jiricajthaml Vloženo 27. Říjen 2011 Sdílet Vloženo 27. Říjen 2011 Hilfe o radu. Mám motor 2,8 a po nastartování, když je motor studenej, tak se ozývá více z levé strany takovej mírnej rachot jako kdyby nějaké ložisko bylo kapůt. Zkoušel jsem mechanickej tryk, přiložil kovovou tyč k alternátoru a zdá se mi, že ten rachot je z něj. No mechanik mi říkal, že se to ozývá někde z motoru. Přitom rozvody jsou nový, napínací kladka řemene taky nová. Jak se to zahřeje, tak je po rachotu. Když jsem se ptal mechoše, když mi měnil napínací kladku, zda zkusil sundat řemen a protočit motor bez řemene kvůli altíku, tak mi řek, že jo. Ale.... věř mu. Tak jsem z toho magor. Dík za rady. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricajthaml Vloženo 29. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 29. Říjen 2011 Vyřešeno. Ložisko v alternátoru kapůt. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricajthaml Vloženo 30. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 30. Říjen 2011 Pánové, nemáte někdo zkušenost s demontáží alternátoru u motoru 2,8? Jenom, když jsem to viděl zespodu, tak mě omýval smrtelnej pot!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricajthaml Vloženo 31. Říjen 2011 Autor Sdílet Vloženo 31. Říjen 2011 Tak chlapi, kdyby chtěl někdo demontovat altík na 2,8, tak doporučuji nechat to servisu. je to hrůza!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
karel.lpg Vloženo 1. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 1. Listopad 2011 tam je skoro všechno hrůza.... a to si představ, že do tohotu motoru ještě montujeme plynové zařízení, reduktor, kabeláže.....a to jsou ještě tací, co tam mají daného bufíka, to je pak nářez....ale jde to... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricajthaml Vloženo 1. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 1. Listopad 2011 Takže alternátor po opravě a rachotí to stále. Tak asi poslední možnost napánací kladka rozvodů. I nová kladka se může podělat. Tak uvidím, nechám to projevit. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
JohanJFV Vloženo 7. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 7. Listopad 2011 Ještě nezapomen, že tam je i tlum ič vibrací s napínákem řemene alternátoru Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricajthaml Vloženo 10. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 10. Listopad 2011 No jo, tlumič je rovněž nový, napíník sice ne, ale rachotí to jen, když je to studený. Jak se to zahřeje, tak je klid. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
jiricajthaml Vloženo 17. Listopad 2011 Autor Sdílet Vloženo 17. Listopad 2011 Tak rachocení vyřešeno s definitivní platností. Nakonec to dělal rotor alternátoru. Ten mi naštěstí vyměnili zadarmo, tedy nepočítali práci, protože ten altík opravovali před týdnem. Ale nemůžu si pomoct, v té dnešní době je kvalita mechaniků nějaká divná. Tři mechoši mi řekli, že ten rachot je asi od kladky na rozvodech a když jsem se všech ptal, zda sundali drážkový řemen a zkusili motor bez něj, tak všichni říkali, že jo. Tak jsem ho nakonec shodil sám (cca 15 min. práce) a motor nerachotil. Takže moje diagnoza, že to je altík, byla správná. Fakt, co si člověk neudělá sám, tak nemá záruku. Každej by akorát sbalil prachy a pryč. Nejhorší je, že i kámoš mechanik Tě odrbe!!!! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Rubin Vloženo 17. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2011 Jo jo, svatá pravda! Nakopat všechny ty rádoby " VÝMĚNáŘE" do pr.ele! Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
