Přejít na obsah

System kontroly vyfukovych plynov

Jairo

Doporučené příspěvky

Dnes rano mi po starte nezhasla oranzova kontrolka "System kontroly vyfukovych plynov".

V manuali je pisane zajst s autom do servisu. Kontolka svietila aj po 2. starte ked som presiel asi 500m. Siel som smerom k servisu,no skusil som este zhasnut motor po cca 5km jazdy. 3. start uz znamenal zhasnutie kontrolky. Potom nasledna jazda 30km bez problemov (servis som tak nenavstivil lebo bolo este velmi skoro rano).

Vonku boli cca 4 stupne, hmla, vlhko.

Je to divne ale v manuali pisu,ze RJ sa prepne do nudzoveho rezimu. Ale pocas jazdy 5km ked kontrolka svietila sa mi nezdalo,ze by ma auto nejako obmedzovalo.Aj ked je to velmi subjektivny pocit,lebo som sa obaval nejak vytacat studeny motor so svietiacou kontrokou vyfuku :feve:

Tu na fore mali ludia problem napr. so snimacom otacok vacky hriadela, lambda sondou ci vsetrekovacimi ventilmi.

Ja to budem dalej sledovat ale zaujima ma,ci tento problem nemal niekto s motorom 1.2 TSI. vdaka

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

• o 1 měsíc později...

Ako sa prejavuje to,ze sa "RJ prepne do nudzoveho rezimu" ?

Kontrolka mi opat zasvietila,presiel som par km a po novom starte zhasla. asi nabehnem do servisu nech to napichnu na diagnostiku.

- len mi nejde do hlavy co je to ten nudzovy rezim.Po zasvieteni kontrolky sa RJ ma prepnut do ineho rezimu ale ja ziadnu zmenu v chovani auta nevidim :kol-32:

Odkaz ke komentáři

• o 2 týdny později...

system kontroly vyfukovych plynov - 2x som mal ten problem na predoslom aute a VAG-COM ukazal "rada valcu 1 - sonda 1 - elektricku vadu obvodu vytapeni" - islo o to ze zla bola lambda sonda (pred katalyzatorom). ta by mala vyhodnocovat informacie z vyfukovych plynov a posuvat ich riadiacej jednotke, ktora nasledne po ich vyhodnoteni reguluje spalovanie.... takze ten nudzovy rezim sa pravdepodobne prejavi v tom, ze riadiaca jednotka capuje palivo do valcov bez vyhodnocovania udajov zo sondy...takze asi trosku vyssia spotreba... ale ja som laik a bude tam asi toho viac :) no dobre by bolo, ak by si mal ku komu zajst na diagnostiku a ak by si aj ty mal vadnu lambda sondu jelahke ju vymenit... a stoji cca 90€

Odkaz ke komentáři

• o 4 týdny později...

Mne to tiež svieti, ale spájam to s pohonom na LPG. No pred týždňom som bol na STK + EK, neviem, čo tam ten chlap s autom robil, no kontrolka už nesvieti. Ale povedal mi, že keď auto ide na benzín, vyskakuje tam nejaký problém (no nepovedal, aký). Na LPG je to vraj fajn.

Odkaz ke komentáři

• o 1 měsíc později...
  • o 8 let později...

Čemu nerozumíš? Jaké systémy necháváš naběhnout? Neřeš blblosti, startuj hned a kontrolka ti po startu zhasne, tak to má být - viz návod k vozidlu: Kontrolní světlo svítí po zapnutí zapalování. Pokud kontrolní světlo po nastartování motoru nezhasne nebo rozsvítí-li se během jízdy, je závada v systému kontroly výfukových plynů.

Odkaz ke komentáři

Zapojit se do konverzace

Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Vložili jste obsah s formátováním.   Odebrat formátování

Je povoleno maximálně 75 smajlíků.

×   Z vašeho odkazu byl automaticky vytvořen náhled..   Odstranit náhled a nechat pouze odkaz

×   Předchozí vložený obsah byl obnoven.   Vyčistit editor

×   Nemůžete vložit obrázky přímo. Aktualizujte nebo vložte obrázky z URL.

• Vytvořit nový...