bojím se že budu bez posilovače brzd i řízení. Zítra Vám sem dám fotky starého turba.
Leden 26, 201213 r Posilovač a brzdy v klidu na tyči, ale ta zima v autě a ty zamrzávající okna. Hlavně plnou nádobku dobré nemrznoucí směsi, nezapomeň že když není v autě teplo, tak na oknech zamrzne i nekvalitní nemrznoucí směs, nevím jak je u vás, ale tady bylo cely den pod nulou. A taky nabitá baterka, přece jen musíš svítit a používat stěrače. Upraveno Leden 26, 201213 r od VAG BoBo
Leden 27, 201213 r Zrovna v téhle zimě bych si snad raději sehnal vozík...mně stačilo, když jsem kdysi táhnul škodu favorit asi 50 km v zimě...to byl děs
Leden 30, 201213 r Ahoj všem, tak už zase jezdím. Sice to stálo hodně peněz a nervů ale snad bude už klid. Tažení na tyči nebyla vůbec sranda, bylo -12°C a já musel mít otevřené okno aby se mi nemlžilo. V půlce cesty se mi totálně vybila baterie, takže nářez. Posilovač brzd nefungoval ale to nebyl takový problém, brzdil mě kamarád, který mě táhnul (Peugeot) - díky Kadly. Ale problém bylo servo, začátkem cesty OK ale jak byla zima (asi) tak olej začal tuhnou a řízení taky. Ale zvládli jsme to. Asi bych neměl zmiňovat, že jsme jeli až do Jihlavy po dálnici ale říci to musím. Ve 2:00 ráno jsme přijely a hned od rána jsme začli makat, tedy spíše můj kamarád (já vařil kafe a čaj). Vše jsem vyndali, vyčistili a dali zpět. Obrázek turba dávám do přílohy (dostalo pěknou ránu). Zázračný EGR ventil pěkně zasírá všechno co může, takže jsem čistil a čistil. Vše je zpět (nové turbo Garrett + nový intercooler) a auto jede úplně krásně. Shrnutí? Minulou sobotu jsem udělal novou spojku + dvouhmotu (+ nějaké ptákoviny kolem), teď v pátek jsem udělal turbo - sice jsem se do toho vysypal ale to auto se úplně změnilo, je tiché, jede jako prase a méně žere. Kdokoliv máte dotazy, ptejte se. Rád Vám pomohu. Poslední fotka je foto mých věrných techniků/opravářů - díky hoši. Upraveno Leden 30, 201213 r od Koty
Připojte se k diskuzi
Můžete publikovat nyní a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a publikujte s vaším účtem.