ace ventura Vloženo 17. Listopad 2011 Sdílet Vloženo 17. Listopad 2011 ... Nejhorší je, že i kámoš mechanik Tě odrbe!!!! Naprosto s tebou souhlasím, je to bohužel smutná realita. Taky si radši vše udělám sám, vezmu dovolenou v praci a zalezu pod auto. Pak u toho sice nadávam ale nakonec jsem rád. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tvrdoch Vloženo 30. Červen 2013 Sdílet Vloženo 30. Červen 2013 Zdravím vas zda se mi ze mi superb zmenil zvuk motoru pri neutralu a pridavani plynu nic ale jak mile je motor v zaberu staci na D a drzet brzdu tak ma takovej jakoby uprdenej zvuk zajimame zda je to normalni nebo tam muze bejt neco spatne? Motor ma najeto 189tisic kilometru a je to 2.8 V6 dekuji za rady a popripade jestli to nekomu dela taky.?? diky moc predem. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tvrdoch Vloženo 30. Červen 2013 Sdílet Vloženo 30. Červen 2013 A este jedna otazecka jak je to z rozvodama na tomdle motoru diky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 30. Červen 2013 Sdílet Vloženo 30. Červen 2013 Uprděnej zvuk.. To není zrovna nejlepší prezentace závady... O rozvodech tu najdeš 6 půlek (=3 prdele) vláken. Nevím na co se ptáš, ale jestli na montáž, tak sesochat nárazník a chladičovku a jsi u nich... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tvrdoch Vloženo 1. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2013 U rozvodu me zajma jestli tam je retez nebo remen bohuzel u motoru 2.8 jsem o rozvodech nic nenasel... A jak casta je jejich vymena.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doktorone Vloženo 1. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2013 Myslim, že je tam klasika řemen a výměna bude stejná, jako u ostatních supů, kolem 120 tis. km, jestli si ho kupoval od někoho neznámýho, tak by to měla bejt první věc co bych měnil i s olejem samozřejmně, jistota je jistota Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 1. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2013 Jé to je prdel !!! Tvrdochu, to si děláš srandu, že nevíš, co tam máš za rozvody. Hlavně že to máš načipovaný Tak snad když jsi kupoval auto, ptal ses zajisté kupujícího, kdy je dělal ne? Je tam samo řemen a pokud nevíš, kdy byl měněn, tak se o to rychle začni zajímat. Kór když máš čip Nebo potkanej véčkovej šestivál je lepší zahodit do kontejneru, než ho spravovat 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 1. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2013 Jinak řetězy mají třeba Audiny v třílitru. Jednu máme ve firmě, je to nářez svezení a rozvody na milion kilometrů... 1 Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
bazycek Vloženo 1. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 1. Červenec 2013 nakup komplet rozvodu u seba tlumic vibr 1280 kladky ina 1350 remen rozvodu dayco 525 upinaci kladka ina 478 pumpa graf 883 remen dayco a tlumic vibvraci ina na alternator 995+285 vypocitej si to a vyjde ti cena mozna se cena pohla smerem nahoru nebo dolu je to cca rok a pul zpet, ale vic nez sto ci dveste korun to nebude Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Tvrdoch Vloženo 5. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2013 KDyz jsem to kupoval tak jsem se ptal 2 mechaniku a dokonce i ze skodovky a bylo mi receno ze tam mam retez ze to nemusim resit dokonce se divali nejak do PC tak jsem zil v domeni ze to nemusim resit. Noo hold bych to mel opravdu udelat to zase bude penez.. Dekuji mockrat. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wladi Vloženo 5. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2013 Dayco remen? to by som nedal ani na kosacku a nie do V6tky.. Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
MrChodny Vloženo 5. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2013 wladi: procpak? Co bys misto neho doporucil a proc? Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
wladi Vloženo 5. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2013 ja som daval Conti, ten je myslim aj prvovyroba..dayco je taka znacka onicom, resp. su aj lepsie alternativy Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Airman64 Vloženo 5. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 5. Červenec 2013 Dayco je originál VW/Skoda Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
SUP1 Vloženo 7. Červenec 2013 Sdílet Vloženo 7. Červenec 2013 To by mě zajímalo v jakém servisu a jaký jelito Ti řeklo, že je tam řetěz A když si otevřeš motor, tak snad vidíš zadeklovaný rozvody... Citovat Odkaz ke komentáři Sdílet na ostatní stránky More sharing options...
Doporučené příspěvky
Zapojit se do konverzace
Nyní můžete odeslat příspěvek a zaregistrovat se později. Pokud máte účet, přihlaste se nyní a zveřejněte příspěvek pomocí svého účtu.